Jump to content

Co-81

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. fra meg, jeg tok opp dette med den Norske salgssjef for Villmark og Våpen.
 2. Altså, bare for å ha dette helt på det rene; våpen ansvarlig i den butikken, som er en meget seriøs og erfaren type var på ferie og OP møte dessverre en som ikke er på avdelingen til vanlig; dette enkelttilfelle er tatt tak i og vil ikke skje igjen. Det er selvfølgelig ikke noen standard rutine ut over det som kreves av Våpenforskriftene. Dette til info.
 3. Enig at de fleste runder ned men 10% (Ok, 9.09%) ned er mer den enkel avrunding. Vortex har som du nevner kun mindre kontrakter på avdelingsnivå i det Amerikanske Forsvaret men de er Uklassifisert; pluss en del politidistrikt etc.
 4. At en av USA større optikk produsenter til sivile og militære markedet skulle ubemerket over tid bevist jukse på zoom parametrene? Nei si det...
 5. Forbrukerombudet går igjennom tilbud av skipakker ser jeg ikke helt hvordan skulle påvirke Zeiss prisene. uansett, det er plenty av tråder hvor det er diskusjon, mitt inntrykk var det ikke skulle være her.
 6. Trodde en av føringene i den tråden var at det ikke skulle være en debatt tråd...
 7. Co-81

  Ruger PC Carbine

  Og at Ruger enes om hvem som blir ny importør....
 8. Sorry, trodde at amatør henviste til at jeg «ikke forstår hvordan optikk virker». Men hvis det ikke var tilfellet står jeg korrigert og vi kan gå tilbake til tema uansett, i dialog jeg hadde på sist SHOT Show med NF og Leupold henviste de til forbedringene innenfor linsene; men ja selvfølgelig vil ett sikte med større objektiv men ellers like linser slippe inn mer lys
 9. Du står jo fritt til å mene hva du vil, men hadde nok hjulpet OP med å faktisk bidra med noe ut over å tøffe seg på nett forum.
 10. Co-81

  Ny jaktkniv

  Outdoor Edge bruker i sin Swingblaze (varianten som EKA lagde under lisens fra Outdoor og til slutt ble til EKA Swingblade) Aichi AUS-8 Stainless; så kan en diskutere lenge om hvilken egenskaper som er best men begge er rimelig, «start av skalaen» stål.
 11. Verdt å notere seg at det har skjedd mye på optikk siden de siste 10-20 årene når det gjelder hvor mye lys som slippes igjennom. Det er derfor med kvalitets linser enklere å se i skumring selv uten >50mm objektiv.
 12. Skal la dine meninger om dette stå for seg selv men må adressere misinformasjon; kvaliteten på denne siden draes ned av personer som bare spekulere uten å vite og utgir seg for å være eksperter på feltet. bare så det er klart: XXL gjenger alle våpen som leveres for dette/pluss alle andre tjenester hos sine sertifiserte børsemakerne på Inforama; det er på ingen måte noen deltids butikk ansatte som gjør dette.
 13. En ting også; dette med hull i hull greien. Husk at slikt som konfidensintervall og Normalfordeling også gjelder for løp, rifler og ammo. Hadde en skutt 100 skudd så hadde en nok sett forskjell på samling størrelsen i de forskjellige intervallene, 80%, 90%,95% og 99%.. Det er også grunnen til at Tikka test skytes på fabrikk med 3 skudd og SAKO testes fra fabrikk med 5 skudd. ja, samme fabrikk men forskjellig toleranse grenser.
 14. Bare for å være på den sikre siden, ikke meningen å stille ett åpenbart spørsmål: du har ikke støtten fremme under/i kontakt med løpet? Det ble diskutert i starten at løpet ligger fritt; enkelte tolker det at kun fremstokk og løp skal ligge fritt.. Igjen Sorry hvis dette fremstår som idiotisk spørsmål.. og så, hvilken presisjon er det du var på jakt etter/forventer? Konsekvent 0.5 MOA? Du nevnte ikke hvilken avstand du skytter på her så blir litt spekulasjon men husk at innertieren på DFS 100 meter er 1.1MOA så grei indikasjon på hva jeg i min verden setter som «bra nok» presisjon for en «vanlig rifle med butikk ammo».
×
×
 • Create New...