Jump to content

Hirgon

Members
 • Content Count

  179
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Hirgon last won the day on February 17

Hirgon had the most liked content!

Community Reputation

106 Excellent

About Hirgon

 • Birthday 11/11/1978

Recent Profile Visitors

622 profile views
 1. Et spennende og meget bra produkt som jeg ikke har brukt for.. NL pure derimot. Wow! Men kosta mucho pesetas
 2. Kjøpt, orøvd og returnert.. dårlige greier. Ble ikke imponert. På 21x var den ikke mye god
 3. Bilder av den «gamle» 1-4 dagslys lysbryteren, og den nye 1-6 bryteren. Den nye bygger mer utover. Den gamle er tynnere og enklere i bruk. 4 lystrinn høres lite ut, men til dagslysbruk er det nok egentlig.
 4. Ja, parallaxe bryteren må holdes fast når du endrer lysstyrke. se PM om muligheter for bryter
 5. Holder på med et Ruger prosjekt... Ville ha rett stokk, så jeg fant frem motorsaga. Henry forarmen måtte også modifiseres... Skulle hatt en picatinny skinne, fremfor den kvartribba. Er ikke megafan av Ruger sine ringer..Picatinny ville gitt meg litt mer fleksibilitet. Kaliberet er 375H&H.
 6. Skutt 4 dyr med 168gr ttsx, føler meg trygg på denne kula. Alle 4 dyrene ramla i smellen/veldig kort flyktstrekning. Lada til sånn passe midt på ladetabellen. Skutt dåhjort på 220m som er det lengste holdet jeg har skutt på jakt. Den gikk 2m og ramla. 3 skudd «etter boka» og et nakkeskudd på et villsvin. Den ramla tvert.
 7. @Elgjaeger March er jo litt custom-orientert... sikker på at hvis du SKAL ha det du ønsker, så kan de lage det til deg..
 8. Nok et høyst vitenskapelig eksperiment. Avstand, 100m. Målet er Pizzabakerens fortreffelige eske med en MOA prikk som er påført med tusj!! igjen, bildene lyver en haug. På max forstørring er March en klasse over Z8i i senter av bildet(det som teller vettu). Z8i har bedre kontroll i kantene(som jo er kompromisset til en sann jaktkikkert. March øverst, Z8i nede. her ser man også forskjellen på dybdeskarphet og parallaxe. Z8i er en lek, mens March må stilles med litt større nøyaktighet.
 9. @Super XXja du sier noe, lite vits å sammenlikne med kikkerter som gikk ut av produksjon for lenge siden, eller som av andre årsaker ikke kan kjøpes her hjemme, Z3 er vel heller ikke lett å få tak i her hjemme. Enig med de som sier at mye av de moderne kikkertene løser problemer som egentlig ingen har, eller viste de hadde:)
 10. @Torftjaaaa, det kan du jo si, og ha rett. Det lille poenget jeg ville ha frem er at et slikt "oppllevd" sysnsfelt kommer med en pris som hetter byggestørrelse... Slike kikkerter blir for veldig storel Det ser vi jo på de siste års jaktkikkerter, de er jammen store. Z8i(smekker men lang og stort okkular), Zeiss V8, rene kloakkrøret i størrelse(ja jeg kunne også sagt takrennerør), Leica PRS er enorm, hadde den på K95 noen uker, moro å teste, men det føltes ikke greit. Har man de behovene du beskriver så er dette topp. Ingen sikter kan ALT,sånn er det bare.. Ift størrelse synes jeg Marchen kan l
 11. Nei,hehe. Swaro har de tynne trådene i korset, March, litt mer som Zeiss. Liker Swaro godt, men uten batteri er man litt tapt. Det er March litt greiere synes jeg.. Når det bare ikke pøsregner skal jeg gå ut og gjøre en test på 50-100m avstand av en blink, som jo er todimensjonal..
 12. To bilder til. begge bilder har WB stilt manuelt til 6000K, for de som skjønner det. AE er satt til -1,4 på begge bilder. Z8i er zoomet til 4x, og March til 3,5x
 13. Fargebalanse og kontrast: Synes dette er veldig likt Swaro rett og slett.
 14. Hehe, jau. vil jo anbefale håndkikkert som kanskje det viktigste verktøyet på jakt
 15. Bildet tatt på 15x, altså full zoom. Utgangspupill er selfølgelig liten, og vanskelig å ta bilde, men kikkerten skuffer ikke. Utrolig skarp helt ut. Optikkformularet har ikke «fieldflattening» som Swaro har, så siktebildet er mer «organisk». Dette betyr en del i jaktsammenheng. Egentlig en urettferdig og interessant sammenlikning dette. 1,7-13,3x42 og 1,5-15x42, begge med lysprikk og jaktkryss. Høres jo veldig likt ut, men dette er natt og dag. Noen ting gjør de ganske likt og andre ting er de veldig forskjellig. Skal nok sammenlikne masse mer, men en konklusjon begynner å forme seg. Foruts
×
×
 • Create New...