Jump to content

Ervi Derr

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ervi Derr's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

 1. Super tråd for oss som ikke har all verdens med startkapital eller kunnskap! Tar gjerne imot om noen vil gi bort! Har ikke skutt så mye tidligere, og eier kun et tomt skap i dag. 😊
 2. Ervi Derr

  Kort pipe

  Takk for tips og triks!
 3. Ervi Derr

  Kort pipe

  Kommer nok ikke til å "bo" på skytebanen nei.. så da høres i grunn 308 ut som det beste alternativet. Er litt redd for å velge et for stort kaliber også.. vil gjerne beholde skulder og arm, sånn nogenlunde "på" , og fint om ikke alt man sikter på blir kjøttdeig heller..! Den traff på de aller fleste punktene! Og halverte prisen i forhold til i allefall mauseren! tusen takk!
 4. Ervi Derr

  Kort pipe

  Har sett på 308 Win. Men vurderer også 6,5 kaliber.. kommer litt ann på hvilket våpen det blir. Ser på elg som noe for fremtiden, men ønsker å ha muligheten til å skyte det også.. blir nok hjortevilt og muligens rev til å begynne med.. trenger noe som er litt "all-around".
 5. Ervi Derr

  Kort pipe

  Hvirdan vil kapping påvirke prestasjonen til riflen?
 6. Ervi Derr

  Kort pipe

  Takk for svar! Er a-bolten å oppdrive i kort pipe? Vet man får en bedre pekeevne med lengre løp og antakelig også samling. Har også forstått at det er generelt bedre kontroll på en lengre litt "tyngre" hagle.. men syntes fremdeles kjennes bedre med en kort lett en.. har da heller lyst til å øve inn bevegelsene med en kort en..
 7. Ervi Derr

  Kort pipe

  Hei! Er helt fersk, ikke bare her inne, men som jeger/skytter generelt. Eneste erfaring jeg har med våpen ervervet jeg meg i forsvaret, med en hk416, og det er neppe noe å skyte hjort og elg med.. Jeg ser nå etter en hagle og en rifle. Begge skal brukes på jakt og eventuelt noe på bane. Det må være bruksverktøy, jeg vil ikke ha noe som går i stykker bare man ser hardt på det, men det gjør ikke noe om det er pent å se på heller..! Jeg er lav og ikke spesielt kraftig bygd, og har etter erfart at det passer meg vesentlig bedre med korte og lette våpen, føler jeg har mye bedre kontroll på mine egne bevegelser da. Men hva skal man velge? jeg har sett på flere: Rifler: Mauser m12 impact Browning x-bolt super light Tikka lite serien Sauer 101 Hagle: Bettinsoli nexus light 60 cm løp Silma finnskogen light 66 cm Churchill 66 cm Alle haglene er o/u. Likte 60 cm best. Har ikke verdens største budsjett, maks 10 000 for haglen og 20 000 for riflen. Noen som har noe erfaring eller bedre forslag?
×
×
 • Create New...