Jump to content

KriSpawn

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by KriSpawn

 1. Blasser brass 9mm 124 grain fungerer bra i Shadow 2 PS: får ofte dette på tilbud til ca 1,9kr smellen
 2. @Wintel: Skjønner godt frustrasjonen din! Jeg har selv en klage inne på .22LR vekselsett til min 9mm. Fikk som deg avslag pga. min 22 finpistol. Dette var fra våpenkontoret i Råde i Oktober i fjor. Har klaget på avslaget, og klaget igjen pga lang behandlingstid.... Eneste positive er at en fra klubben faktisk fikk medhold i sin klage til POD på samme grunnlag (og jeg la ved deler av POD sitt medhold i min klage). Så da er det forhåpentligvis bare et tidsspørsmål for oss andre...
 3. Litt usikker på hvordan dette kommer til å bli praktisert, men s. 45 i det nye kompendiet spesifiserer 12 bruksområder for NSF: »1. Finpistol: Omfatter øvelsene standard, silhuett, 25 m finpistol, hurtig fin og finfelt. 2. Fripistol: Omfatter øvelsen fripistol. 3. Grovpistol: Omfatter øvelsene 25 m grovpistol, hurtig grov og grovfelt. 4. Revolver: Omfatter øvelsene revolverfelt og hurtigrevolver. 5. Militær: Omfatter øvelsene militærfelt,hurtig militær og distiguised pistol og Semi Automatic Pistol i PPC. 6. Magnum 1: Omfatter øvelsen magnum 1. 7. Magnum 2: Omfatter øvelsen magnum 2. 8. Spesialpistol: omfatter øvelsen spesialpistol. 9. Spesialrevolver: omfatter øvelsene spesial- revolver, standard revolver og standard revolver 2,75" 5 skudd. 10. Revolver 1500 – omfatter øvelsen Revolver 1500 og Open i PPC 11. Pistol 1500 PPC – omfatter øvelsen Pistol 1500 og Open i PPC 12.Distinguised revolver 6" Etterfulgt av følgende avsnitt: »Skyttere som fyller vilkårene som mosjonsskytter og konkurranseskytter i henhold til RPOD 2009/009 kan erverve ett våpen til hvert bruksområde, uavhengig av om våpenet er tillatt brukt innenfor et annet bruksområde.« Dette åpener jo for f.eks 2 stk 9mm /.45 på hhv. bruksområdene militærpistol og pistol 1500 PPC allerede som mosjonsskytter. Uten at man må dokumentere behov for reservevåpen som konkurranseskytter.
 4. Ikke et rundskriv, men kommet et «Våpenkompendie For Politiets Saksbehandlere» https://www.politiet.no/globalassets/02-tjenester-admin/vapen/vapenkompendium.pdf
 5. Oppdatert link til kompendiet: https://www.politiet.no/globalassets/02-tjenester-admin/vapen/vapenkompendium.pdf
 6. Fra side 20 »:ombyggingssett: Systemvåpen kan enkelt bygges om fra ett kaliber til et annet. Søknad om til jaktvåpen kan innvilges uten at det teller som våpen i våpen- garderoben. Denne praksisen er utvidet til også å gjelde våpen til øvelses- og konkurranseskyting.» forsåvidt ikke en endring, men en fin referanse for å håndtere uvitende saksbehandlere!
 7. Det nye Våpenkompendie For Politiets Saksbehandlere er det greit å ha et forhold til ved søknad om våpen! https://dssn.no/vapenkompendie/ f.eks. NSF s. 45: «Til bruksområde 3 Grovpistol, legges det til grunn at politiet kan innvilge erverv av våpen som er egnet til bruksområdets øvelser. I praksis konkurransevåpen med ortopedisk grep og kalibre som .32 SWL eller .38 Special. Bruksområdet skal ikke benyttes til å erverve ekstra våpen i kaliber 9mm, .40, .45, o.l. som egentlig hører hjemme i bruksområde 5 Militær.» DSSN s. 35: «Våpen som innvilges til bruk i dynamisk skyting forutsettes å være egnet til bruk i det programmet som oppgis som ervervsgrunnlag. Et våpen som er ervervet til Production, og som er lovlig brukt også i Standard vil imidlertid ikke være til hinder for innvilgelse av våpen i Standard.» Er det noen som har noen observasjoner om dette kompendiet er en endring fra gjeldende praksis?
 8. KriSpawn

  Nybegynner

  Kommer så klart an på tiltenkt bruk? kan anbefale CZ Shadow 2 (9mm) som nå får eget konverteringsett til .22LR. https://www.2alfa.no/cz-shadow-2.html https://www.2alfa.no/cz-adapter-kadet-22-lr-for-shadow-2.html Alternativt så finnes tilsvarende løsning for sig X5 / X6 også. Begge disse er nok litt mer rettet mot felt (CZ også IPSC). Er det baneskyting så er det ofte greit å vurdere en matchpistol som f.eks. Pardini SP først som sist.
 9. KriSpawn

  Laugo Arms Alien

  @meatpukk for meg ser det ut som en «opp ned» hammer som sitter i den avtagbare topp railen.
 10. KriSpawn

  Laugo Arms Alien

  Godkjent har den nå blitt: https://www.ipsc.org/rules/proddiv.php både den og Walther Q5 SF ble vel godkjent ganske raskt. Så vet nå ikke om det at listen oppdateres kun en gang i året stemmer lenger... uansett kult nytt konsept på Alien så får vi håpe den er driftssikker også
 11. KriSpawn

  Laugo Arms Alien

  Den nye pistolen Alien fra Laugo Arms ser veldig interessant ut! Med unntak av prisen da, men den beveger seg nok ned etter at de første 500 er solgt. Har håp om at denne kan hevde seg i topp både i militærfelt og IPSC Production (/production Optics). Med fast løp som ikke beveger, og sikter som heller ikke beveger seg, så bør det jo være tilrettelagt for både presisjon og hurtighet. http://www.laugoarms.com/alien.html http://www.recoilweb.com/review-recoil-exclusive-alien-pistol-from-laugo-arms-146616.html https://www.pvas.no/produkter/vaapen/haandvaapen/laugo-arms-alien-500-9x19-limited-edition
 12. Stemmer ATnT. Var Hunters House pris minus dansk MVA, og uten norsk MVA, som jeg tenkte på.
 13. Har sordine sine med elektronisk høyttaler. Veldig fine til sitt bruk, men dempet litt for lite. Innendørs, eller ute med langpang, føler jeg at dobbelt hørselvern er å anbefale.
 14. Ca. 6.900 kr https://www.2alfa.no/cz-adapter-kadet-22-lr-for-shadow-2.html. Billigere i Danmark. Det trengs ingen tilpassing for Shadow 2 Kadet kit.
 15. Oppdatering fra Intersport Oslo så forventer de nå shadow 2 kadet KIT i mai. Men hunter house har fått serienummer og selger nå til de som hadde bestilt på forhånd
 16. M&P 2.0 compact skal gå som spesialpistol med en liten modifikasjon på magasinet.
 17. CCI standard 0,64 kr ved kjøp av kartong på tilbud nå. https://www.osloskytesenter.no/butikk/cci-22lr-standard-40grs-lrn-kasse-5000-skudd/
 18. Hørte fra inter sport i Oslo at de forventet shadow 2 .22 kittet ca. Mars/april.
 19. Takk for avklaringen 😀 men Steel Challenge teller fremdeles som aktivitet for pistoler kjøpt for bruk i IPSC eller sivilpistol, ikke sant?
 20. Er steel challenge ervervsgrunnlag? Tenker på om man kan anskaffe en .22LR med optisk sikte til rimfire open og sivilpistol 5. Selv om man har NSF .22LR finpistol (5-6 skudd matchpistol) og spesialpistil (Stenvaag).
 21. KriSpawn

  BUL SAS

  Ser etter alternativet til Six X5/6 og Pardini GT9 for militærfelt. Med potensielt flere bruksområder. Dere som har peiling på 1911 / 2011 ment for IPSC. Hva tenker dere om å bruke en slik BUL SAS 2 AIR til militærfelt? I USA så er det jo 1911 som er «standard» i deres bullseye konkurranser, har jeg blitt fortalt. Men det er jo med en annen tilpasning av pistolen enn hva jeg antar at er gjort for denne IPSC Standard Division pistolen (funksjonssikkerhet prioritert på bekostning av nøyaktighet??)
 22. Har en Shadow 2. Men er nok ikke god nok skytter enda, med bred nok erfaring med alternativene, til å vurdere hvor egnet den er til mil felt. Når det er sagt så liker jeg virkelig pistolen da CZen ble anskaffet med tanke på å på sikt begynne med dynamisk. Har selv lurt på hvor mye det eventuelt er å hente på å i tillegg ha en Pardini GT9, sig x-six, gold match eller en 1911 bullseye pistol til NSF militærfelt. Men blir ikke enig med meg selv om dette er et reelt behov, eller bare havesyken... så flott å høre om andre sine erfaringer og innspill!
 23. Kanskje det blir noe slikt som dette til min Shadow 2 da https://cajungunworks.com/product/75800-shadow-s-2-kit/
 24. Ser at det ble besluttet både production Optics og production optics lite: New 2019 IPSC Rule book opens up a huge market https://www.thefirearmblog.com/blog/2018/11/14/new-ipsc-rule-book-opens-up-a-huge-market/ Noen som har tanker rundt hvor lang tid POD bruker for at dette blir ervervsgrunnlag i Norge? Ble også noe usikker på om det med «Aftermarket springs and trigger assemblies are permitted.» bare gjelder production optisk eller vanlig production også...
 25. CZ Shadow 2 (fantastisk 9mm pistol) får jo nå et Kadet ombyggningssett til .22LR, som skal være av god kvalitet. F.eks. Skal det ikke være noe tilpasning ol. nødvendig for å få det til å passe. Men tror ikke dette leveres til Norge enda.
×
×
 • Create New...