Jump to content

Divator

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Divator's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Conversation Starter
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

13

Reputation

  1. Har målt og sett at avvik i treffpunkt samsvarer med fart ja, men har ikke Magnetospeed påmontert hver gang jeg skyter. Har ikke testa Kula du linker til, men det kommer nok. Når det gjelder ladedata så kan jeg sende dette på pm
  2. Samler helt greit, holder tiern på 100 meter. Har ikke noe mål på samlingen dessverre. Mye plunder har det vært, mest pga. at jeg har testet en del forskjellige kuler. Lader stort sett bare sub. Det jeg har erfart er at man kan skyte rundt 5 skudd med OK samling og så kommer det en slenger. Har forsøkt å fjerne usikkerhetsmomenter... bruker nye hylser som er skutt 1 gang og halspressa, har også testet en del forskjellige kruttvekter for å få mest mulig lik ladning. 0,1 grain har litt å si når det kun er 5,0 grain i ladningen. Har nå noen kombinasjoner av kule/krutt som fungerer bra, men fortsatt kan det komme en slenger etter10-15 skudd. Det skal veldig lite til for å få variasjoner i hastighet, men hva det skyldes vet jeg ikke. Ble etter hvert litt lei av tiden jeg brukte på å lade, men den blir nok tatt i bruk igjen snart
  3. Jeg har en i 300 BLK som jeg kjøpte ny Pipe i 223 1:10 til senere. Har ikke fått testa så mye ammunisjon i 223 ennå. GGG FMJ 55 grs. har god presisjon, men fikk mye klikk med denne. Typisk 15 skudd av 50. Er visstnok harde tennhetter på disse. Har aldri hatt klikk med noe annet, hverken ferdigrulla eller hjemmeladd.
  4. Jeg kan ta hele situasjonen. Var på Rådyrjakt sent i Oktober for noen år siden. Hadde da med meg min Merkel 96KS kjøpt ny av meg. Hadde skutt noen treningsskudd med rifleløpet samt skutt opp. Hadde testa hagleløpa med ca. 15 leirdueskudd, alt var OK. Hunden min var i los ca. 2 km unna. Jeg beveget meg sakte litt høyere i terrenget for å få bedre peileforhold. Så hørte jeg det kraslet i løvet på bakken….. Regnet med at det var et Rådyr som ikke var i los som kom. Jeg sto klar med Våpenet montert og ventet. Ut kommer det en Rev….. Samme det tenkte jeg og trakk av fremre avtrekker. Våpenet var ladd med 2 stk. 52g haglepatroner og en 140gr SP riflepatron. Det smalt, Reven lå der steindau….ikke så mye som en rykning. Jeg brekker våpenet…. Da ser jeg at begge hagleløpa har gått av. Så kjenner jeg at jeg blir våt i ansiktet….. Forstår at jeg har fått Kikkerten i panna. Blir litt fikling for å få kontroll på blødningen. Ender med en tur til legen der jeg blir sydd sammen. Her sto jeg. Jeg tar kontakt med produsent og sender de detaljert hendelsesforløp med bilder. Får raskt svar at de tar saken alvorlig og at den er sendt over til kvalitetssjef. Så blir det stille. Purrer flere ganger…. Etter ca. 3 uker får jeg svar at de har kontaktet en norsk ekspert som vil kontakte meg. Dette er den samme personen som har montert siktet og som jeg også kontaktet etter hendelsen der jeg spurte om våpenet ikke tålte 52g patroner. Han sa at brukte man slike patroner måtte man nesten regne med dobbeltskudd. Han anbefalte maks 40-42g. Når han ringer meg på vegne av produsent så sier han at han skal reparere våpenet mitt (justere avtrekket) og at dette blir dekket av produsent. Dette blir gjort. I ettertid tar jeg kontakt med produsent angående to ting. Det ene er om våpenet faktisk tåler magnum patroner. Det andre er at jeg ønsker at de dekker alle utgiftene mine i denne saken. Etter mange purringer får jeg svar etter 7 måneder. Våpenet skal tåle opp til 53g haglepatroner uten at dette skal skje. Jeg får ikke dekket noen videre utgifter fordi det ikke var noe galt med våpenet mitt og at de produserer våpen i henhold til C.I.P. normer. På spørsmålet om hvorfor de dekket en reparasjon av et våpen det ikke var feil på får jeg aldri noe svar. Hele saken er et tilskudd til læringskontoen….jeg har gitt opp. Blir faktisk irritert av å skrive om dette. Ja det er ikke nødvendig å bruke magnum patroner og jeg bruker våpenet i dag med maks 40g. Det fungerer. Avtrekket har litt mer kryp etter justering, men heller det.
  5. Hva folk bruker pengene sine på er helt klart ikke min sak. Poenget mitt var at det virker som om en Merkel 96K bikker 100.000 kr nå. Da finnes det veldig mye annet fint på bruktmarkedet. Bra at folk har Merkel som fungerer.... Kanskje jeg bare er veldig uheldig eller veldig klønete. De 4 første årene jeg hadde den var den inne til reparasjon 2 ganger. Jeg skal utdype litt hva som var problemet. Jeg er av den oppfatning at et våpen kamret i 12/76 skal tåle en patron i 12/76. Etter å ha måtte sy 6 sting i panna vil jeg påstå at det i beste fall er tvilsomt. Børsemakeren hyra inn av Merkel sa maks 42g haglepatroner. Etter gjentatte purringer over 7 måneder svarte Merkel maks 53g. Jeg kommer iallefall ikke til å prøve 76 mm patroner igjen. Runde to var en knekt fjær som gjorde at bare ett hagleløp fungerte. Våpenet var innom 2 Børsemakere og det tok over 2 måneder før det var fikset.
  6. Jeg vurderte også 60 cm løp, men er glad for at jeg valgte 55 cm. Bruker min til både Rådyrjakt og Småviltjakt og kort børse er hendig når man skal under vindfall og gjennom plantefelt. Har en Doctor V6 1-6x24 med svingmontasje. Total vekt med denne på er litt under 4,1 kg. Drillingen oppleves som lett uten denne på, men kjennes vesentlig tyngre ut når denne er montert. Når jeg ser prisene på Drillinger så virker det som om det har tatt helt av. Er det egentlig verdt det? Er rett og slett usikker på kvaliteten på Merkel 96K. Min har vært ute av drift i 2 sesonger grunnet feil. Ville ha en ny Drilling med mulighet for å bruke magnum haglepatroner, men klok av skade skal jeg aldri gjøre det igjen. Men liker løsningen til Merkel med sikring/oppspenner.
  7. Jeg har en Merkel 96KS i 12/76 - 7x57R. Veide hver del på Ikea kjøkkenvekta. Totalt 3419 gram.
  8. Synes prisen var helt hinsides selv, men aner egentlig ikke hva en tilsvarende Stokk koster. Hadde vært gøy med en tilbakemelding fra noen som har hatt den i hendene.
  9. Ny Stokk til Sauer 202? https://www.landro.no/fine-ballistic-tools/113050/fbt-unic-revolution-sauer-202-2-delt-stock-only-std-barrel-black-matt
  10. Jeg har en Legacy i 300 BLK med ekstra pipe i 223. Har hatt den i underkant av ett år, men har fortsatt ikke teste 223 pipa. Har blitt en del testing av Kuler og ladninger i 300 BLK, men skulle nok ønsket meg litt mer stabil hastighet. Favoritten er foreløpig 110 gr. Sierra Varminter med Trailboss. Synes orginalstokken er veldig bra, så test den før du vurderer noe annet.
  11. Brownells hadde tilbud på den brune utgaven av Peli 1750 for et par år siden. Gav 2800 kr for den.
  12. NEG er ikke en løs på drevet halsende hund
  13. Det enkleste her må vel være å kjøpe en Beretta 686 uten automatisk sikring. Tilfeldigvis har jeg en sånn til salgs
  14. 1 time fra Oslo: https://www.inatur.no/jakt/5a844b0567fc46000321c502/smaviltjakt-i-sande-i-vestfold
×
×
  • Create New...