Jump to content

KriSpawn

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. KriSpawn

  22. ombyggingssett vs ren 22.

  CZ Shadow 2 (fantastisk 9mm pistol) får jo nå et Kadet ombyggningssett til .22LR, som skal være av god kvalitet. F.eks. Skal det ikke være noe tilpasning ol. nødvendig for å få det til å passe. Men tror ikke dette leveres til Norge enda.
 2. Er selv høyrehendt, med venstredominant øye. Har på ingen måtte funnet frem til endelig løsning selv enda. Per nå har jeg mest hell med å skyte med høyrehånden og bare flytte pistolen litt til venstre. Slik at jeg sikter med venstreøyet. Dette er jo da når man skytter med to hender. Enhånds så blir dette fort litt upraktisk....
 3. KriSpawn

  Behandlingstid på våpensøknad

  Til info så tok det 16 uker å få svar på våpensøknad hos våpenkontoret i Råde (det som tok over etter at Lillestrøm ble lagt ned)!
 4. KriSpawn

  Råd søkes : Spesialpistol kaliber 22

  Hvor egnet er det å bruke X-esse Stenvaag til å trene på tohåndsskyting i felt? Tenker da på å trene og delta i spesialpistol felt for å få skytt litt uten rekylen i 9mm militærpistol (rekylen skjuler skøyteteknikker feil mistenker jeg). Blir siktlinje for kort og grepet for lite til at skyteteknisk trening på X-Essen får overføringsverdi til en 9mm 5’’?
 5. KriSpawn

  1911 til classic

  Slenger meg på med et oppfølgingsspørsmål som ser ut til å passe i denne tråden Hvor godt egnet er det å kombinere 1911 våpen til classic divisjon med feltskyting? Tenker da f.eks. på bul 1911 trophy saw, som ble anbefalt ovenfor (https://www.2alfa.no/bul-1911-classic-trophy-saw-ipsc.html). Noen som har noen tanker om hvordan denne er å bruke i militærfelt sammenlignet med cz Shadow 2 (jeg har denne), eller Pardini GT9 6’’ (som jeg har skjønt er «gullstandarden» i mill. felt). Er det stor forskjell på 1911 i 5’’ og 6’’ til militærfelt?
 6. KriSpawn

  9mm Spesialpistol med bra avtrekk

  Sig sauer P320 sub-compact passer og compact passer også dersom man benytter sub-compact grepsmodulen.
 7. KriSpawn

  CZ Shadow 2 konverteringsett eller x-esse Stenvaag?

  Må konverteringsett tilpasses av børsemaker, eller er ikke dette nødvendig?
 8. KriSpawn

  CZ Shadow 2 konverteringsett eller x-esse Stenvaag?

  Takk for tips! For å klargjøre litt: -Ønsker å bli bedre til å skyte tohånds, og på sikt bli bedre til å skyte 9mm og revolver (.38 special). Ettersom at innebanen til klubben ikke tillater 9mm på elektroniske skiver så tenkte jeg at .22 uten anatomisk grep kunne være lurt. For å få mengdetrening og ikke minst kontinuitet mtp. trening på vinteren. Formålet er i første omgang militærfelt, så leker jeg med tanken å prøve dynamisk skyting etter hvert. -I tillegg er jeg så uheldig å være kryssdominant (høyrehendt med venstre dominant øye). Så tenkte også å se om enhåndsskyting med venstre kan være tingen for meg.... Min Pardini SP har høyrehendt anatomisk grep, og med 9mm / .38 så er det vanskelig å skille problemer med å håndtere rekyl fra andre skytetekniske feil. Lurer derfor på en .22 topp til shadow 2, men er noe usikker på om slike konverteringsett blir brukt i praksis. Eller om det er såpass mye styr å bytte at dedikerte våpen er veien å gå. Ettersom ren .22 er brukt opp i «garderoben» av Pardinien så kan da en god .22 spesialpistol muligens være et alternativ. PS: prøver også å få med kona til å prøve litt skyting, og da er nok .22 tingen til å starte med.
 9. Hei, Per nå skyter jeg faktisk bedre enhånds enn tohånds... Vurderer derfor å gå til anskaffelse av en .22LR til trening på tohåndsskyting. Ettersom at min Pardini SP ikke er veldig egnet for dette. Har vurdert X-esse Stenvaag, men usikker på hvor mye vanskeligere det er å skyte med en såpass kort pistol (kun prøvd den lange versjonen som klubbvåpen). Ettersom at formålet er rimelig trening, uten særlig rekyl, som også er overførbar til 9mm (og revolverskyting). Så ble jeg tipset om at det kommer et .22LR konverteringset til CZ Shadow2 i år. Etter litt googling så fant jeg denne: https://www.czub.cz/en/produkty/pistole/22-lr/adapter-cz-shadow-2-kadet.html Så vidt jeg klarte å finne ut av så ser det ikke ut som om denne er tilgjengelig i Norge helt enda... men lov å håpe at det ikke er veldig langt unna. Lurer på om noen har erfaring med slike konverteringsett (eventuelt fra shadow 1 konverteringsett)? -er det presist og godt å skyte med (og ikke minst morsomt)? -er det funksjonssikkert? -til slutt lurer jeg på om det blir «mer pussing» enn skyting med et slikt konverteringsett? Takk for alle innspill
 10. KriSpawn

  Spesialpistol grov

  Nye tjenestevåpenet til USA er jo et interessant alternativ. Sig Sauer P320 Compact/Sub-compact kan du erverve til spesialpistol. Sub-compact går i kassa, og Compact går i kassen med sub-compact grepsmodul.
×