Jump to content

Vidar1860

Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis jeg ikke husker veldig feil så ble det med garderobe for konkurransevåpen tatt opp i forbindelse med den nye våpenloven. Blant annet NSF gikk i mot dette under høringen på stortinget 9. januar 2018 med begrunnelse i at behovet varierte veldig fra person til person og man ønsket derfor å beholde dagens ordning med behovsprøving.
 2. Tyder på at det har fått ganske mange henvendelser ang dette problemet.
 3. Jeg har vært i kontakt med NSF og fått følgende svar per epost: Hei igjen, Våpenloven er ingen rettighetslov, dvs. man KAN, forutsatt at kriteriene er oppfylt, få ervervstillatelse til våpen til ulike formål. Ulempen er da at det av og til blir en skjønnsmessig vurdering fra de ulike politidistrikt som avgjør om man får tillatelse eller ikke. Politiet vurdere bl.a. om det omsøkte våpenet er "egnet" til øvelsen som våpenet skal benyttes til. Politiet har videre, jf. våpenkompendiet s. 45 , lagt til grunn at skyttere som vil skyte grovpistoløvelsene, erverver matchvåpen i .32. Svært mange baneskyttere bruker da også .32 til både grovpistol og grovfelt, men få feltskyttere har en pistol i dette kaliberet. Siden 9mm er tillatt brukt i grovfelt, mener vi at det bør kunne erverves 9mm til grovfelt. Dette er en "kjent" problemstilling og vi har nettopp hatt en dialog med POD om saken. POD vil se nærmere på dette.
 4. Som jeg har sagt tidligere i tråden, så mener jeg at man bør klage sakene inn til Sivilombudsmannen. Når man blander inn ISSF, som ikke har noe med norsk feltskyting å gjøre, så kan jeg ikke forstå annet enn at dette må være saksbehandligsfeil.
 5. Man kan fylle ut klage til Sivilombudsmannen her: https://www.sivilombudsmannen.no/klage/ Kanskje det hadde vært en idé å få et skriv fra NSF som kunne legges ved? kan jo sende dem en e-post og spørre: nsf@skyting.no
 6. For de som er interessert i våpenhistorie, er det nå en kickstarter-kampanje for en bok om britiske bullpup våpen: https://www.kickstarter.com/projects/headstamp/thorneycroft-to-sa80-british-bullpup-firearms-19012020?ref=wf5ub7 Dette er bok nr 2 fra Headstamp Publishing som ble startet av blant annet Ian fra Forgotten Weapons. Jeg har den første boken om franske militærrifle, og kvaliteten på disse bøkene er helt fantastisk bra for å være en slik type bok. Ikke billig, men for de som liker kvalitetsbøker, både når det gjelder innhold og utseende, kan de anbefales. https://www.headstamppublishing.com
 7. Hadde vært flott om noen kunne klaget dette inn til Sivilombudsmannen. Det er jo flere som har fått dette avslaget etter av våpenkompendiet kom ut. Jeg fikk innvilget 9mm til grovfelt, ganske kort tid før våpenkompendiet kom. Burde ikke NSF ha sagt noe om denne nye praksisen også? Hva POD mener er konkurransedyktig burde være helt irrelevant. Så lenge NSF sier at våpenet er tillatt, burde det være godt nok. Det er mange som ikke har som ambisjoner om å vinne NM og det er da heller ikke krav om å konkurrere i det hele tatt for å være rekreasjonsskytter.
 8. også er det forskjellige typer loctite, den vanlige blå medium kan enkelt skus løs. Det er den jeg anbefaler. Det er også kraftigere saker, ofte kalt rød loctite, som er ment for ting som aldri skal løsnes igjen.
 9. Hvis det er skruen som løsner, så kan en dråpe blå locktite på gjengene gjøre susen.
 10. Jeg kjøpte to våpen med noen få dagers mellomrom. Fikk våpenkort etter ca 5 måneder for det ene våpenet. Har ventet på det andre våpenkortet i over 9 måneder nå. Er helt lotto. Dette gjelder Oslo PD.
 11. https://apps.apple.com/no/app/feltskyting/id1449764204 (Kun til iPhone, så vidt jeg kan se)
 12. Jeg har brukt "ISSF Shot Timer". Der kan man f.eks. velge Rapid med 6 sekunder og få et pip ved start og slutt. (koster litt penger for å få alle funksjonene, mens noe er gratis). Appen har ikke blitt oppdatert på et par år og er ikke den mest elegante, men synes den er ok.
 13. Så vidt jeg kan se er det også en interessant endring i paragraf 22. Nå vil man trenge våpenkort for å erverve sluttstykke. Kanskje ikke så dumt siden man kan legge sluttstykke i våpenskapet og la våpenet ligge fremme ulåst. Da vil det ikke lenger være mulig for tyver å stjele et våpen og kjøpe nytt sluttstykke i butikken.
 14. Politiet stanser fritt salg av knallvåpen https://www.nrk.no/norge/politiet-stanser-fritt-salg-av-knallvapen-1.14892399
 15. Jeg kjøpte sånne A5-plastlommer med glidelås på Staples. Blålappen er brettet i to, med teksten ut og siden plastlommen er gjennomsiktig trenger man ikke å ta den ut når man skal kjøpe ammo. Godt beskyttet mot vær og vind. (har forøvrig ventet i 8 måneder på våpenkort til den ene pistolen min hittil... Oslo PD)
×
×
 • Create New...