Jump to content

Kris_

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kris_'s Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

 1. Kris_

  Vekt på kule

  Takk for svar. Jeg KAN stille på kikkert og skal trene mye. Jeg prøver meg på Norma jaktmatch og Oryx kombo. Jeg kan selvsagt justere ytterligere litt med Oryx på/etter selve prøven, og kommer nok til å ta litt mer enn fem skudd med Oryx før høsten.
 2. Kris_

  Vekt på kule

  Skyter inn på 100 meter.
 3. Jeg er helt ny og dum på dette med ammo. Skal kjøpe en .308 win. Er anbefalt Norma 308W 9,7 JAKTMATCH og Norma 308W 11,7 ORYX. Jaktmatch til trening/innskyting, og Oryx til oppskyting og selve jakten. Ser at kulene veier 9,7g og 11,7g. Er dette så minimal forskjell at det ikke påvirker kulebanen? Om man skyter inn med jaktmatch og så skal skyte med Oryx?
 4. Jeg sendte min søknad 22.mars. Den ble mottatt av Politiet i Oslo den 23.mars. Den ble behandlet og godkjent 19.mai, og jeg fikk brevet om dette med betalingsinformasjon i min postkasse 24.mai (!). Jeg betalte gebyret samme formiddag. Jeg fikk godkjent søknad i retur i dag, 31.mai. Så inkludert postgang (og påsken) tok det hele nøyaktig 10 uker fra Politiet mottok min søknad til den godkjente søknaden var tilbake i min postkasse. Dette var min første søknad, har ikke våpen fra før.
 5. Mottatt av Politiet 23.mars bekrefter Våpenkontoret. Ennå ikke behandlet. "Nærmer seg" er svaret jeg fikk for en uke siden...
 6. Er på jakt etter rifle for nybegynner. Storvilt inkl. elg. Kaliber .308 eller 30-06. Skal ikke lade selv. Trene på bane og skyte opp 3-4 kvelder per år, kanskje 1-3 dager jakt per år. Tipper max 100 meters hold, skal gå eller bære den relativt lite, men jeg er i god form. Driter i utseende, stil, farger, merker etc, så lenge kvaliteten er bra nok fore mitt bruk. Lysforholdene kan jo være dårlig på høsten, men tipper ikke det er aktuelt med noe skumringsjakt akkurat. Pga den begrensede bruken og at jeg er nybegynner ser jeg etter noe som har bra nok kvalitet til at "rifla skyter bedre enn meg", og at prisen for hele pakken er helst under 15.000 kr. Ser på Howa Houge med Nikko Stirling Diamond 2,5-10x50 og Sonic 45 i en svært gunstig pakke til 11.495 kr (http://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=18&prodid=11793). Er det noen objektive kommentarer og innspill på dette valget fra "eksperter"?
 7. Linkene i første innlegg funker ikke hos meg...
 8. Noen nyere erfaringer med Oslo? Poststemplet søknad 22.mars. Ikke hørt noe ennå. Det var jo påske, kun 15 arbeidsdager så langt siden.
 9. Jeg kan ikke bestemme meg før jeg leverer. Poenget er å ha mulighet til å slå til på et tilbud etter at søknad er innvilget. Og skal søke i Oslo. Men da er kanskje det beste å søke på to skjema, ,308 og 30-06 på hvert sitt. Da er begge muligheter åpne. Og også hagle på eget skjem. Koster jo ikke noe ekstra.... vurderer hagle neste år
 10. Skal kjøpe rifle fra forhandler. Skal først søke om våpentilatelse. Vurderer både .308 og 30-06. Kan jeg skrive noe i feltet for kaliber som dekker begge? Blir det i så fall kaliber "30"? Eller noe annet?
×
×
 • Create New...