Jump to content

Kulde

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Dette virker muligens litt på siden av dimensjonering og oppbygging av kjølerom , men.... jeg synes det er god kunnskap å ha når man skal diskutere kjøling av matvarer som kjøtt Kjøtt: hva er det og hvordan skal det behandles? Nordmenn spiser i gjennomsnitt ca. 60 kg kjøtt pr. personer pr. år. Kjøtt består av: - ca.75 % vann - ca. 20 % protein - ca. 2-4 % fett - 0 % karbohydrater - mineraler og vitaminer som jern og vitaminer fra B-gruppen. Enkelt kan vi si at kjøttet er bygget opp av muskelbunter sammen i bindevev. Det er bindevevet i kjøttet som gjør a
  2. Hei er det andre ting for å i mot og mørne med pelsen på? når/hvor lenge henger den med pelsen på før den fjernes?
  3. Hei! Ja du har helt rett, derfor er det viktig at kjøleaggregatet er dimensjoneres etter romstørrelse og kg kjøtt som henges inn, for blir aggregatet for lite vil denne prosessen eskalere og tørke ut luften, så det er viktig at du har et kjøleaggregat som ikke må jobbe så mye for og holde på fuktigheten i kjølerommet.
  4. Interessant faktisk, hadde vært spennende og vist hva luftfuktigheten hva i rommet før under og etter? et tips som er veldig enkelt for og redusere uttørkingen, er å sørge for at kjøleaggregatet ikke blåser rett mot dyret, det er overraskende hvor mye det kan ha å si for uttørking.
  5. Hei FNJ Jeg har egentlig ikke det, for de det ikke selges klima aggregat tiltenkt privatpersoner, men i hovedsak til bedrifter i kjøtt industrien, blir disse klima maskinene super dyre og støymessing veldig bråkete. Løsningen blir som oftest et rent kjøleaggregat kombinert med en Sorpsjon av fukter (luft av fukter som tåler lave temperaturer) og en luftfukter, som luft fukter fikk jeg et tips av en jeger som hadde kjøpt en liten rimelig maskin på Clas Ohlson e.l. som hold akkurat til jobben, dette har jeg ikke selv testet ,men han mente den holdt til hans kjølerom. når det kommer t
  6. Hei Sølvrev Det skulle normalt ikke være noe problem og bruke kjølerommet ditt, men du har feil på en ting her, enten er rommet for stort/dårlig isolert i for hold til kapasiteten på aggregatet ditt eller aggregatet ditt er for lite, jeg tipper det går veldig lenge av gangen, det fører til at aggregatet tørker ut luften i rommet og da også kjøttet, hadde du hatt større aggregat ville du fått en mye høyere luft fuktighet og problemet ville vært løst. CU350 passer opp til maks 5000 liter kjølerom om det er godt isolert også i gulv og tak. Henger du inn 60 kg kjøtt får aggregatet litt
  7. Hei Bardp He he ja det finnes raske måter for å oppnå raske resultater på, men jeg forsøker her og holde meg til litt mer oppnåelige og rimeligere løsninger for vanlige privatpersoner
  8. Da har jeg startet på et nytt innlegg som jeg håper er "i tiden" og som bygger på en rekke meldinger og spørsmål som jeg har mottatt tidligere. Temaet er "Jakt, slakt og kjølerom" . Jeg har tatt for meg de vanligste problemstillingene.Utfordringer med jakt/kjølerom er at mange opplever høy luftfuktighet. Høy luftfuktighet gir slimete kjøtt, som ikke er positivt på noen som helst måte. Årsaken kan være plasseringen av rommet: Omgivelsestampereturen rundt, rommets oppbygging, dårlig isolering, manglende fuktsperre og kjøledører som ikke er tette. Min erfaring er at veldig mange kjølerom som
  9. Hei mesteiro Hva er anbefalt i henhold til bygge selv eller ferdige prefabrikkerte elementer? Det beror litt på hvordan man bygger, men det er ikke til og stikke under en stol at elementer nok vil stikke av med seieren, begrunnelsen er først å fremst isolasjonevnen, f.eks. 5,4cm tykke paneler tilsvarer 17cm glava. Overflatene er hygienisk glatte, bakteriehemmende som letter rengjøringen betraktelig, samtidig som rommet blir helt tett. Et god isolert og fukt tett kjølerom gjør at kravet til kjøleaggregatet i størrelse, kapasitet og i funksjoner som befuktning og avfuktning m
  10. Hei, ja her var det dårlig oppfølging fra min side. Jeg er kuldemester av utdannelse, jakter litt og veldig opptatt av selvsagt jakt, kjøling og mørning, jeg jobber med utvikling og tilpassing av kjølteknisk utstyr for flere bruksområder. alltid på jakt etter synspunkter fra jegere som kan stille konstruktive spørsmål rundt tema mørning. jeg har flere "blogger/innlegg" rundt andre temaer som alle går på å kjøle ulike ting. Jeg holder også foredrag for elever i bransjen, så på denne måten får jeg innputt og ideer til løsninger og programendringer, samtidig som jeg kan hjelpe folk i s
  11. Jeg ønsker her å lage en tråd som tar for seg de viktigste aspektene rundt det å bygge opp et kjølerom eller finne riktig kjøleaggregat. Utfordringer med jakt-kjølerom er f.eks. at mange opplever slimete kjøtt eller at det tørker ut, jeg er ingen slakte ekspert, men kan bistå med og for klare hvorfor dette oppstår fra det kjøletekniske synspunktet. Det er allerede mye god informasjon på Kammeret, men denne er spredt over mange tråder - så dette er et forsøk på å blande min kunnskap med den som allerede ligger her og deres slik at jeg også lærer litt nytt. Har du et kjølerom som ikke fungerer
×
×
  • Create New...