Jump to content

Vidar1860

Members
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vidar1860

  1. Jeg har selv vært meddommer i en sak hvor en motorsykkelist var i en liten ulykke. Det ble funnet en foldekniv på stedet og politiet siktet han for bæring av kniv på offentlig sted. Politirapporten var lite detaljert og det kom ikke frem nøyaktig hvor de hadde funnet kniven. Dersom han hadde hatt kniven på seg, hadde vi måtte dømt han, men vi kunne ikke utelukke at kniven hadde befunnet seg f.eks. under setet og dermed kunne betraktes som en del av et verktøysett. Fagdommeren sa at selv han hadde en leatherman i bilen og at det var tillatt. Vi valgt derfor å frikjenne personen for denne siktelsen da vi ikke kunne faststlå om han bar kniven eller ikke. (dette ble også begrunnet med henvisninger til et par høyesterettsdommer) Dette var bare en liten del av siktelsen, han ble dømt for kjøring uten førerkort i narkorus, besittelse osv.
  2. DSSN skriver: "Det betyr at vi kan trene og arrangere konkurranser i Open, Modified, Standard og Standard Manual Shotgun, samt begynne å arrangere 2- og 3-gun matcher i Norge" ...Så da ser det ut som DSSN har planer om dette.
  3. https://dssn.no/2020/07/04/dynamisk-hagle-godkjent-som-skyteprogram-i-norge/
  4. Ville ha hørt med Våpen-Søilen. Hvis de ikke har på lager, så kan de sikkert skaffe.
  5. Hvis jeg ikke husker veldig feil så ble det med garderobe for konkurransevåpen tatt opp i forbindelse med den nye våpenloven. Blant annet NSF gikk i mot dette under høringen på stortinget 9. januar 2018 med begrunnelse i at behovet varierte veldig fra person til person og man ønsket derfor å beholde dagens ordning med behovsprøving.
  6. Tyder på at det har fått ganske mange henvendelser ang dette problemet.
  7. Jeg har vært i kontakt med NSF og fått følgende svar per epost: Hei igjen, Våpenloven er ingen rettighetslov, dvs. man KAN, forutsatt at kriteriene er oppfylt, få ervervstillatelse til våpen til ulike formål. Ulempen er da at det av og til blir en skjønnsmessig vurdering fra de ulike politidistrikt som avgjør om man får tillatelse eller ikke. Politiet vurdere bl.a. om det omsøkte våpenet er "egnet" til øvelsen som våpenet skal benyttes til. Politiet har videre, jf. våpenkompendiet s. 45 , lagt til grunn at skyttere som vil skyte grovpistoløvelsene, erverver matchvåpen i .32. Svært mange baneskyttere bruker da også .32 til både grovpistol og grovfelt, men få feltskyttere har en pistol i dette kaliberet. Siden 9mm er tillatt brukt i grovfelt, mener vi at det bør kunne erverves 9mm til grovfelt. Dette er en "kjent" problemstilling og vi har nettopp hatt en dialog med POD om saken. POD vil se nærmere på dette.
  8. Som jeg har sagt tidligere i tråden, så mener jeg at man bør klage sakene inn til Sivilombudsmannen. Når man blander inn ISSF, som ikke har noe med norsk feltskyting å gjøre, så kan jeg ikke forstå annet enn at dette må være saksbehandligsfeil.
  9. Man kan fylle ut klage til Sivilombudsmannen her: https://www.sivilombudsmannen.no/klage/ Kanskje det hadde vært en idé å få et skriv fra NSF som kunne legges ved? kan jo sende dem en e-post og spørre: nsf@skyting.no
  10. For de som er interessert i våpenhistorie, er det nå en kickstarter-kampanje for en bok om britiske bullpup våpen: https://www.kickstarter.com/projects/headstamp/thorneycroft-to-sa80-british-bullpup-firearms-19012020?ref=wf5ub7 Dette er bok nr 2 fra Headstamp Publishing som ble startet av blant annet Ian fra Forgotten Weapons. Jeg har den første boken om franske militærrifle, og kvaliteten på disse bøkene er helt fantastisk bra for å være en slik type bok. Ikke billig, men for de som liker kvalitetsbøker, både når det gjelder innhold og utseende, kan de anbefales. https://www.headstamppublishing.com
  11. Hadde vært flott om noen kunne klaget dette inn til Sivilombudsmannen. Det er jo flere som har fått dette avslaget etter av våpenkompendiet kom ut. Jeg fikk innvilget 9mm til grovfelt, ganske kort tid før våpenkompendiet kom. Burde ikke NSF ha sagt noe om denne nye praksisen også? Hva POD mener er konkurransedyktig burde være helt irrelevant. Så lenge NSF sier at våpenet er tillatt, burde det være godt nok. Det er mange som ikke har som ambisjoner om å vinne NM og det er da heller ikke krav om å konkurrere i det hele tatt for å være rekreasjonsskytter.
  12. også er det forskjellige typer loctite, den vanlige blå medium kan enkelt skus løs. Det er den jeg anbefaler. Det er også kraftigere saker, ofte kalt rød loctite, som er ment for ting som aldri skal løsnes igjen.
  13. Hvis det er skruen som løsner, så kan en dråpe blå locktite på gjengene gjøre susen.
  14. Jeg kjøpte to våpen med noen få dagers mellomrom. Fikk våpenkort etter ca 5 måneder for det ene våpenet. Har ventet på det andre våpenkortet i over 9 måneder nå. Er helt lotto. Dette gjelder Oslo PD.
  15. https://apps.apple.com/no/app/feltskyting/id1449764204 (Kun til iPhone, så vidt jeg kan se)
  16. Jeg har brukt "ISSF Shot Timer". Der kan man f.eks. velge Rapid med 6 sekunder og få et pip ved start og slutt. (koster litt penger for å få alle funksjonene, mens noe er gratis). Appen har ikke blitt oppdatert på et par år og er ikke den mest elegante, men synes den er ok.
  17. Så vidt jeg kan se er det også en interessant endring i paragraf 22. Nå vil man trenge våpenkort for å erverve sluttstykke. Kanskje ikke så dumt siden man kan legge sluttstykke i våpenskapet og la våpenet ligge fremme ulåst. Da vil det ikke lenger være mulig for tyver å stjele et våpen og kjøpe nytt sluttstykke i butikken.
  18. Politiet stanser fritt salg av knallvåpen https://www.nrk.no/norge/politiet-stanser-fritt-salg-av-knallvapen-1.14892399
  19. Jeg kjøpte sånne A5-plastlommer med glidelås på Staples. Blålappen er brettet i to, med teksten ut og siden plastlommen er gjennomsiktig trenger man ikke å ta den ut når man skal kjøpe ammo. Godt beskyttet mot vær og vind. (har forøvrig ventet i 8 måneder på våpenkort til den ene pistolen min hittil... Oslo PD)
  20. Kan se ut som den nye Colt-en kan ha noen barnesykdommer. Hickok45 har nettopp testen den (feilen skjer ved 30:40) https://www.youtube.com/watch?v=7dO-lQEX49U "GoldenWebb" på youtube har også lastet opp videoer hvor han opplever samme feil.
  21. Da er det snart 2020 og gebyrene øker. De nye prisene er: 1495 kroner (tidligere 1150 kroner) hvis du søker om våpentillatelse for første gang. 748 kroner (tidligere 575 kroner) hvis du har våpentillatelse fra før. 374 kroner (tidligere 288 kroner) hvis du søker om tillatelse til registreringspliktig våpendel.
  22. Jeg mottok nylig våpenkortet for en av pistolene mine. Det tok rett over 5 måneder etter våpenkjøpet. Venter fremdeles på kortet til et annet våpen som jeg kjøpte nesten samtidig... nærmer seg 6måneder nå. Dette er Oslo PD. Virker som det er litt lotto
  23. Jeg ville ha tipset politiet (tips.politiet.no), og latt de avgjøre om de vil gjøre noe med det eller ikke. Det kan jo være at dette er en person de kjenner, eller burde sjekke opp nærmere.
  24. nope, hadde aldri vært på et eneste stevne da jeg søkte... kun klubbaktivitet 3-4 ganger i måneden siste 6 måneder.
×
×
  • Create New...