Jump to content

Mateba

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Mateba

 • Birthday 03/07/1990

Recent Profile Visitors

425 profile views
 1. Hei Jeg lurte på om jeg kunne få litt hjelp i å identifisere disse patronene jeg kjøpte nylig, selger visste ikke hva de var så da ble jeg nysgjerrig. Det eneste jeg kan finne ut er den til venstre er en 20mm til trening (TP=Target Practice) å har elektrisk primer. Den korteste er 30x113 å også til trening tror jeg, blå kule for trening? Den siste med BBC merker er også en 20mm. Det jeg lurer på er, hva ble de forskjellige brukt til, hva slags våpen/kanon? Å hva står merkene for?
 2. Se der ja, det skulle ikke mer til! Takker for svar Da fikk jeg åpnet den helt å det var som jeg mistenkte; knekt fjær til avtrekkeren. Da kommer mitt neste spørsmål, hvor får jeg kjøpt noe slikt til en antikk revolver?
 3. Hengselbolten får jeg bare skrudd ut skruen på venstre side, resten av bolten som skal ut på høyre side sitter også fast, tenker jeg skal prøve å banke den forsiktig ut. Å la den ligge i lampeolje har jeg aldri prøvd, kanskje det som skal til for å løsne på litt skruer og lignende?
 4. Hei. Kan noen anbefale en børsemaker rundt Oslo området som er flinke på antikke håndvåpen? Fikk i dag en S&W Safety Hammerless 38. kaliber av bestefaren min som han hadde kjøpt på et bruktmarked i Sverige, han vet jeg samler og leter alltid etter ting til meg Denne er litt sliten, veldig fin da jeg åpnet den, men sylinderen får jeg ikke ut da knappen for å løsne den sitter bom fast, avtrekkeren går ikke frem så tenker det må være trigger return spring (beklager engelske navn, utdannet i USA å kan bare engelsk navn på våpendeler) Vet at dette ikke skal være så vanskelig å fikse men klarte ikke å presse sammen trigger guard da denne sitter fast også, så fikk ikke sjekket om det var trigger return spring. Fin revolver jeg synes det er verdt å reparere det mekaniske på.
 5. Mateba

  Heisann

  Hei, jeg er ny på forumet, mann på 27 som bor i Oslo. Har utdanning fra USA, mastergrad i våpen utvikling på 1800-tallet, veldig spennende og grunnen til at jeg har begynt å samle på antikke håndvåpen nå Pga utdanningen min kommer jeg desverre til å bruke engelske navn på våpendeler da dette høres mer riktig ut og enklere for min del. Ble medlem her i håp om å lære litt tips og triks rundt antikke våpen av likesinnede.
×
×
 • Create New...