Jump to content

Gothjelm

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Gothjelm's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Syns det er gøy diskusjon dette . Har selv opplevd bly-kule som hadde gjennomskyting i lunge uten å ha sett ut til å åpne større enn kaliberet (.22). Prøver å tenke et eksempel som kanskje ville gjøre det fornuftig å gå for en lettere kule ved blyforbud. Si kortest lovlig pipe i .30 kaliber uten bly-kule slik at en har lite å gå på i hastighet. F.eks.: 180gr kule med lav fart. Så lav at den ikke ekspanderer skikkelig. Vil det bli som en helmantel (slik hullet i rådyret jeg skjøt så ut)? 130gr kule med høyere fart. Kan denne jages opp i høy nok fart til å få ønsker ekspansjon der en tyngre ikke klarer det? Hvis begge har nok fart og hardhet til at de klarer gjennomskyting (mye å be om?), men en har mer fart som gir bedre ekspansjon, vil ikke det føre til bedre effekt?
  2. Bygget en av en trykksprøyte fra Jula. Fant ikke noen egnet vanntette spann i farten. Boret hull til bolt i bunnen og brukte en liten bit slange med slangeklemmer som overgang til en vindusvisker motor. Fleksibel overgang til motorakslingen gir litt slakk når festet mellom motor og tank ikke er 100% i senter. Vekten til tanken ligger på 4 hjul skrudd i en plate. Har funket greit i noen år nå. Billig og bra resultat for meg, men trenger en motor og strømforsyning. Det kan fort bli dyrt hvis ikke du har det liggende og er kanskje ikke verd det i forhold et gjennomtenkt ferdig produkt.
  3. Til referanse så var det cal 6,5x55 og M18x1 på de jeg hadde tak i. Kanskje litt mindre stål i min gjengeinnsats enn de med 1/2x28 kan forklare 20gram forskjell... Fikk først en hunter short i stedet for standard short uten at jeg skjønte det før jeg målte diameteren. Kan det være du har fått motsatt feil siden din hunter veier ca det samme som min standard?
  4. Veide to nye TE-Titan dempere hjemme i går. Standard Short: Veide 244 eller var det 254g Hunter Short: Veide 204g
  5. God test som gjorde at jeg kjøpte Winchester 64 Power Point. Har vært veldig fornøyd med denne.
  6. Hva med walther PPQ? Kanskje litt vel nær max mål. "Sivilpistolmål er 185x135x34 mm" https://en.wikipedia.org/wiki/Walther_PPQ Length 180mm Height: 135mm With: 34mm
  7. Her er en lignende rifle med en Sonic 35 montert.
×
×
  • Create New...