Jump to content

KriSpawn

Members
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by KriSpawn

  1. Mtp. reklamasjon så er det for salg etter 01.01.24 relevant å se hen til endringer i forbrukerkjøpsloven. https://www.forbrukerradet.no/siste-nytt/ny-lovendring-gir-deg-bedre-forbrukerrettigheter/ https://www.thommessen.no/aktuelt/viktige-og-praktiske-endringer-i-forbrukerkjopsloven-pa-vei Noen av de sentrale endringene er: Reglene om bevisbyrde endres. Nå vil mangler som viser seg innen to år antas å ha eksistert da produktet ble levert. For å unngå mangelsansvar i denne perioden, må selgeren bevise at produktet ikke har en mangel som selger er ansvarlig for, for eksempel ved å vise at mangelen skyldes noe forbrukeren selv har gjort. Forbrukerens posisjon vil dermed styrkes sammenliknet med i dag, hvor selgeren kun har bevisbyrden i en periode på seks måneder. Antall rettingsforsøk som selgeren kan gjennomføre vil bli endret, slik at selgeren kun får anledning til å gjennomføre ett rettingsforsøk. Dette gjelder uavhengig av om det er samme mangel eller nye mangler som oppstår, noe som i praksis kan gjør det enklere for forbrukere å kreve prisavslag eller heving. Merk imidlertid at selgeren kan gjennomføre flere rettingsforsøk dersom det anses rimelig. Departementet har presisert at terskelen for dette ikke bør være høy.
  2. Shadow 2 OR mangler også bakre serations vs vanlig S2.
  3. Mener å huske at like før Oslo skytesenter ble stengt så la de ut et bilde på Facebook av Walther PDP 4 tommer compact i sivilpistol 2 kassen. Med kommentar om at man kun trengte å tilpasse magasinet litt.
  4. Den nye pistolen fra Walther, PDP compact, skal også gå i sivilpistol 2 kassen Må visstnok bare file litt på magasinet.
  5. Har du prøvd tyngre kulevekt? x-six med 147 gr kule opplevde jeg som vesentlig mykere i rekylen enn 115 gr. Selv bruker jeg som regel 124 gr pga. kostnad.
  6. I denne artikkelen så henviser de til at et nytt produkt kan få ned kostnaden på blyfri ammo til kun 15% mer enn bly alternativet (i USA). https://www.thefirearmblog.com/blog/2021/03/24/np-technology-lead-free-frangible/
  7. Mtp. Reduksjon av rekyl i S2 ved litt lett modifikasjon. Så var det min personlige opplevelse at det egentlige problemet var sleide dipp, pga. for kraftig rekylfjær fra fabrikken. Som løste seg med lettere rekylfjær. Har også en x-six supermatch som jeg virkelig trives med! Rekylopplevelsen blir jo noe helt annet enn S2 da. Med en lengre og tyngre sleide så føler jeg nesten at man må vente på pistolen skal bli ferdig med å rekylere. Men opplever ikke at det er mye/kraftig rekyl. Bare at rekylen fordeler seg over lengre tid.
  8. Ja, var vel egentlig den nye pisolen fra Walther som fikk meg til å vurdere POL. https://www.2alfa.no/walther-pdp-full-size-4-5-pistol-9x19.html Men er jo ikke vits i å skyte divisjonen om det er laber interesse/ konkurranse da... Får se hvordan det blir når vaksinene er satt og skyteaktiviteten tar seg opp igjen.
  9. Vel da tolker jeg den overveldende entusiasmen for å diskutere POL relevante våpen som et tegn på hvor populær divisjonen er var forsåvidt allerede klar over at det er langt fra sikkert at divisjonen videreføres etter prøvetiden.
  10. Hvilke våpen er velegnet og/ eller populære for Production Optics Lite divisjonen? POL er vel kun godkjent på prøvebasis. Tror dere at denne divisjonen blir godkjent på permanent basis? Det er vel en forutsetning for at det skal være mulig å ervereve våpen til den klassen her i Norge.
  11. Min S2 har skutt flere tusen skudd med Blazer brass 124 gr. Har ikke hatt en eneste feilfunksjonering. mens Maxxtech holder jeg meg unna.
  12. Får jo håpe på det beste, er jo et fint alternativ med profesjonelt drevet innendørsbane. Med det sagt så kun basert på artikkelen så ser det jo ikke så bra ut. https://filternyheter.no/islam-net-bak-kjop-av-oslo-eiendom-for-naer-60-millioner-skytebane-kan-bli-moske/?fbclid=IwAR30UuQ-zgO_TILEO4-3qfPBcRnAB-XiNPfu6HNWH9zniSji41ffG7j7nsU F.eks.: -«Trolig er det bare Oslo skytesenter som blir værende i omlag tre år, mens den andre leietakeren kan være ute allerede i løpet av 2021.» -«På spørsmål om han vet om stiftelsen er i ferd med å søke om byggetillatelser eller lignende, svarer Borknes: – Jeg tror ikke det er noen hemmelighet at den bygningen som er der i dag, det er ikke den bygningen som de ser for seg i fremtiden. (Stiftelsen oppgir til Filter Nyheter at den ikke har noen konkrete planer om å bygge mer).»
  13. 124 grain S&B og blazer brass er relativt rimelig og fungerer bra i S2. Egentlig har jeg opplevd S2 som lite kresen på ammo.
  14. Mitt bruk var kun 25m pistolbane. Da fungerte denne stativmonterte zoom kikerte til 750kr fint. https://www.biltema.no/fritid/jakt/kikkerter/zoomkikkert-20-60-x-60-2000022329
  15. Jeg gikk for en billig kikkert på biltema. Fungerer knall.
  16. Walther sin nye pistol PDP erstatter PPQ: https://gundigest.com/article/first-look-walthers-new-flagship-pdp-9mm-pistol https://waltherarms.com/PDP/ Dessverre ser det ut som om kompakt versjonen er litt for stor for sivilpistol 2 kassa.
  17. Godt å vite. Da våpenkompendiet er klar på at det f.o.m. mosjonsskytter er fritt frem å erverve et våpen til hvert bruksområde i NSF: PS: men kompendiet sier jo også at 9mm ikke er egnet til Grovpistol av en eller annen idiotisk grunn.... Selv om det er et lovelig kaliber iht. NSF reglene for Grovfelt
  18. Antall startere for å kalle seg konkurranseskyter er vel per bruksområde? Samt at et stevne kun gir uttelling for et bruksområde. Slik at du faktisk må ha 10 separate startere i forskjellige stevner i militærpistol (hvorav 5 er åpne stevner). Da tar det jo 10 stevner, og ikke 2,5 for å få konkurranseskytter status i militærpistol per kalenderår. I hvertfall slik det fremkommer av våpenkompendiet til politiet.
  19. Så absolutt et «flytende» og noe rotete regelverk vi må forholde oss til! Med det sagt så må vel utgangspunktet være at så lenge man ikke bryter noen av regelen for NSF sine skyteprogrammer så er det tillatt? Altså vis meg hvilken regel som forbyr negativ senterlinje for Feltprogrammene? Dersom den ikke finnes så er det jo per definisjon lov. Jo mindre man hadde hatt IPSC sin løsning for Production med at alt ikke rr lov med unntak av det som står på en godkjenningsliste såklart. F.eks. om ingen regel sier noe om farge på pistol så kan jeg møte opp med en rosa Hello kitty pistol om jeg vil. Dette med negativ senterlinje ser jeg at ikke har vært relevant på en stund. Fant en morsom artikkel om dette med gamle design som blant annet nevnte russiske MTs3-1 “Rekord” low bore axis Rapid Fire pistol. (Via Toz35.blogspot.com). https://www.thefirearmblog.com/blog/2019/04/25/the-quest-for-the-low-bore-axis/ Nå har det jo kommet noen moderne våpendesign med lav senterlinje, og noen eksempler med negativ kjernelinje. Slik som omtalt revolver fra Chiappa. I tillegg var det jo veldig mye oppmerksomhet rundt Laugo Arms Alien på Shot Show 2020 (http://www.laugoarms.com/alien.html).
  20. Figuren under paragraf 5.1.17.1.6.1 viser en figur med løpets senterlinje over hånden. Overskriften i paragrafen lyder som følgende: «5.1.17.1.6.1 Skjeftespesifikasjoner (gjelder ikke 5.2 og 5.8)» Med andre ord gjelder ikke denne paragrafen for avsnitt 5.2 og 5.8. Avsnitt « 5.2 FELTSKYTING» «5.2.1 5.2.1.1 FELTSKYTING ØVELSER I FELTSKYTING • Finfelt (1F) • Grovfelt (1G) • Militærfelt (1M) • Revolverfelt (1R) • Revolverfelt kal. .22LR-Ungdom (1R) • Spesialfeltpistol (1SP) • Spesialfeltpistol kal. .22LR-Ungdom (1SP) • Spesialfeltrevolver (1SR) • Spesialfeltrevolver kal. .22LR-Ungdom (1SR) • Spesialfelt, Magnum 1 (1M1) • Spesialfelt, Magnum 2 (1M2)» Altså gjelder ikke regelen om positiv kjernelinje for alle de nasjonale feltøvelsene. Hvor ellers i regelen mener dere at negativ senterlinje forbys for de nasjonale feltøvelsene? Dersom ingen regler brytes, så må det jo være tillatt med negativ kjernelinje/ senterlinje.
  21. Negativ kjernelinje/ senterlinje ser ut til å være tillatt i NSF skyteprogram for Felt, men ikke for bane. Så vidt jeg klarte å lese. Slik jeg leser reglene så er dette tillatt for alle feltgrenene, inkl. Militærfelt (1M), grovfelt (1G), revolverfelt, spesialrevolver OL. Samt for den nye T96 øvelsen. Derimot ser det ut til at negativ kjernelinje dessverre ikke er tillatt i Hurtigpistol øvelsene, som er baneøvelser. Min tolkning av reglene er basert på følgende: Referanser: Ref. gjeldende ISSF pistolregler så fremkommer følgende: Paragraf 8.4.3 25 m randtennings- og grovpistoler: b) « Senterlinjen i løpet skal ligge over huden (mellom tommel og pekefinger) på skytehånden i normal skytestilling...» (https://www.skyting.no/wp-content/uploads/2018/03/08-issf-pistolregler-2018.pdf) Derimot ser det ut som om Nasjonale pistolreglet gir et unntak for alle feltgrenene og det nye T96skyteprogrammet. Slik at det her er lov med pistol med kjernelinje / senterlinje under huden tommelen ved normalt skytegrep (/negativ kjernelinje). Samt at dette ikke er relevant for PPC øvelsene. Ref. Tegning i paragraf 5.1.17.1.6.1 (s.15). (https://www.skyting.no/wp-content/uploads/2020/01/nasjonalt-regelverk-for-pistol-revisjon-tk_3.pdf)
  22. vil det si at CZ-P10 ikke passer dersom man bruker den mellomste eller største backstrapen?
  23. Sig sauer X-six eller x-five p226 (Dobbel) og p220 (Singel) er flotte våpen. Disse er også litt store i grepet, men jeg opplever dem som mindre enn GT9. Det sistnevnte er klart mer firkantet i grepet. Har selv en X-six P226 Supermatch, og er storfornøyd! For min del ble treskjeftet på vanlige X-six litt for stort. Mens G10 grepet på supermatch, som er tynnere, passet.
  24. Jeg lot bare Lars Hageman (Oslo skytesenter og https://www.nordicshootingacademy.com/) oppgradere min S2 slik han mente var best. Byttet mainspring og rekylfjær. Samt litt lett fjerning av "burrs" ol. Om du skal gjøre det selv så hør på Slemmo, han har peiling
×
×
  • Create New...