Jump to content

KriSpawn

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. KriSpawn

  BUL SAS

  Ser etter alternativet til Six X5/6 og Pardini GT9 for militærfelt. Med potensielt flere bruksområder. Dere som har peiling på 1911 / 2011 ment for IPSC. Hva tenker dere om å bruke en slik BUL SAS 2 AIR til militærfelt? I USA så er det jo 1911 som er «standard» i deres bullseye konkurranser, har jeg blitt fortalt. Men det er jo med en annen tilpasning av pistolen enn hva jeg antar at er gjort for denne IPSC Standard Division pistolen (funksjonssikkerhet prioritert på bekostning av nøyaktighet??)
 2. Har en Shadow 2. Men er nok ikke god nok skytter enda, med bred nok erfaring med alternativene, til å vurdere hvor egnet den er til mil felt. Når det er sagt så liker jeg virkelig pistolen da CZen ble anskaffet med tanke på å på sikt begynne med dynamisk. Har selv lurt på hvor mye det eventuelt er å hente på å i tillegg ha en Pardini GT9, sig x-six, gold match eller en 1911 bullseye pistol til NSF militærfelt. Men blir ikke enig med meg selv om dette er et reelt behov, eller bare havesyken... så flott å høre om andre sine erfaringer og innspill!
 3. Kanskje det blir noe slikt som dette til min Shadow 2 da https://cajungunworks.com/product/75800-shadow-s-2-kit/
 4. Ser at det ble besluttet både production Optics og production optics lite: New 2019 IPSC Rule book opens up a huge market https://www.thefirearmblog.com/blog/2018/11/14/new-ipsc-rule-book-opens-up-a-huge-market/ Noen som har tanker rundt hvor lang tid POD bruker for at dette blir ervervsgrunnlag i Norge? Ble også noe usikker på om det med «Aftermarket springs and trigger assemblies are permitted.» bare gjelder production optisk eller vanlig production også...
 5. CZ Shadow 2 (fantastisk 9mm pistol) får jo nå et Kadet ombyggningssett til .22LR, som skal være av god kvalitet. F.eks. Skal det ikke være noe tilpasning ol. nødvendig for å få det til å passe. Men tror ikke dette leveres til Norge enda.
 6. Er selv høyrehendt, med venstredominant øye. Har på ingen måtte funnet frem til endelig løsning selv enda. Per nå har jeg mest hell med å skyte med høyrehånden og bare flytte pistolen litt til venstre. Slik at jeg sikter med venstreøyet. Dette er jo da når man skytter med to hender. Enhånds så blir dette fort litt upraktisk....
 7. Til info så tok det 16 uker å få svar på våpensøknad hos våpenkontoret i Råde (det som tok over etter at Lillestrøm ble lagt ned)!
 8. Hvor egnet er det å bruke X-esse Stenvaag til å trene på tohåndsskyting i felt? Tenker da på å trene og delta i spesialpistol felt for å få skytt litt uten rekylen i 9mm militærpistol (rekylen skjuler skøyteteknikker feil mistenker jeg). Blir siktlinje for kort og grepet for lite til at skyteteknisk trening på X-Essen får overføringsverdi til en 9mm 5’’?
 9. Slenger meg på med et oppfølgingsspørsmål som ser ut til å passe i denne tråden Hvor godt egnet er det å kombinere 1911 våpen til classic divisjon med feltskyting? Tenker da f.eks. på bul 1911 trophy saw, som ble anbefalt ovenfor (https://www.2alfa.no/bul-1911-classic-trophy-saw-ipsc.html). Noen som har noen tanker om hvordan denne er å bruke i militærfelt sammenlignet med cz Shadow 2 (jeg har denne), eller Pardini GT9 6’’ (som jeg har skjønt er «gullstandarden» i mill. felt). Er det stor forskjell på 1911 i 5’’ og 6’’ til militærfelt?
 10. Sig sauer P320 sub-compact passer og compact passer også dersom man benytter sub-compact grepsmodulen.
 11. Må konverteringsett tilpasses av børsemaker, eller er ikke dette nødvendig?
 12. Takk for tips! For å klargjøre litt: -Ønsker å bli bedre til å skyte tohånds, og på sikt bli bedre til å skyte 9mm og revolver (.38 special). Ettersom at innebanen til klubben ikke tillater 9mm på elektroniske skiver så tenkte jeg at .22 uten anatomisk grep kunne være lurt. For å få mengdetrening og ikke minst kontinuitet mtp. trening på vinteren. Formålet er i første omgang militærfelt, så leker jeg med tanken å prøve dynamisk skyting etter hvert. -I tillegg er jeg så uheldig å være kryssdominant (høyrehendt med venstre dominant øye). Så tenkte også å se om enhåndsskyting med venstre kan være tingen for meg.... Min Pardini SP har høyrehendt anatomisk grep, og med 9mm / .38 så er det vanskelig å skille problemer med å håndtere rekyl fra andre skytetekniske feil. Lurer derfor på en .22 topp til shadow 2, men er noe usikker på om slike konverteringsett blir brukt i praksis. Eller om det er såpass mye styr å bytte at dedikerte våpen er veien å gå. Ettersom ren .22 er brukt opp i «garderoben» av Pardinien så kan da en god .22 spesialpistol muligens være et alternativ. PS: prøver også å få med kona til å prøve litt skyting, og da er nok .22 tingen til å starte med.
 13. Hei, Per nå skyter jeg faktisk bedre enhånds enn tohånds... Vurderer derfor å gå til anskaffelse av en .22LR til trening på tohåndsskyting. Ettersom at min Pardini SP ikke er veldig egnet for dette. Har vurdert X-esse Stenvaag, men usikker på hvor mye vanskeligere det er å skyte med en såpass kort pistol (kun prøvd den lange versjonen som klubbvåpen). Ettersom at formålet er rimelig trening, uten særlig rekyl, som også er overførbar til 9mm (og revolverskyting). Så ble jeg tipset om at det kommer et .22LR konverteringset til CZ Shadow2 i år. Etter litt googling så fant jeg denne: https://www.czub.cz/en/produkty/pistole/22-lr/adapter-cz-shadow-2-kadet.html Så vidt jeg klarte å finne ut av så ser det ikke ut som om denne er tilgjengelig i Norge helt enda... men lov å håpe at det ikke er veldig langt unna. Lurer på om noen har erfaring med slike konverteringsett (eventuelt fra shadow 1 konverteringsett)? -er det presist og godt å skyte med (og ikke minst morsomt)? -er det funksjonssikkert? -til slutt lurer jeg på om det blir «mer pussing» enn skyting med et slikt konverteringsett? Takk for alle innspill
 14. Nye tjenestevåpenet til USA er jo et interessant alternativ. Sig Sauer P320 Compact/Sub-compact kan du erverve til spesialpistol. Sub-compact går i kassa, og Compact går i kassen med sub-compact grepsmodul.
×
×
 • Create New...