Jump to content

Ørnulf

Members
  • Posts

    75
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ørnulf

  1. Det er veldig sant. Har en arbeidskollega som er en veldig ivrig jeger og det virker jo nesten som at det er det eneste han har av hobbyer på fritiden. Og en gang i lunsjen ble det tilfeldigvis noe diskusjon rundt amerikanske våpenlover hvor han var veldig kritisk til det og sa at heldigvis er ikke slike våpen lov for privatpersoner i Norge med henvisning til AR og liknende halvauto rifler. Jeg spurte om han var sikker på det, og ja det var han helt sikker på. Hvor jeg da tok opp mobilen og viste han noen norske våpenbutikkers nettsider med de våpnene han mente ikke var lovlig for privatpersoner her i landet til salgs til privatpersoner...
  2. Nå har jeg både jegerprøven og er dynamisk skytter, og det er et hav av forskjell på opplæring i våpenhåndtering i jegerprøve opplæringen, vs pistol sikkerhetskurset, vs dynamisk kurset. Hvor førstnevnte knapt hadde noe opplæring i det i det hele tatt. Og det er en vesentlig forskjell på håndteringen av et halvauto våpen og en boltrifle. F.eks som historien til Robinson over her hvor nytt skudd hadde blitt kamret ved skuddet som felte hjorten, og det dermed gikk av enda et skudd når han kom borti avtrekkeren ved dyret. Med en boltrifle ville det mest sannsynelig ikke ha skjedd fordi han mest sannsynelig ikke hadde ladd ett nytt skudd i kammeret når det første traff perfekt. Og hadde han ladd et nytt skudd klart i kammeret så hadde han vært mer bevisst på det fordi det er noe han fysisk hadde gjordt, vs noe som har skjedd automatisk etter første skuddet. Har en liknende historie om et kvinnelig befal i førstegangstjenesten hvor vi stod å skøyt med MP5 på standplass på skytebanen og hun fikk en klikk. Så hun snudde seg for å få hjelp til ene siden og pekte våpenet på hele skyterekka der og ble veldig forvirret når hele rekka dukket ned når hun pekte på dem med våpenet. Så da snudde hun seg andre veien for hjelp og pekte på alle på andre siden av skyterekka med våpenet og ble enda mer forvirret når alle på den siden også dukket ned...
  3. Det står jo ikke spesifisert hva "Tidigere gitte løyver" innebærer. Så da kan man vel fritt tolke det som f.eks tidligere enn dette skrivet, og ikke tidligere enn den nye våpenloven.
  4. Vet ikke. Var det nærliggende å tru at en haug med halvauto salongrifler skulle bli ulovlige med den fantastiske nye våpenloven?
  5. Brukbart pipeliv for .308 sies vel å være rundt 5000 til 6000 skudd før det begynner å bli dårligere presisjon. Hvor mange skudd tror du den gjennomsnittelige AG3 hadde? For å ikke snakke om utslitte rullelås og uttrekker mekanismer, og avtrekkermekanismer som i noen tilfeller var så utslitte at de tømte hele magasinet selv om man hadde den på halvauto og slapp opp avtrekkeren. Og selv hvis man da hadde brukt masser av penger på å reparere AG3'ene (sikkert mer enn det hadde kostet å kjøpe nye moderne rifler) så hadde man fremdeles sittet igjen med et gammelt utdatert design til slutt.
  6. Nye lister. Og nå med motsigelser mellom teksten på nettsiden og i pdf'en... Godt jobba politiet.... https://www.politiet.no/tjenester/vapen/forbud-mot-halvautomatiske-rifler-til-jakt/#vaapen-som-er-ulovlige-aa-skaffe-seg-liste-b-button Fra liste B på nettsiden: Har du fått innvilget og anskaffet våpen som står på liste B etter 1. juni 2021 er politiets vedtak ugyldig. Våpenet må avhendes, og du kan ha krav på erstatning. Krav om erstatning fremmes til politidistriktet som innvilget søknaden. Fra liste B pdf: Hvis du har fått innvilget løyve til å erverve et våpen som omfattes av forbudet i våpenforskrifta § 4-1 jf. våpenlova § 11 til jaktformål etter den gamle våpenloven, så kan du fortsatt beholde dette. Tidigere gitte løyver til å ha slike våpen er også gyldig etter at ny våpenlov trådte i kraft 1. juni 2021, jf. våpenforskrifta § 14-1 nr. 2. Du har ikke krav på destruksjonspant dersom du leverer våpenet inn til politiet. Og i pdf'en klarer de også å henvise til en liste som ikke lenger eksisterer: Det presiseres at listen ikke er uttømmende. Dersom det er søkt om erverv av en modell som ikke står på denne listen eller liste D, må den vurderes opp mot vilkårene i våpenforskrifta § 4-1.
  7. Poenget er ikke hva politijuristen har ment. Poenget er hva han har skrevet. Og når myndighetene stadig vekk tolker loven etter sin egen agenda ved å nettopp bruke slik pedantisk tolkning av teksten så burde det være helt legitimt for privatpersoner å bruke nøyaktig samme strategi for å tolke det til sin egen fordel.
  8. Virkelig? Hvorfor tilførte du et komma forran "og" som ikke er i hverken lovteksten eller hva som ble skrevet i brevet til Haavard da? Hvis det er så åpenbart og ikke til å kunne misforstå eller tolkes? «Heng ham, ikke vent til jeg kommer» versus «Heng ham ikke, vent til jeg kommer»
  9. Nektet å godta det på stedet. Og fikk da brev hvor de ba meg om å godta det ellers ville det økes når det ble sendt til tingretten. Og godtok heller ikke utpressingsbrevet deres.
  10. Er ikke dette helt normalt da? Jeg fikk samme greine for en trafikkforseelse, Da stod det i brevet at boten ville øke hvis jeg ikke godtok den og det gikk til tingretten (som det også gjorde). Og jeg har hørt flere andre som har fått akkurat det samme.
  11. Hva med å ikke bruke bakgrunns argumentet i det hele tatt? Myndighetene er jo som kjent veldig pedantiske når det gjelder akkurat hva som står skrevet i hvert fall når det går i deres favør så hvorfor ikke bruke nøyaktig det samme for deg selv? For det står jo uttrykkelig "og" i teksten, ikke "eller". Det vil si at de også må kunne bevise at viltet ble utsatt for unødige lidelser i tillegg til hva rikosjetten kunne utgjøre av fare på sin videre ferd. Og de kan jo ikke i ettertid si at "vi mente egentlig å skrive "eller"" For nøyaktig denne pedantiske granskningen av hvordan ting er skrevet har de jo utallige ganger brukt selv for å få ting til å gå i sin favør.
  12. Men en 10/22 er vel strengt tatt verken konkurransedyktig eller egnet til dynamisk minirifle. Å drive å lirke magasinene ut fra en 10/22 hver gang man må bytte i en konkuranse går man nok fort lei av. Hvis jeg skulle ha omregistrert den til dynamisk så hadde det nok vært for å drive med litt koseskyting på standplass for det meste, ikke å konkurere med den i dynamisk. Og det blir jo et problem med tanke på aktivitetskravet hvis man aldri bruker den til konkuranse i dynamisk. Hovedproblemet er jo at politiet har gjort rifla ulovlig til det den opprinnelig var anskaffet til (og egnet til). Også blir det noen slike halvveis løsninger for å prøve å beholde den til i hvert fall litt "plinking" og ikke bare sende den i kværna uten å få noe tilbake for den (ikke noe pant for de som har anskaffet etter den nye våpenloven kom i kraft).
  13. Men hva skal man med en haug med magasiner til en 10/22? For å ikke snakke om holdere til disse, ol. For en konkurranse hvert 5 år for å beholde rifla...
  14. Hmm. Tenkte på det samme selv, men så kom jeg til å tenke på at det er vel nå et kontinuerlig aktivitetskrav for å beholde rifla også? Og det er vel mindre sannsynlig at man stiller opp i en dynamisk konkurranse med en 10/22 med et 10 skudds magasin for å få noe aktivitet å vise til...
  15. Er det slik at ingen +2 baseplater til magasin går inn i boksen til en CZ SP01 Shadow slik at man er begrenset til max 18 skudd med en +1 baseplate i standard div?
  16. Noen dråper voks på toppen av hylsa burde effektivt holde fuktighet ute hvis man går med patronene utsatt for fukt. Eventuelt så kan man jo lage pappkoppen av vokset papp.
  17. Haglekopper i plast er jo veldig unødvendig da. Fungerer like fint med papp, eller noe nedbrytbar plast (og da mener jeg ikke slik som PLA, men plast som faktisk brytes ned i naturen innen rimelig tid).
  18. Når sivile gjør væpnet motstand så blir de også legitime militære mål. Er det noe man ønsker egentlig?
  19. Noen som vet om det finnes noe blyfritt alternativ i 22lr som faktisk fungerer? Det eneste jeg har sett er med tinn, sink og kobber kuler som er under 30 gr og visstnok blir veldig upresise etter 50 meter, og subsonic hastigheter med en 24 gr kule er ubrukelig, og den blir i hvert fall ikke stabilisert av standard 1/16 twist rifling. Jeg er overasket over hvorfor jeg ikke finner bismuth og tungsten/wolfram alternativer. Hvorfor det? Man får jo det til hagle. Hvis det har med hardhet og slitasje på løpet å gjøre så kan man vel bare kle kulene med et mykere materiale ytterst som kobber eller plastikk. Pulverlakkering ville jo vært en billig måte å få et lag med plast på kulene for å ikke slite løpet for mye.
  20. Er i samme situasjon som deg. Jeg tenkte å vente til det er blitt noe avklaring på dette. For hvis jeg ikke får noe erstatning så kommer jeg jo til å beholde det helt til siste frist for å få det jeg kan av verdi ut av våpenet før det må leveres inn.
  21. Ja. Jeg har en innvilget etter dette. Da har jeg altså ikke krav på pant, men kanskje krav på erstattning???
  22. Hmm ble ikke helt klok på liste C gitt. Det står jo først at man ikke har krav på pant, også senere at man kan ha krav på erstattning....
  23. Var ikke selveste Mr Ruger himself en kraftig motstander av mer enn 10 skudds magasin da? Mener å ha hørt noe snakk om at selskapet måtte vente til han døde før de kunne lage magasiner med høyere kapasitet til blant annet 10/22.
  24. Og hvem vil kjøpe en renamet rifle som vil bli forbudt og inndratt neste måned? Eller enda verre: Du mister alle dine våpen fordi du nå er innehaver av et ulovlig våpen...
×
×
  • Create New...