Jump to content

Santos

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Santos's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

6

Reputation

  1. Etter bestått jegerprøve, falt jeg for en nydelig Voere 2165 i 6,5x55, B&L kikkert, fra 1987. Ubetydelig brukt, da gubben ble diagnostisert med Parkinson i 1992. Nå i 2018 var tilstanden så kritisk at skapet skulle tømmes, da han ikke hadde jakta på 24 år... Så, tja, jeg endte da opp med en Voere, en pen Hawk (eneste navnet jeg fant, ligner ikke Huglu) i 12/76, Mossberg 500c i 20/76 og en Brno 2 salong med tre magasin, demper og kikkert, visstnok fra 70-tallet. Sulamitten kosta 6000 inkl en haug skudd, så er fornøyd til førstegangs-jeger å være. Samtlige våpen går knirkefritt, såvidt jeg kan bedømme etter noen ukers testing. Mausern, altså Voere'n, går som et skudd bokstavelig talt, mild rekyl og ladeskinne på hjullager, men skulle gjerne skrudd ned avtrekket litt. Noen som har erfaring med dette?
  2. Så dette er terreng for ekstremsports-jakt, ja... Får ta en runde der og kikke en helg før kråkejakta begynner.
  3. Kjøpte et smårovvilt-kort fra Statskog, og tenkte å bedrive litt felling av smårovvilt. Mest sannsynlig kråkefugler og en og annen rev, om den viser seg. Noen som har erfaring med dette i Østfold? Her er det jo Gullhaug og Gastgiveren som gjelder. Skulle noen ha tips om and/gåse-terreng i Østfold/Akershus, takker jeg for dette.
  4. Hva kommer det av? Er handelskrigen igang?
  5. Santos

    Voere LBW

    Har kjøpt en Voere LBW, 6,5×55, med kikkert. Ser strøkent ut, iflg. selgeren på 80 år har det gått omlag 100 skudd, ble kjøpt nytt for ca 20 år siden. Ikke vært i bruk siste 15 år, da han fikk slag. Nydelig lys stokk med profilert kinn-støtte og nettskjæring. Sitter et Leupold 42-ett eller annet påmontert. Kosta meg 4000 inkl ca 30 skudd, så nå ventes det bare på at papirene ankommer fra politiet, så man kan få hjem denne vakre tassen Antar dette er et godt kjøp? Ble også tilbudt å kjøpe en Mossberg 500c pumpe i 20/76, eldre modell, til 800. Tar jeg med Huglu Hawken i 12/76, kan jeg få denne også, til 1200. Hva mener Kammeret? Er de to verdt 2000 kr samlet?
  6. Ja, gjorde det. Om nå bare Vansjø Lensmannskontor kan få behandla søknaden etc etc. Man får bare vente. Alltid kjøper jeg revolvere som gir meg dårlig samvittighet å skyte med...
  7. Jaja, kjøpt en GP100, 4", kjøpt i USA 1985, bragt hjem til Norge gjennom slusa på Fornebu i 86, ligget i orginalesken, med tønnebeskytter, hele tiden siden da. Aldri skutt. Innlevert til Oppdal lensmannskontor under siste amnesti. Jeg kjøper alltid revolvere som er for pene til å brukes.. (som S&W mod 15-2 fra 1965, eid av våpensamler, aldri skutt før jeg tok jomfrudommen og monterte Hogue mono.) Huff.
  8. Fått tilbud om å kjøpe en Ruger GP100 stainless, 4", 357. Denne ligger i originaleske, selv tønnebeskytteren sitter i. Aldri avfyrt. Den er iflg serienr produsert i 1985, og selger har kjøpt denne ny i USA det året. Han tok med seg denne hjem fra USA i 1986, dengang verden var annerledes, og nå befinner den seg på lensmannskontoret i påvente av salg (eier benyttet våpenamnesti, da han ikke har tillatelse selv). En eldre kar, dette. Han vil ha 6500 for revolveren. Hva mener Kammeret om den summen? Utover affeksjonen, er den verdt det?
  9. Santos

    Gammel hagle

    Det var iallefall futt i de gamle Nitedal'ene når jeg tok etpar prøveskudd. Merket ingen større rekyl eller andre snuskerier da jeg dro av to eley bismuther heller. Blir nok et klenodium, men greit å vite at det fortsatt er "krutt i gamlefar".
  10. Santos

    Gammel hagle

    Oppdatering; er visst en belgisk godkjent/produsert. Slike ble visst ofte solgt "no name". Muligens tilbake på 20-30 tallet? Kamra for 16/70 iallefall. Har denne bruksverdi? Antar den eter vismuth. Virker fast og solid, ikke rust eller merker, null slark.
  11. Santos

    Gammel hagle

    Nye bilder. Står 119 og 12 på skjeftedelen (sluttstykket) 1 KG 425 på løpet. P.V. og E L G inne i et symbol. Håper bildet er klart nok.
  12. Santos

    Gammel hagle

    Hei. Håper noen her inne kan hjelpe meg litt. Denne hagla lå i en tørr skinnbag på loftet i huset til mine besteforeldre. De er forlengst døde, og min onkel som bodde i huset, er på flyttefot. Finner ingen tekst eller årstall, er bare nysgjerrig på hvilket merke dette kan være. Er en 16 kal, lå noen gamle Nittedals i 16/70, 16/76 sammen med den.
  13. Har gitt opp å finne tråder om dette, men; Hva anbefales til å polere opp f.eks en blånert revolver? Er det polish/voks/oljer som er å anbefale for en pen finish? Hva bør man absolutt unngå? Har en tilnærma "mint" utgave av en S&W mod 15 Combat Masterpiece fra 1965 jeg ønsker å holde pen.
  14. Jeg satte det på spissen. Med tanke på alle de musketter, rifler, hagler etc som har beveget seg i landet uten noen form for pliktig registrering iløpet av de siste 300 åra, og dette satt opp mot antall drap utført ved skyting, må man anta at nordmannen tradisjonelt har et stabilt lynne. At det har forandra seg endel i min levetid, skal jeg innrømme. Uansett blir dette mest teoretisk, og de som vil ha våpen, får det. Søknad eller ei.
×
×
  • Create New...