Jump to content

Matsm

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Erna sa vel at en skal være ekstremt god i sportsskyting før man kunne erverve, kan vel tyde dette til at hun ikke akkurat ønsker tilvekst i sporten.
 2. Argumentasjon for et omsetningsforbud kan sånn jeg ser det kan være at fra Utøya til ny lov har det gått ca 10år. Og etter hendelsen sa daværende justisminister Knut Storberget at en gal manns verk ikke skal gå ut over lovlydige borgere. Når det gjelder argumentasjonen de bruker med våpen stjålet eller tapt fra hjem, skulle det vel være et problem for forsvarsansatte og sportskyttere også. Dette var vel en av grunnene til at det ble påbudt med godkjent skap.
 3. Ingen av oss er noen risiko før etter 2023 heldigvis.
 4. Off topic men https://www.vg.no/nyheter/innenriks/fremskrittspartiet/alle-aatte-drakk/a/144150/.
 5. Nei klart det blir dyrt, er sikkert en del valmeter dette vil gjelde for også. De har i allefall ikke kjangs bare ved å se på kort å regne med at folk leverer. Men jeg er helt enig at et omsetningsforbud er det mest logiske og rettferdige sånn situasjonen er. Men logikk, gjennomførbarhet og rettferd ser ikke ut til å ha den helt store appellen.
 6. Kan i værstefall hende alle de som har våpenkort på ruger 7,62 eller 5,56 kan vente seg innspeksjon.
 7. Kunne en utalelse/skriv fra Ruger vært av nytte?
 8. Jaja har da fått 92,50,- i skattelette etter høyre/FrP tok over, så levere våpen til 20k og bli stempla som potensiel terrorist kjennes ikke så galt ut allikevel.
 9. Nei samme her, virker som det viktigste er å få vist EU at de får ting gjort, å det innebærer nok å overse egne borgeres meninger..
 10. sendte nettopp mitt bidrag til representantene i mitt fylke. Kjære stortingsrepresentant. Håper du tar deg tid til å lese mine synspunkter. Jeg sender deg denne E-posten i og med at du er en av mitt fylkes representanter på stortinget. jeg bor i ei bygd på Toten med kone og mine to barn, bakgrunnen for denne E-posten er at hobbyen/fritidsinteressen min er jakt og jaktfeltskyting. I forbindelse med ny våpenlov som er under behandling er det et par punkter som bekymrer meg og sikkert andre. Til jakt og jaktfelt skyter jeg med en Ruger mini 14 som er en av våpnene som er foreslått forbudt, og jeg kan forstå følelsene rundt det, men det jeg ikke forstår er at det er foreslått å inndra disse våpnene fra oss som allerede har ervervet disse lovlig til jakt. Jeg har kostet på rifla en god del i bla. sikte, avtrekk stabilisering av pipe osv. i tillegg til noen kalde kvelder ute på arbeidsbenken min. Dersom den blir inndratt kommer jeg til å tape en del i tillegg til det at jeg må kjøpe ny rifle. Ved tidligere endringer i loven har det ikke vært praktisert tilbakevirkende kraft, men blitt innført et omsetningsforbud etter lovendring, som betyr at våpen ikke kan selges. Jeg håper dette er noe som kan være mulig å få til nå også. Jeg ser heller ikke behovet for forbudet i og med at det dekkes av det nye EØS direktivet som forbyr store magasiner til rifler som denne, noe som betyr at denne rifla vil være akkurat som alle andre halvautomatisk rifler i funksjon, men det er en annen diskusjon. Det andre jeg finner litt urimelig er at det i den nye loven ikke skal være noe krav om forhåndsvarsling av hjemmekontroller av våpenskap, før har det vært et forhåndsvarsel på 48 timer. Jeg har ikke noe mot at politiet kommer å ser at jeg forvarer våpen og ammunisjon på en forsvarlig måte, men tror både jeg og andre familiemedlemmer kan føle det traumatisk om politiet plutselig skal inn å se i våpenskapet uten at det er mistanke om noe ulovlig. Takk for at du tok deg tid. Med vennlig hilsen xxxx Jag allerede fått svar fra frp's representant. Han er jeger selv å har full forståelse for vår frustrasjon og ville jobbe mot forslaget sånn det foreligger.
 11. Sånn sett skulle enn jo også tro at det var i regjeringspartienes interesse at loven ikke utformes slik at en kompensasjon er nødvendig. Hvis enn regner en pris på 12000,- bare for miniene solgt etter 2012 er det over 10mil. I tillegg kommer jo sannsynligvis noen Valmet, Molot, garand osv. Hvis kompensasjon blir vedtatt så blir det vel i såfall 150, -rabatt på søknadgebyr om erstattede våpen, eller noe i den duren.
 12. Noen som har fått svar på henvendelser til partiene/justiskomiteen? eneste parti som har svart meg er SP
 13. Demokratiske verdier i full blomst... Kontroll uten varsling har vel vært praktisert før også, på begynnelsen av 40tallet.
 14. Ja forslaget er oppe på løse magasin så hvorfor ikke?
×
×
 • Create New...