Jump to content

Hirgon

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei dere! Bruker ladebokes maxlading til 250gr TTSX i 375H&H, nemlig 80 grain. Dette etter å ha gått gradvis opp fra min ladning, som er 78grain. Det burde jo gå bra å bruke samme kruttype og mengde til 235gr TSX da vel? Eller fyrer jeg for kråkene da? bør jeg velge raskere krutt til 235gr TSX? Har noe ladninger de vil dele med meg til denne kula? gjerne på PM, eller her hvis det er OK.
 2. Spennede tråd. Bruker max ladningen i ladeboka til TTSX 250gr som er 80 gr. ganske komprimert ladning det. får 830ms fra 60cm løp. jobba meg opp fra 78 gr for å se etter trykktegn. da ingen kom, kjører jeg bare max. men.... vil jeg kunne få enda mere fart med andre Normakrutt? 203B, feks? Noen som vil dele noepr PM, er det topp
 3. Tårnene ser store ut på bilde, ja. men ikke så gali IRL synes jeg. Har hatt to stk, kjempekikkert. Lyngdal jakt og fiske har en meget pent brukt for slag..3,5-18.. Løp og kjøp.
 4. Har skutt 6 rådyr nå i mai i Polen med TTSX i 375H&H. fungerte kjempefint. Klart mye av energien havner i bakken. veldig moro å prøve dette og ekstr gøy å se at slaktene ble fine. Når kula ble satt i bogen ramla de i smellen. Når jeg satt kula bak bogen, løp de gjerne noen meter. Fine hull inn og ut. Ekspanderte helt fint når jeg satte skuddene bak bogen og de ikke treffer noe særlig bein på sin vei. regner med denne kula i dette kaliberet vil gjøre omtrent det samme på hjort og elg. Håper jeg finner det ut selv ila høsten.
 5. Takker for alle gode svar og linker, valget blir enklere nå tror jeg..
 6. Vel, tittelen sier vel det meste. Har kun erfaring fra rettveggede kravepatroner fra før. Skal kjøpe meg ei brekkbørse i et europeeis kravekaliber... hva skal jeg velge? og hvorfor? Tenker en Stutzen, dvs ca 50cm pipe.. er det for kort for 7x65R? Kjør debatt så jeg kan fange opp momenter som blir viktige for meg. Takk for hjelp
 7. Ser mange av dere K95 eiere har pene rette stokker uten "kinnpute" i tre, svinerygg osv. har dere fikset på stokke selv eller er dette Norway edition standardstokk? Vil helst ha rett stokk.
 8. Har begge kaliber og synes 45-70 sparker minst like bra som 375HH fordi 45-70 børsa er så lett (3 kg ca) og bruker jo raskt krutt, så rekylen oppleves som litt mer slem egentlig enn 375HH som jeg synes det går fint å skyte en hel del med før jeg begynner å dra de ut. 40-50 skudd med 375 på banen går helt fint, mens jeg vil aldri prøve det samme med 45-70 i full loads. Skaut 48/50 poeng med 375 på 5 skudd sittende på stubbe 100m her om dagen og var happy med det, dro en ut i 8eren.
 9. Notert, men ikke vent forran innboksen din, hehe
 10. Jau, den er links ja! Smeller gjør den også. Skulle du hatt en slik? Veldig fornøyd så langt, men det gjenstår en del testing av ammo på papir utover våren.
 11. Melder meg herved inn i klubben. nettopp hentet det som for meg fremstår som en pent brukt Blaser S2 i 375H&H Mag. Bare skutt to skudd i regnet bak huset før det bar inn i kjelleren for næremere gjennomgang. Satte på en kikkert, og skal prøve dette på bane så fort jeg kan. Skal prøve med åpne sikter bak huset en dag det lager seg, har litt forskjellig ammo liggende, da heg har kaliberet fra før. Drømt om DR siden jeg som 20 åring "oppdaget" Krieghoffs hjemmeside på dette intranettet. nå er jeg 40, og Blaseren får holde en liten stund i alle fall. Eiergleden er så langt 10/10.
 12. kan noen gi meg noen input her? Skal lade 45-70, har alt men ikke et egnet krutt. Har NC96M og URP/MRP og V540 hjemme. finner ingen info noe sted hva som skjer når man bruker alt for tregt krutt. Kan jeg fylle hylsa med skytterlagskrutt og fortsatt skyte trygt? Holdet meg til kjente ladetabeller ellers (VV, Norma og ladebøker), men hva skjer når jeg bruker tregt krutt til 45-70 som jo skal ha raskt krutt? Kan jeg få høyt trykk pga etterbrenning eller noe slikt?
 13. Bruker dere kravepatroner hele gjengen? Noen som bruker 6,5x55 i kipplauf? skal snart ta spranget til kipplauf, men vil gjerne bruke 6,5x55 av mange grunner:) Er det noe reell bakdel med vanlig patron kontra krave ift ekstraksjon osv?
 14. Er nærmere enn noen gang til å kjøpe brekkbørse. Dere som har... Har dere repetergevær i tillegg til trening osv? Eller har dere kun Kipplauf? har ei repeterbørse(systemvåpen) som det sitter langt inne å avhende for å finansiere K95.
 15. Det er lite krutt i Lapuapatronene dine fordi de bruker raskere krutt til så lette kuler enn til tyngre, da må man gå ned på mengden..
×
×
 • Create New...