Jump to content

Observer

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Observer last won the day on April 3 2017

Observer had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Observer's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

42

Reputation

  1. Her kan vel vi konkurranseskyttere berolige kommisærene i det fjerde rike at vi skyter a) innendørs - eller b) mot utslippsregulerte voller som i begge tilfeller kan avfallshåndteres. Da gjenstår kun jegerne, men deres aktiviteter spiller jo en historisk viktig rolle som tilveiebringere av mat og som viktig ledd i bestandsreguleringen av artene. Men bevares - sett i gang utredning av et generellt blyforbud - og ta æljsteiken fra bønda og skytterdronningen fra DFS og det blir Senterpartiet som ender på 36,9 ved neste valg.
  2. Min erfaring med dette våpenet både i .22 og .32 er meget gode. Mine våpen er snart to år gamle og jeg har aldri hatt en matefeil eller andre problemer med funksjoneringen. Kona har samme våpen med like gode erfaringer. Senest på NM felt i år 2017. Dessverre kan ikke det samme sies om Benellis produksjoner fra bare få år siden. Her var kvaliteten i beste fall svært varierende fra våpen til våpen. Jeg snakker da i hovedsak om de tidligere produktseriene der fabrikknavnet "Benelli" er preget i rødt foran på siden av løpet. På mine nyere våpen er produktnavnet i hvitt, noe som straks forteller at det ikke dreier seg om de svært varierende valpesyke-seriene. "Benellihånd" var en periode et velkjent negativt begrep blant skyttere. Benellis våpenergonomi gir en like lav kjernelinje som eksempelvis Pardini, noe som fører rekylkreftene rett inn i armens kjernelinje og forhindrer munningsvipp. Dette så jeg spesielt etter som sidedommer under felt-NM sist helg. Kunne knapt registrere munningsvipp med de to forskjellige våpnene. I motsetning til andre våpentyper som spratt i været for hvert skudd. Jeg tror en funksjonssikker MP 90 er fullt på høyde med Pardini'en som matchvåpen. Pardinien har imidlertid sitt sterkt skrånende skjefte som gjør at man låser håndleddet i skuddposisjon fremfor de fleste andre med brattere skjefte. Med de fleste andre våpens brattere skjefte frigjøres håndleddet mer, noe som igjen gjør det lettere å vingle i skuddøyeblikket. Jeg er derfor i ferd med å skimse grepet mitt mot våpenet, slik at også Benellien i større grad også låser håndleddet. Det skal ikke mye til - bare et par millimeter, så sitter'n som den skal.
  3. Dette var en meningsløst nedbrytende kommentar. Selvsagt bør skyttere drøfte innholdet i nye våpenlover. Jeg vet tilfeldigvis at det finnes myndighetspersoner og politikere med skytterinteresse som følger med på Kammeret. Det er slik en opinion dannes. Selv synes jeg denne tråden har utviklet seg svært godt, og har merket meg flere gode forslag som jeg tar med meg videre når jeg som ett av flere små tannhjul snakker med våre talspersoner i ledelsen. Også disse trenger input, og det er slik et demokrati funker. Stå på!
  4. Riktig holdning Vaquero! Da jeg jobbet i Norges første PR-byrå hadde kundene iblant liknende ståsted. Selv om det slett ikke var smågutter i gamet vi bistod.Vi måtte planlegge strategien overfor rammesettere og beslutningstagere på brainstorming-møter. Vi ba gjengen kaste frem alt det vi kunne klemme ut av hue der og da. Derfor Vaquero - host opp de tre første strategiene som faller deg inn. Og la stafettpinnen gå videre.
  5. Jo, man kan gjøre det på samme måten som DSSN kupper klubber i NSF..
  6. Det er ikke situasjonen i dag politikerne frykter. Det er i morgen. Men i morgen er også straks idag. Og alle velinformerte vet at den politiske spenningen worldwide akkurat nå er på 1938-nivå. Det er således ikke skyttersporten spesielt de frykter, men våpen generelt. Motviljen fra etterkrigstidens "barn av regnbuen" overfor både forsvar og våpen avslørtes nylig og hverken Finnmark eller Oslo har mannskap eller utstyr til å forsvare mer enn små flekker eller bydeler i noen timer. Det er lett å tenke seg at når våre politikere ikke engang tåler et militære med våpen, så tåler de slett ikke at private sysler med potensielt dødelige blyladninger. For mange av denne gjengen er et våpen et våpen uansett formålet i øyeblikket. Historien har lært dem at folkelige vinder kan snu like raskt som de selv endrer standpunkt under press. Lukkede rapporter gir klare utsagn om disse tankene. Så skyt ikke på pianisten. Jeg leser bare fra partituret.
  7. Ikke mer paranoid enn at jeg fikk godt skussmål for å ha redigert Norges største avis. Å narre folket er lett. Det er verre å overbevise dem om at de er narret.(Mark Twain)
  8. Helt korrekt at borgerskapet på attenhundretallet undertrykte folket. Men etter første verdenskrig snudde bildet seg gradvis. Flertallet av dagens EU-topper er tidligere sosialister og kommunister. Men fordi tyske nasjonalsosialister tapte krigen , 68'er-kommunister tapte forsøkene på "væpna revoluschon"og Sovjet-muren falt ble behovet for å kle om dette tankegodset satt ut i verden. Den sosialistiske forkledningen finner vi eksempelvis i dag i Miljøpartiet De Grønne som skjuler sin illrøde politikk bak grønne miljømantraer for å narre spesielt unge. Erfarne mennesker ser imidlertid lett at farven er som hos melonen. Et tynt ferniss av grønt utenpå, men helrødt inni. Disse menneskene er generelt sett ikke venner av skyttersporten. Snarere tvert imot
  9. Det er som regel de venstrevridde som vil ha kontroll over befolkningen. Det skyldes at de frykter at egne revolusjonære og opprørske tanker og ideer ligger latent i alle mennesker. De dømmer andre på seg selv og stoler ikke på folk flest. Dette har vist seg hver gang globalsosialister eller nasjonalsosialister har kuppet tidligere fredelige land. I våre dager er revolusjonære blitt smartere og infiltrerer stadig flere organisasjoner der de legger til rette for en stille revolusjon. Men har man et erfarent sinn er det enkelt å skjelne dem fra folket for øvrig. Sosialister frykter derfor våpen i privat eie. En skrittvis avvikling av skyttersporten er derfor i full gang ved hjelp av muldvarparbeid, lovgivning og negativ medial oppmerksomhet rundt alt som smaker av våpen. Aviser som VG og Aftenposten har totalt endret karakter fra frisinnede borgerlige blekker til knall røde. Det er all grunn til å frykte at siste generasjon skyttere er innen rekkevidde.
  10. Jeg tror vi skal være glade for at forumet lar motstemmer som Hassel og Grevlingen1 komme til orde og fremføre sine argumenter. Det setter i alle fall jeg pris på. For slik kan jeg lettere forstå hvorledes myndighetene og deres medspillere egentlig tenker og opererer. Så takk særlig til Hassel for at han lærer oss hvorledes ostehøvelprinsippet er politikernes viktigste virkemiddel for langsomt å redusere osten - servert med dyssende rødvinsargumenter som sløver skytternes sanser. Litt her og litt der så vipps er osten forsvunnet uten at noen har tenkt konsekvenser. Er det en tilfeldighet at vi finner denne teknikken i stadig flere organisasjoner?
  11. I forhandlinger kan man eksempelvis kreve estimaten ”100” og ende opp med å motta ”75”. Eller være ”saklig” og ”realistisk” og legge seg på ”75” og ende opp med å motta ”50”. Det er noe inderlig recessivt norsk over å senke egne krav til motparten FØR forhandlinger er begynt for å være ”snill”. Se på våre forhandlinger med EU generelt. Med vår overflod av fisk og olje burde vi ha stilt knallsterkt i enhver forhandling med den europeiske mastodonten etter krigen. Det hadde holdt med å minne dem på at det sikkert er kaldt også i Tyskland vinterstid men at vi gjerne hjelper dem med ren strøm og olje når kulda biter og at det jammen er godt det fortsatt finnes fisk i havene i nord når sulten piper i tarmtottene på kontinentet. Vi sitter med royal-straight-flush i lanken men forhandler som tiggere. Slik er det også når nordmenn forhandler med egne myndigheter. Det er rett og slett noe underdanig knyttet til vår kulturkrets som gjør oss til servile mottagere i stedet for å reise kjerringa. Lær av franske bønder.
  12. Siste nå skal være at vi pistol-dommere ikke lenger skal møtes til etterutdanning hvert 4. år etter OL. Nå skal all regeloppdatering foregå via e-opplæring hjemme med ny eksamen. Det betyr at kretsenes dommersamlinger ikke lenger er påkrevet fra forbundets side, og vi dommere mister det viktige samlingspunktet der vi i sosial setting kunne drøfte og lufte viktige sider ved regelverket. Leie av et lokale, et fat med boller og en kaffeskvett er muligens blitt i dyreste laget for elitedyrkerne sentralt. Da slipper de jo også å rekvirere en erfaren dommer eller dommerinstruktør til oppdateringssamlingene.
  13. Sitat 870fanboy: "Synes ytterste høyrefløy er et ganske vagt begrep. Noen vil si at både en nazist og en liberterianer hører til der, men sliter litt med å finne en eneste ting de er enige om." Helt enig. Men her snakker vi om propagandarelatert fake-facts. Alle vet at en høyreorientert mann vil ha minst mulig skatter og avgifter, minst mulig statlig styring og mest mulig individuell frihet. Skulle han bli ekstrem er det anarkismen som vinker i det fjerne - ikke sosialismen - hverken den globale eller den nasjonale. Nasjonalsosialismen var bare en fetter av globalsosialismen, og et ektefødt barn av Marx. Brunskjortene var gjerne tidligere kommunister - som Mussolini og Goebbels. Det var derfor symptomatisk at de to totalitære regimene under Hitler og Stalin ble konkurrenter om verdensherredømmet. Desorienteringen rundt dette er bare en følge av at i krig og kjærlighet er alt tillatt. Og politikk er krig uten våpen. Og som kjent - war is deceit...
  14. De to hovedblokkene i norsk politikk er i dag bare filialer av hverandres ideologiske ståsteder. Når man eksempelvis skuer de to siste lederne i AP – multimillionærene Jens og Jonas – holde hånd foran landsmøtene, syngende ”Opp alle jordens bundne trælle” – ja så tenker jeg straks på de gamle ukebladenes ”Finn fem feil”. Mark Twain sa det slik: ”Det er mye lettere å lure folket enn å overbevise dem om at de er blitt narret.”
×
×
  • Create New...