Jump to content

espenandre

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har du våpen fra før? I så fall kan vel forhandleren låne ut haglen til deg hvis de ikke rekker det før jakta, sånn at du kan bruke den til å jakte med? Hvis du ikke har noe fra før så blir det kanskje vanskelig..
 2. Derav kommentaren om å begynne med de enkle sakene, og ikke prøve å løse alt på en gang som man ofte gjør i offentlige prosjekter. Starte med å lage et skjema via Altinn feks? Som enten går rett inn i systemet de har, eller lage et enkelt brukergrensesnitt for saksbehandlerne. Så kan man begynne å automatisere. Poenget er at jeg (vi) tror det finnes muligheter som ikke trenger å koste skjorta, bare man holder det enkelt. Og besparelsene kan man bruke på å utvide systemet.
 3. Sendte inn søknad i Oslo den 3. desember tror jeg det var, og fikk i går brev om betaling. Det vil si 7 uker behandlingstid, hvorav ihvertfall en uke forsvant i helligdager. Så ikke så galt som fryktet for min del! Forøvrig enig med taleren over her, det burde vært gjennomførbart å lage noe som hjelper saksbehandlerne, uten at man må løse alle mulige problemstillinger på én gang.
 4. Geco5 har selvfølgelig helt rett, jeg misforstod rovviltkortet deres på inatur.no. https://www.statskog.no/jakt-og-fiske/rev
 5. Da ville jeg sendt en epost til de og spurt. Statskog har et rovvilt-kort som gir lov til å jakte bla rev på alle deres eiendommer, billig og enkelt. Mulig Grytten fjellstyre praktiserer noe av det samme?
 6. Den saken går vel på at man har laget /tatt i bruk andre metoder for analyse, ikke hva som ble sendt inn...?
 7. Hørselslaben sin Jeger'n kombinert med teleslyngen deres fungerer også bra! Samme fordeler som nevnt over, men man slipper de klamme øreklokkene. Kan kobles til hvilken som helst radio via minijack, og man sender lyden trådløst opp til pluggene.
 8. espenandre

  Skytebanen...

  Jeg hadde bare såvidt skutt med rifle før jeg kjøpte selv, og hadde ihvertfall aldri vært på riflebanen. Det ordner seg, vær åpen for tips, spør om tips og les på nett før du drar opp dit. Og tørrtren hjemme med uladd våpen! Et par linker: https://www.dfs.no/globalassets/documents/skytterkontoret/avdelinger/utdanning/2012/rifleskyting_for_storviltjegere_lr.pdf https://skytterkontoret.sharepoint.com/teams/samlag/_layouts/15/guestaccess.aspx?docid=00bb4cecb0a4e4748a423bdbff0cbd638&authkey=Ae7oUR2mEDIPdAe8w0CoQyc
 9. Nå er jeg ny i gamet, men i min Sabatti går billigammunisjonen fra XXL bra. Jeg testet nylig en billig versjon av S&B hvor jeg fikk samme problem som du beskriver (en svart pakke, den gule fra S&B fungerer bra).
 10. Problemet var vel i hovedsak krypskyttere som lot elefantene ligge igjen etter å ha kuttet av elfenbene, og at man derfor jaktet uforholdsmessig mange elefanter på kort tid. Lite bærekraftig på sikt. Dersom man fjerner forbudet igjen, og slutter med jobben mot krypskyttere, tror jeg at man fort vil redusere bestanden til et punkt hvor den ikke er bærekraftig lenger. I bunn og grunn handler det vel om holdninger til de som "høster" elfenben ulovlig, og som gir beng i forvaltningsplaner og fornuft.
 11. Ikke så veldig, rundt 3 kg sier XXL. Ikke en lettvekter, men heller ikke uvanlig tung. Jeg liker balansen i den ihvertfall.
 12. Noe sent svar, men jeg har en slik en. Fin hagle som jeg har brukt mye på leirduebanen. Kjøpte den for snart et år siden, og aldri opplevd noe krøll med den. Jeg kjøpte den for å ha den med i kajakken på andejakt, siden den har mindre rekyl enn mange andre hagler, og tåler kanskje noe mer røft vær enn en "penere" hagle. Jeg synes den ligger godt i hendene mine, og det følger med shims man kan justere kolben med. Ulempen er at den er littegrann for lang for våpenskapet mitt (det korte skapet fra XXL), så jeg må sette den inn via det lille "hullet" som blir synlig når man åpner døren.
 13. Neida, ville ikke satt inn en kakkelovn på 1000 kilo uten å sjekke først. Men et våpenskap i en leilighet/hus hadde jeg ikke hatt betenkeligheter med, selv om det veier 150 kilo. Men igjen, alt blir slitt, også vegger. Man lever bare én gang, så kjør på med hull i veggen spør du meg!
 14. Fra "Forskrift om skytevåpen, våpendeler og ammunisjon mv.": "Ovennevnte regler" er avsnittet om FG-godkjent våpenskap. Det vil si at du kan oppbevare det ulåst, men gjem det vekk slik at det ikke er lett synlig (også utenfra). Usikker på om du er nødt til å ta med deg vital våpendel om ingen er hjemme.
 15. Enig med @eivkie, og skulle du trenge større etter hvert så går det alltids an å selge det på Finn. Veggene ser ikke perfekte ut for alltid uansett, og det er ikke noe spesielt stress å sparkle igjen når dere flytter. Eller overlate det til nestemann som flytter inn, ikke usannsynlig at de som kjøper leiligheten av dere ønsker å male før de flytter inn.. Hos oss skrur vi opp det vi vil på veggene, det er jo tross alt vår leilighet og vi som skal bo der. Våpenskapet mitt har 5 plasser, holder fint foreløpig.
×
×
 • Create New...