Jump to content

40’’mikemike

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så den største utfordringen vil kanskje bli å overtale daglig leder (kona, ikke borettslaget) om at fuglehund er tingen. Nå går jeg kanskje litt utenfor temaet jeg la opp til i overskriften, men hva med første tiden med valp i byen? Andre utfordringer knyttet til dette, eventuelt faktorer som kan gjøre det enklere for meg som (kanskje) førstegangs hundeeier? (tenker på tetthet av kurs, klubber etc) I bunn og grunn leter jeg vel etter argumenter som taler for å ha jakthund (som skal jaktes med, føler det må understrekes) når man bor i byen, samtidig som jeg prøver å gjøre meg kjent med utfordringene som kan finnes.
 2. God kveld! Spørsmålet er kort og greit; kan det fungere å bo i byen, i leilighet, og ha en stående fuglehund? Jeg spør fordi jeg har en drøm om å på et tidspunkt få meg en stående fuglehund. Men så har det seg slik at jeg og familien bor i Oslo sentrum, i leilighet (100kvm), og jeg er veldig usikker på hvorvidt en stående fuglehund (eller hvilken som helst annen hund) vil trives med å bo slik. Uavhengig av hvor en bor, er det klart at en jakthund ha sin del mosjon, trening, stimuli og bruk (på jakt). Den biten må alle gi hunden sin uavhengig av hvor en bor, men spørsmålet er altså om de fysiske forholdene i en relativt liten bolig med to voksne og tre barn er gunstig for en aktiv hund med de behovene jeg beskrev over. Noen hundefolk der ute som vil dele noen tanker om temaet?
 3. Hei! Eg og to kompiser skal ha ei langhelg på jakt i oktober, blir å gå etter skogsfugl primært og småvilt forøvrig, med oss har vi en riktig så bra strihåra vorsteh. Har sett oss ut Hedmark uten at vi helt har landa på noe spesifikt. Spørsmålet er kort og godt; hvor bør vi dra? Bør være fritt for ulv (i den grad det kan garanteres), mulighet for leie av koie/hytte og gjerne kjente, gode forhold for å treffe vilt. Noen tips eller innspill på dette?
 4. God kveld! Jeg spør kort og godt; er det totalforbud mot bruk av blyhagl ved lerdueskyting i Norge? Ser at Løvenskioldbanen opererer med 24 g stålhagl som eneste godkjente ammunisjon i sine regler. Gjelder dette overalt? Har kjøpt en eldre sideligger som jeg ikke har tenkt å knalle på med stål i, men hva gjør jeg da? Vismuth? Grovsalt? Sort pepper? Svar mottas med takk!
 5. Hei! Mulig dette innlegget burde komme på en annen tråd, men spør likevel; Er relativt fersk jeger og hadde planer om å få tatt noen turer etter skogsfugl i løpet av høsten. Har blitt én tur til nå, og det er for lite. Nå har det dukket opp en friuke midt i november og den har jeg tenkt å bruke til det fulle. Spørsmålet er da hvilke forhold jeg må ta hensyn til ved skogsfugljakt i midten av november? Bor i Oslo, så det blir å kjøpe kort for et eller annet terreng innen halvannen times til fra Oslo. Uten hund, kun meg selv og hagle, altså støkk/snikjakt. Tips i vei!
×
×
 • Create New...