Jump to content

RSeehuus

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral
 1. RSeehuus

  Original sauer 404 montasje

  Jeg har den lave til en swaro z8i 2-16x50, passer veldig bra med noe klaring, tenker det skal gå bra.
 2. RSeehuus

  SAUERtråden, for sauer eiere

  Hei, jeg har en sauer 404 xt synchro, på denne har jeg picatinny skinne med hurtig montasje. Jeg synes denne bygger en del, og vurderer å gå for fast montasje for Swarovski. Noen som har råd/erfaringer her?
 3. RSeehuus

  Kjøpe lettvektsrifle til rein og toppjakt

  Da har jeg fått sett og fiklet litt på flere av alternativene, jeg har falt ned på følgende konfigurasjon: - Sako Carbonlight .308. ( ikke lettest, men «best look and feel») - benytte min Swarovski Z6i 5-30 ( ikke lettest, men utrolig bra optikk til fjellet) - hausken J184 demper (har fra før) - neopod tofot (har fra før) kommer da på 3,2 kg uten ammo. skal i tillegg hente inn vekt med ny og lettere sekk. takk for mange gode råd.
 4. RSeehuus

  Kjøpe lettvektsrifle til rein og toppjakt

  Det med riflesekk er så absolutt også i mitt scope, jeg har Norrøna Pararanger og Vorn Deer. Begge er fantastisk gode sekker, men med høy egenvekt. Har sett en del på Stone Clacier sekkene, men har ikke helt falt ned på modell. Har også byttet mine crispi Hunter med crispi titan, der ryker det også bra med vekt.
 5. RSeehuus

  Kjøpe lettvektsrifle til rein og toppjakt

  Tenker å beholde litt vekt på sikte, jeg har både swarovski z3 3-10x42 og Z6i 5-30x50, sistnevnte veier 300 gram mer, men gir mye ekstra i god optikk. Dette med montasjer hadde jeg ikke tenkt på, det er en god ide. Ser jeg må bruke bra tid på å se igjennom alternativene på rifle, gode forslag her!
 6. Etter å ha trasket milevis med min Sauer på sekken under årets reinsjakt, har tanken om en dedikert lettvektsrifle for de lange turene meldt seg. Jeg har sålangt sett på Barret Fieldcraft og Sako Carbonlight. Fieldcraften har jeg holdt i og fiklet med, og den virker jo helt perfekt. Noen som har gjort seg tilsvarende tanker og erfaringer?
 7. RSeehuus

  Kikkertsikte for hjort og elgjakt

  Jeg opplever selv liten/ingen forskjell i treffpunkt ved å skifte mellom disse. Har de på picatinny skinne med hurtigmontasje.
 8. RSeehuus

  Kikkertsikte for hjort og elgjakt

  Jeg var i samme situasjon og falt ned på Zeiss Conquest V6 2,5-15x56 ill for rein og Zeiss Conquest V6 1,1-6x24 ill for postering/drivjakt. Monterte disse på hurtigmontasje og dette fungerer helt utmerket.
 9. RSeehuus

  Villreinjakta 2018

  Jeg har fått kort på liten bukk i Vingelen. På grunn av jobbreiser får jeg dessverre ikke reist opp før 02.september. Ser ut som om vindretningen skal være gunstig for Vingelen fremover, så kjenner jeg har trua. Jeg er overhodet ikke kjent i området, så blir å prøve seg frem. Jeg hadde satt pris på gode råd om hvor Reinen kan tenkes å stå i Vingelen på denne tiden.
×