Jump to content

jfth

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jfth's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

 1. jfth

  Haglekjøp nybegynner

  @neon77 og @8X68S Var på skytebanen og fikk testet ut Benelli M2. Det ble kjøp. Takker for gode tips!
 2. jfth

  Haglekjøp nybegynner

  @balter Takk for utfyllende informasjon, kanskje ikke en OU er så dumt å vurdere. Poenget er ikke å avfyre flest mulig skudd, men å få det ene skuddet til å treffe. Og totalt enig med deg angående US and A sin våpenpolitikk. Men i hovedsak faller mitt valg av hagletype på vekt. Trenger noe som er lett, og som samtid kan avfyre to skudd raskt (derfor ikke pumpe). Og sånn som jeg har forstått så er en automathagle temmelig mye lettere en O/U eller S/S. Korriger meg om jeg tar feil her.
 3. jfth

  Haglekjøp nybegynner

  Så 12/76 er å foretrekke med andre ord. @neon77 Hvordan er det med magasinplomberingen på din Benelli? Er det mulighet for å putte inn flere skudd når man er på skytebanen, eller er den permanent plombert? Reglene sier vel 2 skudd på jakt(?) (eller er det 2+1?), men må vel være mulighet for flere skudd under trening?
 4. jfth

  Haglekjøp nybegynner

  @neon77 Trenger også en hagle til alt. Skal noe på gåsejakt, og er da 12/76 stort nok, eller burde jeg gå for 12/89 som spiser alt?
 5. jfth

  Haglekjøp nybegynner

  Mye forskjellige svar her, og takker for alle sammen. At halvautomat har flere bevegelige deler er et godt argument med tanke på slitasje. Kjøpe brukt i mitt tilfelle tror jeg ikke er noe alternativ ettersom jeg ikke har kunnskapen til å bedømme om et våpen er i god teknisk stand. Benellie M2 kan se ut som et godt alternativ, har du noen erfaringen med denne selv? Fant dette våpenet demobrukt fra Jakt og friluft på finn.no. Noen som har erfaringer med kjøp av demobrukte våpen? Leste akkuratt på NJFF at våpenreglene rundt halvautomate våpen har blitt strammet inn. Er det noen av dere her på forumet som har kjennskap til dette? merkes det? @hovdeknuten Så ut som en flott hagle det der. Den er lagt til vurdering!
 6. Heisann! Akkuratt ferdig på jegerprøven, og kjøp av våpen står for tur. I begynnelsen blir det for det meste småvilt, så tenker hagle blir et naturlig valg da. Har fått med meg såpass at kaliber 12 er å foretrekke. Har tenkt litt på kjøp av halvautomat med syntetisk stokk grunnet vekten og innspill fra kammerater, men om dere har andre innspill settes disse veldig pris på! Tenker er budsjett på 12000,- +-. Her sett litt på følgende, og lurer på om dere har noen tanker eller erfaringer rundt disse: Remington VersaMax Sportsman Black Synthetic 12/89 26 https://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=2-2&prodid=4695 Franchi Affinity Synt Black 12/76 http://www.ljfs.no/produkt/vapen/hagle/franchi-affinity-synt-black-1276 Winchester SX4 Composite 12-89 71cm http://www.nordskog.com/produkter/skytevapen/automathagler/winchester-sx4-composite-12-89-71cm.html Om dere har andre forslag å komme med, skyt i vei! Alle tips, triks og snacks settes pris på
×
×
 • Create New...