Jump to content

Sølvrev

Members
  • Posts

    3,017
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    17

Posts posted by Sølvrev

  1. BearBeer skrev (På 20.4.2024 den 9.14):

    Interessant artikkel! Jeg er imidlertid usikker på om det var noen dramatisk endring rundt årtusenskiftet som følge av endret distriktspolitikk. Hvis vi tar utgangspunkt i bøndene og landbruket, er mitt inntrykk at lønnsomheten gradvis er blitt svakere over de drøyt femti årene jeg har fulgt med i timen. Dette gjelder selvfølgelig mest de små og mellomstore gårdsbrukene. Dermed er også inntektsgrunnlaget for distriktskommuner hvor landbruk og skogbruk er hovednæringene blitt svakere. Nå har likevel noen slike kommuner klart seg ganske godt økonomisk: De som har inntekter fra vannkraftutbygging, de som har omfattende turisme (og hytteutbygging), samt de som er så heldige å ha en lønnsom (og arbeidsintensiv) hjørnesteinsbedrift i bygda.

     

    Jeg er ikke i stand til å finne noen enkel og effektiv politisk løsning på dette. Vi er en del av en global økonomi, så selv om jeg er innstilt på å betale mer for landbruksprodukter (gitt at dette går direkte til primærprodusentene) og forsøker å handle lokalt (både varer og tjenester) når jeg er på hytta eller av gårde på ferie eller jakt, kommer vi vel neppe utenom statlige overføringer hvis målet er å opprettholde bosetting og sikre verdiskaping i distriktene. Og i tillegg må vi nok svelge noen kameler: Som nevnt hyttebygging, turistnæring og vannkraft, men også utnyttelse av mineralforekomster og andre lokale naturressurser. Men det må selvsagt være mulig med reguleringer slik at ikke særlig verdifull natur og fauna blir ødelagt. 

  2. User019283727 skrev (6 timer siden):

    Har snakket med en Advokat som har jobbet som politiadvokat i snart 20 år og han sier at Politiet kun kan ta fra meg mine våpen om de kan bevise at jeg har et alkohol eller rusproblem, siden dette er første gang jeg har begått et slikt lovbrudd.

    Politiet kan ta fra deg våpnene når de mener du ikke lenger er skikket. Det kan være midlertidig eller permanent. Jeg vil anta at begrepet skikkethet favner ganske vidt, og at terskelen for inndra dem midlertidig er ganske lav. Og slik bør det kanskje være?

  3. En myk absorberende bomullsklut/medfølgende pusseklut i en tørr lomme bør løse problemet. Jeg skrev noen flak fra tørkerull i plastpose i en tidligere posting, og fikk en del pepper for det. (Ja, jeg vet at slikt papir i lengden ødelegger linsecoatingen, men en og annen gang for å tørke bort dugg bør være innafor?)

    • Like 1
  4. Jeffery skrev (31 minutter siden):

    Jeg tror Järnhästen, jeg ar lite erfaring med Elg/Kombi-trac, er den beste løsningen, på det du etterspør, men fort går det ikke.

    Det tror jeg også! Kommer fram (nesten) over alt, men er det tett krattskog må du rydde vei uansett.

  5. Kleggen skrev (18 timer siden):

    ....hva jeg skal tenke på når jeg går? Hunden markerer veldig tydelig når den har ferskt spor, men synes det generelt er vanskelig å avgjøre når jeg skal styre hunden og når jeg skal følge den..

    Hva du skal tenke på? Elg og jakt😉! Nei, fleip til side, du skal fokusere på å gå stille og (etter beste evne) lese hundens signaler. Ja, kurs og bøker er veldig bra, men hvor sterkt/tydelig hunden markerer kan nok være litt individuelt. Derfor må du tilbringe MYE tid sammen med hunden i skogen, fortrinnsvis i terreng både med og uten elg/hjortevilt.

     

    Jeg mener man alltid bør følge hunden, med mindre den leder deg mot terreng som er ufremkommelig, f. eks. vann, blautmyr eller bergskrent. Da bør hunden korrigeres/styres mildt, men bestemt.

    • Like 1
  6. Finito skrev (10 minutter siden):

    ....men er det ikke en grunn for så billig ny rifle?

    Nja, det er vel ikke et premium skytejern, men den har da sub moa-garanti? Jeg tenker den har noen enkle løsninger og litt rufsete finish, men jaktvåpen er jo bruksting som får et visst brukspreg over tid, uansett pris. Kanskje er avtrekket også litt rufsete (jeg kjenner ikke Vanguard), men det er en enkel og rimelig sak å fikse til det bedre.

  7. Ospa skrev (2 timer siden):

    Denne er spell ny, og står klar på XXL nå.. jeg tror ikke du klarer å gjøre noe bedre kjøp om du kan leve med 30-06..

    Med denne rifla til en næmest latterlig lav pris bør det være rom for et skikkelig kikkertsikte....😉.

  8. Torf skrev (20 minutter siden):

    Om mulig vil 97% av førsteriflekjøpere skyte enda dårligere etter 50 skudd med 9,3 i ei jaktrifle. 

    Jeg tror dette er helt riktig. Egen erfaring med en (arvet) gammel, lett og udempet .30-06 peker i samme retning. Da jeg kjøpte 6,5x55 med demper fikk skyting en ny dimensjon. Da jeg senere kompletterte med en ny Sauer 404 med demper i .30-06 gikk det like fint. Nå skriver jo TS at h^n ikke er noen skårunge, men en lett og kort 9,3x62 ville ikke vært mitt førstevalg, selv om mange regner  dette for å være det idéelle elgkaliberet.

  9. Finito skrev (2 timer siden):

     Erfaringsmessig taper man lite ved gjen salg av våpen hvis man får brukt godt anerkjent merke på begge. 
    Hvis man går for basis nybynnerpakke.

    Hvis man går for basis nybegynnerpakke følger det i minst 95% av pakkene med et billig kinaprodusert kikkertsikte som har svært lav annenhåndsverdi. Se heller etter brukt europeisk optikk. Av våpen er T3x bankers, men eldre Browning A-bolt er også "value for money". Om du velger .30-06 er sjansen større for en god handel enn med .308 Win og 6,5x55.

     

    Edit: Og få storviltpatroner i standardklassen slår gamle, gode .30-06 til elg😉.

    • Like 1
  10. moviken skrev (2 timer siden):

    Fint hvis noen gidder å fikse litt hjorteskinn, skal jeg teste.

    Denne tråden er etter hvert blitt så omfattende og verdifull at den fortjener oppmerksomhet langt utenfor Kammerets vegger. Særlig når resultatene kompletteres med skudd mot gelatin med hjorteskinn foran. Har du eller noen andre her inne tanker om hvilke fora som kunne være aktuelle?

  11. Skrueråmuttere skrev (15 timer siden):

    Siv.ing i dag er en Master of Science. Og den var strengt tatt mer enn en bachelor da du tok den. 

    Jeg mener å huske det var noen nyanser her. I min tid ble det sagt at siv.ing. tilsvarte BSc. Honors Degree, men det var vel bare relatert til engelsk? Nå ser vi en Master-inflasjon, der graden oppnås ved klipp og lim😬.

  12. Dette var veldig mye, og jeg ville nok heller ikke godtatt det. Når det er sagt, klaringen på min Sauer 404 XTC Syncro varierer også litt. Men her er forskjeftet avtagbart. (Og jeg har OCD😉).

  13. Wintel skrev (3 timer siden):

    Vi må ta ansvar og stemme på tydelige politikere, selv om vi er uenige i standpunktene - og det kommer aldri til å skje ;-)

    Ja, og dette er vel et av demokratiets dilemmaer: Vi vil ha politikere som både viser handlekraft og som (alltid) fremmer våre standpunkter. Jeg synes det viktigste er at beslutningene tas på bakgrunn av faktabasert kunnskap. Og den er som regel lett tilgjengelig hos embetsverket i departementene (selv om det også der finnes noen enkeltpersoner med egne kjepphester).

     

    Ellers er jeg enig i at den største svakheten med dagens ordning er at systemet er selvkonserverende. Mange av stortingspolitikerne styrer først og fremst mot gjenvalg. Fordi det er lukrativt å sitte der! Vi burde hatt en ordning der det kun var mulig å sitte to sammenhengende perioder. Deretter måtte alle ut for å erfare hvordan arbeidslivet og samfunnet er skrudd sammen.

    • Like 3
  14. Du trenger god forstørrelse og lysgjennomgang. Jeg ville også sterkt vurdert med lys-dot. Siden du ikke har satt noen begrensninger på pris tenker jeg det må bety du vurderer sikter i øvre mellomklasse eller premium optikk. Du får greie nye kikkertsikter med 4 x zoom som f. eks. denne fra Meopta til NOK 11k. Doctor (Noblex) er også et alternativ i denne prisklassen om du får tak i. Se ellers etter tilsvarende 3-12 x50/56 brukt fra Swarovski, Zeiss eller Leica.

  15. Jegermeistern skrev (2 timer siden):

    At det ikke alltid er den beste løsningen å konsentrere seg om mordvåpenet, har Roald Dahl for lengst gitt et godt argument for

    En fantastisk historie! Har ikke lest den på ny (på originalspråket), men jeg husker godt fra den norskoversatte versjonen at politiet bare kunne konkludere det med at mannen var slått i hjel med en stump gjenstand (som altså var en frossen lammestek!).

  16. Abelsen skrev (5 timer siden):

    Jeg sitter på noen kal .30  Lapua 100 grain Cutting Edge kuler kjøpt da det var lite annet i hyllene. 
    Tenker lade 30-06patronene til trening på 70 m og utover med Blaser R93. 

    Cutting Egde-kulene fungerer sikkert utmerket til trening i .30-06, men det er nok ikke særlig populært om du bruker dem på skytebanen der det er elektroniske skiver. Disse kulene stanser ut hull både i selve skiva og gummibåndet bak.

×
×
  • Create New...