Jump to content

dr. O

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dr. O

  1. Takk for respons. Kan for ordens skyld kjøre en test på 46, men liker ikke å teste for mye...blir bare mer problemer med å bestemme meg da og er ikke god nok til å skyte til å få utbytte av marginalt bedre samling. Noe mer enn jegermessig hold blir det jo ikke, men stusser fortsatt på den lave hastigheten de oppga ved sin heite max.ladning. Jeg ligger vanligvis ikke over tabellene ift Fart/Ladning men her var jeg 40 m/s over deres max med 1 grs mindre krutt. Må ha hatt et labert løp når de satt opp den tabellen sin....
  2. Er i samme båt som trådstarter her og takknemlig for bilde fra boken. Uten noen strukturert stige fikk jeg et absolutt brukbart resultat med 45 grs N150 og col på 70 mm med en hastighet (plastloff) på rundt 815 m/s. Dette er da .308 med 56 cm løp. Så først nå på oppgitt MV på max.ladninga i den tabellen der og den er jo 2690 fps = 820 m/s....med 48,5 grs N150. Jeg testa med 47,5 grs med 860 m/s uten noen åpenbare problemer men siden jeg ikke er veldig erfaren har jeg som regel å gi meg når det nærmer seg hastigheten på oppgitt max.ladning. Anbefalt anslagshastighet er 2000-2900 fps på denne i den grad det betyr noe men igjen....som relativ nybegynner vil man vel følge anbefalinger. Tenkte å holde meg på den 45 grs ladninga som jeg i første omgang tenkte var litt for slapp, men har noen noen tanker om dette? Noen vits i å jakte på mer fart her? Utover farta på max.ladningen til produsenten....og er det bare jeg som synes farta de fikk i tabellen var litt laber?
  3. Samme her, men oppstod først etter noen mndr bruk. Byttet først inn 5 med et ekstra 3 skuddsmagasin hovedsaklig fordi det ikke matet (skranglinga ble hovedsaklig borte med et hjemmepatent). Nå før helgen datt magasinet ut ved hvert skudd (også ved litt eksersis med ved foten gevær) og det er jo trygt og godt for omgivelsene det, men får være grenser for sikkerhetsforanstaltninger.... Håper løsningen blir permanent når jeg henter den tilbake.....
  4. Uten noen som helst eske på min. J&F det og. Hadde med en koffert sjøl.
  5. Ble forresten eksponert for en fin gjennomgang (fra US of A) av S&L historie her fra en link på entusiast-FB side i Danmark. Kanskje interessant for noen ? Mulig den har vært linket ut her før men.... https://revivaler.com/schultz-larsen-rifles/
  6. Hørtes jo unektelig noe knotete ut uansett. Kjøper man et kvalitetsprodukt som KKC burde vel slikt være unødvendig . Denne hjemmelagede Kydex støtten må selvsagt av når sluttstykket skal ut, men den kosta jo en hundrings..... ...må bare finne en borrelås som limer godt nok til stokken. Lite "feltvennlig" prosedyre å ha med rull med borrelås for å få inn pussestokker, men det var jaggu godt å få øyet midt i siktet uten å dra på seg prolaps
  7. Hepp. To raske på kvelden. Det siste er jo svært lite spesifikk for denne tråden men tar det likevel. 1-Pusserutine: Fra før av var jeg litt nøye på dette, men ifølge S&L så er det jo anbefalt å nærmest la humla suse ift løpsrensen. "Ikke bruk kjemikalier osv". Kun en VFG propp i ny og ned. Har jo et bredt utvalg remedier inkl. endel KG produkter som fungerer glimrende på Karbon (KG1), Kobber(KG12) og smøring (KG4) m.m. Hva gjør dere? Pusser ivei eller mer tilbakeholdne med pussen med disse riflene j.fr andre? 2- Med mulighet for løpsbytte (Classic DL) kommer også et helt unødvendig og sikkert tullete innbilt behov for flere kalibre. Har .308. Tenkte å ha et småviltkaliber også (har brukt 308 på ALT og det funker jo på sitt vis). Tenkte på .243 win. 22-250 virker for "varmint" aktig (hadde tenkt å kanskje ete fuggelen) og 6,5*55 er for likt 308. De andre mulighetene kjenner jeg lite til. Noen som har en relevant kombo de er fornøyd med eller så kan evt. noen si ta deg sammen og fortsett med .308 på alt din gnom (inntil videre er jeg uten egen ladepresse og kunnskap om denslags).
  8. Hvis du vil ha rifla så kunne man vel alltids vært behjelpelig med det siktet da. Aldri trodd jeg skulle gå i Leica felle men ....
  9. Er det en smal sak å sette inn avtrekket sjøl på Classic'en. Hadde trykkpunkt før og likte det godt.
  10. .....jeg svelger ihvertfall forklaringa til @bardp inntil videre man blir jo litt pirkete med nye ting man skaffer seg. Ihvertfall når årsaken til skifte var ønske om en oppgradering. Litt forskning medfører samme konklusjon som @Solhaugen sin i 2018. Når hylsa først sitter i sluttstykket kamrer det besværsfritt og det er vel da fjæra i "ejektoren" som er litt stram, noe som vel blir slappere med bruk som det meste annet. Jeg elsker disse "nerde"foraene hvor mye erfaring utveksles. Takk til alle nerder, ment med alle positive fortegn. Skulle helst hatt en tilsvarende kunnskapsutveksling for "barneoppdragelse", "rikdom i en fei" og forståelse av kvinnfolk så hadde livet vært enkelt.
  11. Takknemlig for at dere diskuterer. Har begrenset erfaringsgrunnlag (2-3 rifler over 5-6 år) og lite er kjipere enn å dra 1 t til butikken med et "problem" og så er det ikke noe problem i det hele tatt når det blir testa i butikk. Velger i første omgang å kjøre litt med denne og bli vant med den før jeg gjør noe mer. Har brukt 3 uker på å få inn x antall lag med olje i stokken også (var nokså tørt fra fabrikk) så begynner tross alt å få et forhold til dama . Hun har jo blitt massert lang mer enn fruen siste måned.
  12. Ok. Bare lurte på om jeg var "intolerant". Det kamrer jo greit med litt fart, men hvor mye energi skal man legge i et ladegrep? Har, med forrige rifle, lagt meg til en vane med litt "svakt", men raskt ladegrep og tenkte kanskje det var det som var problemet. Ser jo at det kan bli et problem på jakt hvis en skulle trenge raskt oppfølgingsskudd og må bruke to forsøk på å få lukket sluttstykket.
  13. Dette innlegget fra 2018 leste jeg nå og god mulighet for at det er tilfelle med min her også ift at jeg må ha litt "fart" for å få sluttstykket de siste millimetrene inn for å få ned hevarmen. Det er god fart på hylsene ved uttrekk også ja. Gammelt innlegg men hvis #solhaugen leser dette så...hvordan gikk det etterhvert? Gikk det seg til med litt bruk?
  14. Nei. Sluttstykket går lett igjen uten. Veldig smooth gange. Har ikke vært så mye på banen ennå så skal se litt nærmere på det der. Med klikkpatron så merker jeg forskjell fra ingen patron for å si det sånn, men med ørlite fart i sluttstykket er det ikke noe problem.
  15. Kjøpe....Norma Trainer og noe Federal Power Shok Copper.
  16. Er det mulig å melde seg inn med en nyerhvervet S&L Classic DL .308 her? Enorm kudos til J&F Gjøvik for enormt rask service og lynrask "grov"innstilling" etter overflytting av Leupold siktet på disken i butikk, som medførte behov for å skru TO HELE knepp ved innskyting på bane. Imponert. Er det noen andre som har følt at man må "ta i litt" når man skal kamre patronen, for å få lukket sluttstykket. Ved litt veikt ladegrep mangler det noen mm på å få hevarmen ned igjen. Er dette evt bare et "ubrukt våpen" fenomen som går seg til?
  17. Minitips fra meg. Lagde nettopp en tråd her som heter nobsånt som parallaksejustering og ny kolbekam under "utstyr" ( søk opp) . Står en metode og en link ift å stille parallakse på optikk uten parallaksejustering. Nettopp for å endre fra vanlig rifle til salong . Testet det og fikk det til men kan ikke ta noe ansvar for garantiordninger o.l.
  18. Neste punkt. Lage kolbeforhøyer. Disse kan jo kjøpes inn til en ikke altfor dyr penge, men nå var man jo i DIY modus og tenkte å prøve. Modellen var en slik Kydex sak som man kan kjøpe men tanken var å lage noe selv som kunne settes på uten å borre opp kolben. Alternativet blir en slik neopren sokk som skal trees på med skumgummi plater inni. Uansett, here goes... Ingredienser: - en gammel plastbøtte hvor jeg brukte en multisag for å sage ut en plastfirkant etter en papirmal jeg laget grovt. - skumgummi e.l. Jeg brukte noe rørisolasjon fra Biltema jeg hadde liggende, kuttet opp i passe lengder. - hurtigtørkende sterkt lim (brukte noe skolim jeg hadde liggende, til å lime såler o.l.) - en remse med borrelås fra Jula til kr. 34,50. Ferdig med lim under. - komfyren oppvarmet til 180 grader med rist og bakepapir - hansker - kald klut Metode: Laget en grov papirmal med et trapes som jeg la på skjeftet for å se hvor jeg ville ha kinnstøtten og ca hvor lang og høy den skulle være. Tegnet inn denne på en skive som jeg saget ut fra en sprekt plastbøtte. Saget så ut en trapes fra bøtta, som jo alt er bøyd litt. Rundet hjørnene. Gikk over kantene med sandpapir. La denne i komfyren noen minutter. Fulgte nøye med. Så at det begynte å bli mykt. Tok den ut, med hansker og bøyde til over kolben raskt. (Kan evt beskytte denne med noe. Jeg gjorde ikke det og gikk bra). Tok den av og bøyde de nedre kantene mot hverandre med papir imellom så den skulle bli smalere enn kolben. Varmet opp en gang til og gjentok til jeg var noenlunde fornøyd. Sjekket så hvor høy jeg ville ha den omtrent. Skar opp noe rørisolasjon i passe lengder og bredder og limte dette opp i forhøyeren så den skulle ligge stabilt an mot kolben. Se bilder... Klistret inn borrelås ("hann siden") på innsiden, i en og en halv bredde (4 cm) for å ha litt justeringsmulighet. La denne nedpå kolben og merket inn med maskeringstape hvor jeg ville ha "hunn-siden" av borrelåsen på skjeftet. Klippet til og festet disse. Satt så på forhøyeren og testet. Tok ut en bit av rørisolasjonen og kuttet denne til halv bredde da den ble litt høy først. Passet så perfekt ved testing. For komfort surret jeg rundt en sånn selvheftende tape som tilfeldigvis var i camo. Litt harry på en salong men var det jeg hadde liggende. Vipps var det noenlunde akseptabel kinnkontakt på skjeftet ift optikken. Ingen revolusjon og får se hvor lenge den holder, men det kostet meg minimalt med cash, var moro å lage til og har ikke gjort noe som ikke kan taes av uten skader. Ikke er jeg spesielt handy heller...... Så.....dett var dett. Bare tenkte å inspirere. Hvis det alt ligger noe lignende et annet sted så beklager jeg, men følte jeg også måtte bidra litt på dette flotte forumet. Aner ikke om det er lagt inn på rett måte eller rett sted heller. Feel free til å kommentere og kopiere.... Rørisolasjonen. Kan jo bruke liggeunderlag eller noe lignende. God dag videre folks.
  19. Hei alle kammerlesere. Siden jeg stort sett til nå kun har benyttet meg av kunnskap på dette forumet følte jeg behov for å lage et lite innlegg fra et DIY prosjekt. Utgangspunktet var en salongrifle, cz 452 og et Leupold VX2 3-9 x 40 sikte som tidligere satt på jaktrifla min i .308. Første prosjekt var å stille parallaksen på optikken ned til salongmodus. Var dette mulig.? Leupold og mange andre jaktsikter er stort sett ferdig innstilt med parallaksen i null på 150 yards. Jeg ville ha det på 50 meter. Etter masse søking fant jeg en tråd på rimfirecentral.com, et eventyrlig bra forum med MASSE kunnskapsrike folk (altså KUNNSKAPSRIKE amerikanere tro det eller ei), a la kammeret for kun rimfirevåpen i USA. https://www.rimfirecentral.com/forums/showthread.php?t=94809 Her blir det beskrevet en metode for å stille parallakse på optikk uten parallaksejustering som fungerer på om ikke alle så ihvertfall mange kikkertsikter. JEG TAR IKKE NOE ANSVAR FOR EVT GARANTIER OG LIGNENDE HVIS MAN VELGER Å PRØVE DETTE UT....... Poenget er å ta av den fremre låseringen, dvs den aller forrerste ringen på kikkerten. For å få dette til kjøpte jeg på Biltema (snau hundrings) en "universalåpner" eller "Strap wrench" /"bånd skiftenøkkel". Båndet legges rundt den fremste ringen på kikkerten (peker på denne på bildet), strammes inn mot håndtaket og vris. Med denne var det enkelt å løsne og fjerne den fremre låseringen (optimal julegave til bestemødre som ikke får spist syltetøyet sitt pga lokket). Gjorde denne "løsningen" av ringen med kikkerten av våpenet men funker sikkert med det sittende på hvis du har plass rundt ringen. (Nei....kikkerten tar ikke nedi baksiktet....det er 1 mm klaring) Man kommer da inn på det som må kunne kalles linseholderen, som er sikret med en gummipakning såvidt jeg skjønner. Hvis denne skrues ut eller løsnes så mister kikkerten nitrogengass og blir da ødelagt mtp duggfrihet OG HERAV RISIKO FOR Å SIKKERT ØDELEGGE FOR GARANTIORDNINGER, men den sitter nokså godt fast. I denne ringen er det to spor/fordypninger som man f.eks kan legge en ispinne eller lignende ned i å bruke som skruhjelp, evt kan man vri denne for hånd. Det er angivelig slik produsenten justerer parallakseinnstillingen på fabrikken. Med ansiktet mot fronten av skopet (altså med løpet i magen) roterer man linseholderen. For å få denne redusert ( jeg skulle fra 150 yard og ned på 50 meter) må man som oftest vri mot-urs. Mulig dette kan variere fra ulike produsenter men tror det er nokså standardisert. Jeg startet med kanskje 30 grader rotasjon moturs, etter først å ha rotert feil vei og sett at parallaksefeilen ikke ble mindre.. Jeg rigget meg, for ordens skyld og burde jo innledet med dette, først til på et sted hvor jeg fikk satt våpenet med optikken stabilt (i hjemmelaget pussestativ) med sikte på et skilt på 50 meters avstand og en bokstav i trådkorset. Ved å se i siktet og nikke litt opp og ned ser man parallaksefeilen ved at målet beveger seg ift retikkelet/trådkorset med bevegelsen. Dette bør også utføres på max forstørrelse siden det er da det er mest "utslag" altså vred jeg til x 9. Etter vridning av linseholderen MOT-URS med ansikt vendt mot objektiv/løpet i magen (bare presiserer her) sjekket jeg påny, og tro det eller ei, parallakseproblemet var allerede blitt mye mindre! Etter litt testing endte jeg på ca en kvart omdreining og følte da at det var minimalt med parallaksefeil og retikkel og målobjektet sto nokså i linje uansett hvilken vinkel jeg så inn i skopet med. Fremre låsering kunne nå skrues tilbake og strammes og vips hadde kikkertsiktet ikke noe parallakseproblem på 50 meter. OBS. JEG TAR IKKE NOE ANSVAR HVIS NOEN PRØVER DETTE OG ØDELEGGER OPTIKKEN SIN OG TROR IKKE JEG HADDE PRØVD DETTE MED EN ZEISS TIL 20 LAKEN. Nå hadde det seg uansett slik at jeg ville sette dette nokså rimelige men i mine øyne absolutt dugelige siktet over på salongen siden jaktrifla fikk en ny Leupold. Følte derfor at jeg ikke hadde så mye å tape ved å prøve. Dette er jo en fullt reversibel prosedyre også så sant man IKKE LØSNER LINSEHOLDEREN AV KIKKERTEN. I neste sekvens skal jeg beskrive hvordan jeg lagde en kolbeforhøyer på samme våpenet for å få øyet opp til okkularnivå uten å knekke nakken, siden cz' en har en "hogs neck" kolbe laget for bruk av jernsiktene.....
×
×
  • Create New...