Jump to content

Kalliainen

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kalliainen last won the day on June 3 2018

Kalliainen had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Til den prisen, nja. Mer fornøyd enn misfornøyd. Som en oppgradering av gammel Mauser er den fin. Jeg har bygget langholdsrigg på den, og det er den ikke særlig egnet til. Har modifisert den en del for å få den stivere og mer brukervennlig ift. mitt bruk. Vinkelen på grepet er fint, men grepet i seg selv er litt tynt synes jeg. Alt i alt er det en billig plaststokk og en bør forvente seg deretter.
 2. Vertebrae VersaRail. Meget fornøyd!
 3. Endelig fått langholdsprosjektet ferdig! Bygget ble planlagt i september 2017. Bygget begynte som en Mauser M98 kamret i 30-06, i original trestokk med kongsberg pipe. Det ble bestilt rustfritt emne fra Lothar Walther med 1:9 stigning. Børsemaker Ballo kamret klumpen i 30-06AI og profildreide emnet, som endte opp med 810mm lengde. Ferden gikk så videre til et lokalt maskineringsfirma for å frese 6 flutespor. Etter maskinering ble Archangel stokken tilpasset pipeprofilen og forsterket fra magasinbrønnen og fram til tofotfestet for å håndtere den tunge pipa. Pipa gjenget M18x1 og på montert Vertebrae rekylbrems. 20MOA picatinny fra EGW og Vortex PST 6-24x50. Pipe og låskasse skal bli svart, og stokken Olivengrønn.
 4. Har ikke fått pipeemnet. Får nok ikke ladet noe før ut i neste år, men skal få lagt ut resultater så fort jeg har noen.
 5. Har bestilt pipeemne til Mauseren. LW 70cm emne med 1:9 stigning. Rifla er i dag kamret i 30-06Sprg. Den nye pipa blir kamret i 30-06AI. Har igjen en del patroner med moderate ladninger til 30-06Sprg, som jeg tenkte å formskyte. 168grs A-Max og 168grs SMK med N540. Noen innvendinger? Emnet ble bestilt med 1:9 stigning for å kunne skyte tyngre kuler. Hva vil være minste kulevekt som stabiliseres med den stigningen? «Melk og brød» kulene vil bli 208grs ELD-M til bane og langhold, og 220 grs ELD-X til storvilt. Er jeg helt ute å sykle med tanke på N560 til den pipelengden og kulevekta?
×
×
 • Create New...