Jump to content

hydeqs

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hydeqs's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

3

Reputation

  1. Du kan bestille ammunisjon og komponenter på nett med bilde av våpenkort og leg, men du må ha med deg fysisk kort når du er på jakt og dokumentasjonen på oppskyting og betalt jegeravgift har du på tlf. Er det ett jaktlag som kontrolleres plikter jo jaktleder å kontrollere at jaktdeltakerene har alt i orden.
  2. https://www.cci-ammunition.com/sds.html
  3. https://www.blaserbuds.com/forum/viewtopic.php?t=18710&start=60 Der er litt ladedata og linker til bla robsoft
  4. Lee loader og en hammer er vel minimum
  5. For 1200kr får du vasket hylsene for mye giftige stoffer blant annet bly. Siden han er student regner jeg med at produksjonen av ammo vil foregår i oppholdsrom og da er det ganske greit å ha rene hylser før videre bearbeiding. Jeg kan fortelle om prosessen jeg bruker i pendlerleiligheten min. Først vask med zalo og litt citronsyre uten pinner så skylling før tørk i sopptørker (som kan erstattes med varmekabler på bad f.eks) så en tur i en ikea ziplock pose før en spray med hylsesmøring (kondensfjerner og castorolje eller lanolin) rist godt mellom sprayene så du får litt på innsiden av hylsehalsen også. Mens spriten damper av monterer jeg ladepressa som er skrudd fast på ei hylleplate tilpasset kjøkkenbordet ved hjelp av hurtigtvinger. Tømmer hylsene over i en isboks. På med engangshansker og så pressing og dumping av hylser i hylsevaskeren sammen med pinner zalo og citronsyre så en tur i et dørslag med en microfiberduk som filter. Skyll over og ta i proppen i vasken, fyll vann i passe temp og tøm ut pinnene fra hylsene under vann i dørslaget da renner dei fint ut så over I en isboks også nedi vasken med vann. Drener vasken og sjekk over hylsene i isboksen for å være sikker på at alle pinner er ute. Tøm og tørk hylser, trim hylser til ønsket lengde og sjekk hettelomme og ta inn og utvendige grader. Som en kuriositet har kona kjøpt et wifi ørekamera på ali express som har lys zoom bilde og video som fungerte som bare det til under hundrelappen så det skal jeg prøve å filme inni hylser med. Til å sette hetter bruker jeg en lee benkmontert hettesetter som festes m hurtigtvinger (jeg synes den gir bedre følelse med hettesettinga en den pressemonterte setteren) så kruttmål eller elektronisk doserer med kontrollmåling av hver 5 hylse etter hvilken nøyaktighet som ønskes. Så en sjekk av hylsene med lommelykt for å kontrollere kruttmengde i hylser. Så sette kuler etter kammermål/kulelengde og eventuell krymp. På jakt ammunisjon bruker jeg sealer på kule og hette kjøpt av en ukrainer på ebay og vasker vekk overflødig med en desinfeksjons serviett før vakumpakking 5 og 5 sammen med en liten pakke fuktsluker. Hermansen går i ammobokser uten noe ekstra kjærlighet.
  6. https://a.aliexpress.com/_mrrAQgo tar du den med hex adapter fester du verktøyet i batteridrillen og det er standard gjenger på verktøyet så du kan bruke andre fabrikat verktøy f.eks rcbs hettelomme børster. Vist du skal vaske bare noen hundre hylser i året kan du kjøpe deg en av disse https://a.aliexpress.com/_mLWJPlO og https://a.aliexpress.com/_mNA8oy0 som har rustfrie/magnetiske pinner på 1x7 mm samme størrelse på media som frankford arsenal. Jeg har 3kg versjonen og bruker den til mindre batcher i stedet for frankford 7kg maskinen f.eks null problem med 50 hylser 8.5x55 blaser i gangen. Den beste hylseseparatoren https://www.jaktogfriluft.no/jakt/hjemmelading/ladeutstyr/hylsehandtering/hornady-rotary-media-sifter-050207 da den har lokk og er mye mindre flimsette en frankford og rcbs (etter prisen så skulle man trodd det var innstøpte gulltråder i plasten da men) det følger også med ett finmasket nett som jeg bruker sammen med 3kg vevor maskinen til å separere mindre batcher med hylser/pinner med (tar av lokket på trommelen og trer nettet utenpå tømmer av salo/citronsyre vannet og fyller på skyllevann)før manuell separering av hylser/pinner m fingre og/ellerhttps://www.jaktogfriluft.no/jakt/hjemmelading/ladeutstyr/hylsehandtering/frankford-media-transfer-magnet til hylsetørk har jeg denne https://www.power.no/kjoekkenmaskiner/kjoekkenapparater/matdehydrator/point-pofdh13703-matdehydrator/p-1880138/
  7. En ultimate er mye enklere å bytte stokkdetaljer på f.eks vanlig/silence(trenger 350x5mm unbraco) rekyldempende med forskjellige dempeputer, justerbar i høyde/vinkel/lengde eller vanlig fast bakkappe som du kan få med forskjellig tykkelse (også limbsaver har kappe)(2 skruer for å bytte) og med eller uten justerbar kinnstøtte med memoryfunksjon altså en legobørse. F.eks bytte til tykt løp bytt forskjefte til silence vist standard er for trangt.
  8. Glemte å skrive at du legger den/dei inni våpenskapet
  9. Hei søk på pingi avfukter som finnes i flere størrelser. Den viser når den er full av vann og må en runde i mikroen for å reaktiveres.
  10. 9 stk ra 57 sporlys og 12 stk krone 2 raufoss 1 . Hva bør gjøres med dem ( skyte,dra kuler,eller levere til politi for destruksjon)
  11. Takk for tilbakemeldingene Til mengdeskyting har jeg som sagt en cz455 med 3 løp og a-tec cmm6 + burris E1 3-9x40 og en x-bolt 223 med Hausken jd224 lite og leica Magnus 2.4-16x56. Til lia har jeg en kappet rem700 308win med Hausken jd224 og zeiss HD5 3-15x50. Så kommer ufornuften til jakt med 2fot i markakanten,store jakttårn og jaktbuer samt backup til lia vist man ramler med libørsa og får en vond følelse før man har vært på banen en ridgeline 300wsm med original smellforsterker/rekylbrems toppet med leica Magnus 2.4-16x56 og helst svemco magnum (tror det skal gå for pipetykkelse og gjenger). Når det gjelder rekyl blir den temt bra med stor demper/rekylbrems og ved mengdeskyting/oppskyting kan man jo bruke f.eks lette nosler ballistic tip eller lignende. Tenkte først på noe dansk eller tysk med løpsbytte men jeg har som sagt en cz455 med 3 løp og kan ikke huske når noe annet en 17hmr løpet var montert og da jeg fikk se en ridgeline så var jeg solgt
  12. Burde vel ha sagt at jeg har rem 700 308win til snuble i utmarka børse fra før og cz455 med 3 løp + en Browning x-bolt i 223. har en leica Magnus 2.4-16-56 liggende som jeg tenkte å montere på ridgelinen så vekta blir ikke så liten allikevel. kom med innspill på børsa og andre aktuelle sammenlignbare kandidater. Kuler krutt hetter og hylser-300wsm finnes i massevis og jeg og kona reiser mot slutten av mnd til Thailand i 3 uker så øl og mat er dekket det også
  13. Hei jeg vurderer kjøp av en Christensen ridgeline i 300wsm og lurer på om noen har noen innspill å komme med. primært bruksområde bøjakt og jakttårn etter hjort men også muligens oppi lia. Har selv følgende fordeler/bakdeler. fordeler: 1.rem700 sa type kasse 2.lett ca 2.8 kg med 24 tommer løp 3.ferdig gjenget og med rekylbrems montert 4.mye fint i carbon og titan å få kjøpt bakdeler: 1.rem 700 sa type kasse med begrenset patronlengde 2.høyt boltløft 3.rekyl med lett våpen uten demper/rekylbrems montert 4.lengde på våpen med eventuell lyddemper (svemco magnum) 5.pris er den verd det
  14. hva med våpensmia thunder by schultz&larsen med kkc stokk til 19990. da har du 20000 til montasje,kikkert og demper.
×
×
  • Create New...