Jump to content

Vxr

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vxr

  1. Vxr

    Jakele J1

    Tafset litt på denne under årets camp villmark, jeg ble hvertfall ikke overbevist. Og med den prisen så tar den nok en veldig marginal andel av markedet
  2. Selvsagt kan man dra flere m/s ut av 30-06’en hvis man lader selv (og da gjerne lader hardere enn oppførte ladedata.) I det tidligere innlegget mitt gikk jeg ut ifra Vhitavouri sine ladetabeller for 308 og 30-06. Vil korrigere meg selv litt da jeg underslo forskjellen litt da det varierer fra kule til kule. Ser at ved maxladninger for 150grs TTSX f.eks så ligger 30-06 ca 70 m/s høyere enn 308, så joda det er av betydning. Men om det lille ekstra gjør det helt store utslaget på ekspansjon, hvertfall på normale hold er jeg sterkt i tvil om.
  3. Sammenligner man populære blyfrie kuler i 30 kaliber så er det ikke mange meterne pr sekund ekstra man får ut av en 30-06 kontra 308. Eneste fordelen jeg kan se at 30-06 har er at man kan gå litt opp på kulevekt. De 30 ish m/s ekstra ved bruk av kulevekter rundt 160grs utgjør ikke allverden. Så har 308 fordelen med short action vs long action, så det er en ren smaks sak hva man prioriterer. Men jeg tror alle de tre «standardkalibrene» vil fungere godt nok for jakt her til lands, uansett hvilket man enn skulle velge.
  4. Kapret ett parti med Sako’s Blade kule til 9,3 og tenkte å prøve meg på en ladestige. Finnes veldig lite latedata å oppdrive til denne kula forrutenom Sako sine egne data. Av de oppførte kruttsortene har jeg lettest tilgang på N530. Er det noen her med litt mer lade erfaring som har tanker om det vil være fornuftig å gå til innkjøp av N530 og starte en ladestige ut fra disse oppførte dataene, eller finnes det muligens andre kruttsorter som kan være godt egnet?
  5. https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=20405 Vet ikke om det kan kalles et røverkjøp akkurat, men kvalitetspatroner til en billigere penge enn «billig merkene»
  6. Prøver igjen å blåse litt liv igjen i denne tråden Noen som har dannet seg noen flere erfaringer med Kite? Liker specs på 1-6 siktet veldig godt, blant annet 12mm utgangspupill er det vel få (om noen) i den prisklassen som kan konkurere med.
  7. Blaser r8 er nevnt og det er jo knallbørser det, men da må man opp en hel del i pris i forhold til BRX1. Vil varmt anbefale å ta en titt på Merkel RX Helix som ligger i ca samme prissegment som BRX1. Noen positive sider som kan nevnes: Kort sluttstykkevandring grunnet 2:1 ratio. Beste løpsbytte systemet på markedet etter min mening, enkelt bytte helt uten verktøy og samme treffpunkt hver gang. Weaver/picatynni frest i kassa. Nydelig avtrekk og presisjon i toppklasse
  8. Er tanken å bytte ut norrøna kvinnherad som du allerede har eller er det for å supplere? Og hvor viktig er det for deg mtp lydløshet? Kommer nok selv til å supplere med noe mer lydløst ved siden av mountain hunter dressen for de jaktformene som krever mindre støy. Da har jeg sett meg ut enten vadmel eller fleece fra Swazi. Kanskje verdt å ta en titt på?
  9. Var å tafset og prøvde en moosehunter 2.0 selv også. Lik passform i liv og lengde ja. Jeg hadde egentlig bestemt meg for moosehunter 2.0 da jeg dro til butikk, men etter noen samtaler med butikksjefen som hadde erfaring med mountain hunter buksa opp mot en del annet på markedet og fått bestilt opp riktig størrelse mountain hunter bukse med tilhørende anorakk gikk valget på mountain hunter dressen. Dels fordi jeg elsker anorakken, men også fordi jeg som sagt skulle ha en dress som kunne funke greit både som hundefører og postering. Mountain hunteren er nok hakket mer behagelig på post. Moosehunteren hadde nok vært hakket mer behagelig å gå langt og lenge med, men skal jeg gå hardt langt og lenge så faller ikke valget på en GoreTex dress uansett. Så da veide mountain hunteren i favør for mitt valg.
  10. Store gode lommer, har hatt plass til mobil, snus, liten kniv, patroner i patronholder lårlomme, lite sammenleggbart sitteunderlag. Kunne fint hatt gps også nedi der men har den alltid i jakka. Har ikke testet den i ordentlig dritvær, kun i litt lettere nedbør. Men enn så lenge har jeg inntrykk av at den er rimelig værbestandig. Hør med jaktia hvis du har dem i nærheten, dem skal lagerføre den.
  11. Etter det lille jeg har testet mine mountain hunter bukser kan jeg jo komme med litt erfaringer på denne hvertfall. Kjøpte buksen med formål om både bevegelig jakt men også til postering. Enkel og grei og kle opp og ned i form av at den er varm og god på post med ull under, når jeg skal ut å gå tidligere på høsten så blir det uten longs. Kan bli noe varmt ved høyt tempo/aktivitet, kunne med fordel vært enda større glidlåser for lufting. Til mer bedagelig berørelse synes jeg den er knall. God passform og grei bevegelsesfrihet. Lydløs er den ikke, men det vet man når man kjøper -Tex varianter. Liker at man kan velge mellom tillhørende jakke eller anorakk hvis man skulle ønske det. Hvis du har mulighet så reis å titt på dem i butikk og gjerne prøv dem, hvis du har en Härkila leverandør i nærheten så er det nesten garantert at dem har hvertfall mountain hunter i butikken da dette er en av bestselgerne til Härkila.
  12. Hvis Vintage Smock er den nye utgaven dere prater om så kan det bekreftes at denne er veldig behagelig og komfortabel ja, nå har jeg riktignok ikke sammenlignings grunnlag da dette er den eneste Blaser anorakken jeg har sett og kjent på, og dessuten ikke prøvd den ute i felten. Hvis lokalsjappa hadde hatt den inne i riktig størrelse ville det nok endt med kjøp i dag. Men det får vente til en senere anledning
  13. Jeg innbilte meg at det var den lange utgaven av disse du hadde, men takker for info. Det er nettopp den jeg har sett på selv. Tar jeg ikke helt feil er det denne nye modellen som @hjortefot.com har her?
  14. @magnum_mauser Jakt klesplaggs garderoben skal oppgraderes og etter å ha prøvd Härkila mountain hunter med tilhørende anorakk ble jeg plutselig svak for anorakker og Blaser anorakken har også kommet inn for vurdering. Har intrykk av at den er hakket med lydløs enn Härkilaen men vantettheten er en liten bekymring da jeg også vurderer buksen i samme stoff og den bør holde vannet ute. Så har du gjort deg opp noen flere erfaringer med Blaser anorakken? Tenker da spesielt på vandtetthet, lydløshet eller generelle erfaringer?
  15. https://www.jaktia.no/steiner-wildlife-xp-10x44-handkikkert
  16. Ny dress skal handles inn, primært tiltenkt aktiv jakt som hundefører under elgjakt og litt smygjakt utover høsten. Min oppfattning er at denne dressen ikke er av de aller varmeste så den kunne kanskje fungert greit under lokkejakt på råbukk i august også. Og for en prislapp på rett i overkant av 4000,- på komplett dress er jeg veldig fristet til å slå til Så som tittelen spør om, er det noen som har erfaringer med den aktuelle dressen? Evt andre dresser som kan passe inn i tiltenkt bruksområde mottass med stor takk
  17. Skal lade opp noen skudd før bukkejakta og falt på 100gr TTSX. Har MRP for hånd, noen som har ladedata?
  18. Ble det noe av eller ble det med lysten? Er selv i tenkeboksen for en 1-6 eller 1,6-10 fra kite.
  19. Tror det er vanskelig å få tak i stokker her på berget i og med at det ikke finnes importør. Har kikket på muligheten selv, og for en liten stund tilbake var det å få tak i fra Sverige. Men finner ikke det heller lengere
  20. Jeg har ikke ett vondt ord å si om helixen, og har ikke merket treffpunktforandringer ved montering/demontering av verken løp eller kikkert.
  21. Har for hånd en del Raufoss hylser, de er kun merket med ei krone og RA. Noen som har peiling på hva slags tidsrom disse kan være produsert? Er disse good shit å lade om eller bør jeg styre unna?
  22. Da spørs det om jeg også ryker på en slik etterhvert. Virker mer enn god nok til mitt tiltenkte bruk, og skulle man være uheldig å få et skikkelog mandags eksemplar får en trøste seg med at vekta ikke koster mange riksdalene.
  23. @matsb @1983 Har noen av dere fått testa nøyaktigheten på vekta?
  24. Er nyinflytta i området, er det Vildåsen skytebane du skyter på? Er det noen plasser en kan få en tålig grei oversikt over jaktfeltstevner i mjøsregionen fremover? Kunne godt ha tenkt meg å begynne å skyte litt mer enn det jeg gjør pr. dags dato, så jaktfeltstevner måtte jo være helt topp.
  25. Gikk til innkjøp av en Merkel Helix tidligere i høst og hadde tilfeltigvis lest ett eller annet inlegg her på kammeret at det var lurt å pusse nye løp så valgte derfor å gjøre dette. Det var tydelige tegn på lagringsfett i pipe og kammer. Ser at Jibrag nevner problemer ved testskyting av helix uten puss, så er forsåvidt glad jeg fikk pusset før første turen på banen. Men om du har bra presisjon og ikke merker noen problemer med tikkaen din så sier jeg bare skyt og vær glad
×
×
  • Create New...