Jump to content

ThomasL

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by ThomasL

  1. Med tanke på rusta vil jeg anbefale fint stålull og olje, og en solid dose tålmodighet. Veldig ofte går det veldig bra med denne metoden. Ikke bruk dremel eller sandpapir. Stempelpakninga tørker ut etter hvert siden den er av lær. Jeg bruker en type lærolje, google neatsfoot oil. Prøv å få noen dråper inn i hullet der lufta kommer ut av kammeret, og la geværet stå vertikalt noen dager. Beveg stempelet litt, hvis du hører en surklelyd, klissete lyd er det bra. Ofte fikser dette problemet med tørr lærpakning.
  2. Forslaget gjelder vel primært jakt. Sportsskyting med blyoppsamling blir vel ikke berørt. https://www.skyting.no/2021/02/05/eu-foreslar-strengere-restriksjoner-pa-blyammunisjon/
  3. Skyt en boks først før du tenker presisjon. Tar litt tid, trenger en innkjøringsperiode. Mine hw liker h&n og jsb skudd. Type ammo kan påvirke presisjonen betraktelig.
  4. Min 97 hadde litt twang med en gang, men ikke noe problem med presisjon. Etter en boks eller to ble den merkbart stillere lydmessig. Rensa løpet på den. Det var ikke noe skitt inni der. De siste åra har ting fungert svært bra.
  5. Jeg har ikke skutt med HW57, men har skutt masse med 97. Min 97 er ikke spesielt holdsensitiv, og er helt original. Når man sammenligner en 10 meter konkurransebørse mot en HW97 er det helt klart store forskjeller. På 10 meter er helt klart en fwb 300 et bedre alternativ enn en 97. Skyter mye med Walther LGR/LG90. Til alt annet stort sett ender jeg opp med min 97. Kan forøvrig ikke sammenligne avtrekkene på en 10 m våpen og en 97 da de er laget for å fungere annerledes. Matchavtrekk og Rekordavtrekk er begge veldig bra på hver sin måte.
  6. Det er dette det snakkes om. Som regel har beveren sport vært best på pris her i Norge, har ikke sjekka pris fra utlandet. Jeg har en Hawke Airmax 3-9x40 på min, og det fungerer veldig bra.
  7. HW97 kan anbefales. Flott avtrekk! Super presisjon. Veldig fornøyd med mitt! Av fjærvåpen er det noe av det bedre.
  8. Har noen noen erfaring med fwb Sport i 4,5 mm?
  9. ThomasL

    FX Crown

    Hei! Er det noen som vet et bra oppsett på en FX Crown, .177? Regulatortrykk og hammertrykk? Jsb 8.44 og heavy 10.3 gr? Har litt problemer med dette. Hilsen Thomas.
  10. Sønnen min på ni år klarer fint å lade både min hw30 og Diana 24, som er svært lik 240 classic. Trenger ikke mye krefter.
  11. Sjekk waffencenter gotha i Tyskland, der fant jeg pakninger til min
  12. Min mening er at skal man først kjøpe luftgevær er det greit å kjøpe noe med bra avtrekk, og som treffer der man sikter. Hastigheten er ikke viktig. Tyskerne har laget noen svært bra luftgevær, f.eks weihrauch. Anbefaler sterkt et hw97. Flott børse, super kvalitet, treffsikker, flott avtrekk! Man blir ikke lei.
  13. Bare noen eksempler på gode gamle fjærbørser som treffer der man sikter.
  14. Lg55 fra 1962 øverst, HW 55 fra 1961 nederst. Fine gamle fjærbørser.
  15. Det er viktig å ikke blande presisjon/ytelse og brukervennlighet.
  16. Har du fått testa Cometaen litt?
  17. ThomasL

    Mount

    Hva slags kikkert er det du bruker? Har du passet på at låsepinnen i bunnen på montasjen treffer der den skal?
  18. Mye kraft, sprek fjær, høy hastighet og lett vekt er oppskrift på katastrofe. Cometa er ikke det verste av luftrifler der ute, men til prisen av det du nevner er du ikke langt unna en tysker. Skal du ha god fart, opp mot 270-290 meter, og kvalitet, og treffsikkerhet, anbefaler jeg helt klart en Weihrauch. Her er det litt å velge mellom, og du får en børse som treffer der du sikter hvis du gjør det du skal. Du kan jo alltids kjøpe noe som går 300pluss i fart, men da treffer du ofte ved siden av det du sikter på. Anbefaler deg å sjekke litt her på forumet. Mange bra tips.
  19. Dette er et eksempel på hva du kan forvente av et hw97, standard. Jeg er ikke en spesielt god skytter, variasjonen høyre/venstre kommer av meg, ikke rifla. (jeg må øve mer på avtrekk og pust!). Det er 10 skudd i dette hullet på ca 10 meters avstand. Gjør man jobben blir hullet enda mindre.
  20. Noe av det morsomste med luftgevær er tilgjengeligheten og enkeltheten med det hele. Beklager om tråden har sporet av. Noe av det beste er hytteskytinga som kun er fordi det er gøy.
  21. Grunnen til at ingen konkurranseskyttere bruker den er at det er lettere å skyte samlinger med et moderne matchgevær. Grunnen til at pcp har tatt over konkurransearenaen er pga at man slipper det fysiske anstrengelsen med å dra i ladearmen hver gang. Det er 60 skudd i konkurranse. Det at man slipper fjærrekyl er selvsagt også en faktor. Alle vibrasjoner og bevegelser minimerer risikoen for bomskudd, i tillegg til det fysiske. Når musklene blir slitne øker risikoen for bomskudd. Matchriflene i dag har også et utall ergonomiske justeringsmuligheter. Det får du ikke med et standard hw97. Men, hw97 brukes mye i field target konkurranse, i fjærklasse. Du mistenker at presisjonen er dårlig basert på hva? Jeg anbefaler deg å undersøke litt på nett/YouTube hva et hw97 kan få til. Du kommer til å bli overrasket! Weihrauch, Diana, air arms er eksempler på kvalitetsrifler og kan ikke sammenlignes med svært mye annet fjærdrevet der ute. Når det kommer til et fwb 300 er presisjonen svært bra! Avtrekk og ergonomi kan derimot ikke sammenlignes med et jaktvåpen. Derfor mener jeg at et hw97k er bedre. Trådstarter spør også om fjærdreven rifle for å trene til jakt, derfor mener jeg at en matchrifle blir et steg i feil retning. Skal han derimot ha en morsom 10 meter rifle er fwb 300, walther LGR eller fwb 600 serie et godt alternativ som ikke koster skjorta.
  22. Jeg har også et walther lgr som jeg skyter med. På 10 meter er det ikke mulig å skille mellom presisjon på hw97en og denne LGR. Det er lettere å skyte gode samlinger med lgr, men det har med konstruksjon og gjøre. Presisjonen er topp på begge våpen. Derfor: avtrekket på lgr er et svært bra matchavtrekk, men kan ikke sammenlignes med avtrekket på et jaktvåpen. Rekordavtrekket til Weihrauch kan sammenlignes med jaktvåpenavtrekk. Det er tyngre, men allikevel noe av det beste man får mtp luftgevær. Rekylen i hw97 er klart kraftigere enn på et matchvåpen pga fjæra, men det er svært god trening i å skyte bra med dette geværet. Det setter krav til skytter. Gjør skytter jobben med avtrekk og hold, treffer man hver gang.
  23. Jeg må nok si meg uenig. Et hw97k eller noe annet av Weihrauch har svært god presisjon. Under test av hw97k og et fx crown på 43 meters avstand i vindstille vær skiller det minimalt med tanke på samlingene. Begge skyter omtrent hull i hull med air arms diabolo field pellet. Ammunisjonen er svært viktig mtp presisjon. Andre typer luftrifler type hatsan og gamo har ikke like god presisjon. Diana har også modeller med god presisjon. Avtrekket til weihrauch, rekord, er et svært bra justerbart avtrekk. Jeg foretrekker rekordavtrekket kontra fx sitt. På hw97 er det kun skytter sin feil om man ikke treffer der man ønsker.
  24. Hvis utgangspunktet er å trene i kjelleren med tanke på skyteteknikk med jaktvåpen er det vel ikke så lurt å anbefale 10 m matchrifler? Avtrekket er jo helt annerledes enn på et jaktvåpen! Skal det være mer realistisk må avtrekksvekta være endel høyere.
×
×
  • Create New...