Jump to content

VPIF

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er selv kryssdominant, men ikke mer enn at jeg med en hel del trening har klart å dressere høyreøyet til å ta seg av siktingen. Sliter fortsatt litt med blinker som står veldig tett, og under spesielle lysforhold. En ting jeg prøver for å unngå dobbeltsyn er å se på blinken, for så å trekke fokus tilbake til ca en meter fremfor meg. På dette tidspunktet ligger fokus i tomme luften og alt er uskarpt helt til jeg løfter kornet inn i synsfeltet.
 2. Har noen fra en annen lot - 1003/2033, og har ikke hatt noen problemer med dem i 9mm-hylser av ymse fabrikat.
 3. Veldig stor forskjell på å skyte P22 og P30 (som er relativt lik SFP9). P22 er en veldig liten pistol og jeg griper den på en helt annen måte enn P30'n. I tillegg krever P22 fullstendig demontering, og en del runder med fil etc. for å bli nogenlunde brukbar. Merkelig innfestingting av siktene har den også. Neppe kompatibelt med noe standard skinne eller rødpunkt. Tipper, uten at jeg har erfaring med den, at PPQ 22 er det nærmeste du kommer HK-en, ihvertfall.
 4. Godt å høre! Da får jeg smøre meg med et snev tålmodighet, pusse hagla og være optimistisk nok til å holde av litt plass i fryseren. Samt evt. vurdere en tur til optiker. Takk for svar.
 5. En god stund siden det ble tresket på østlandet nå, og jeg synes det er lite ringdue å se her i traktene. Har de trukket nordover? -Til fjells? -Til syden? Eller flyr de omkring mellom trærne, og det i så måte bare er mine observasjonsevner som bør trekkes i tvil?
 6. Dihydrogenmonoksid, ja? Nei, det er fæle greier. Antar at du har sett listen over skadelige egenskaper dette kjemikaliet har i både fast-, flytende og gassform. Grufullt
 7. Interessant innredning i våpenskapet... https://www.finn.no/120776561
 8. Ser ut til å være nesten tre cm for lang og halvannen cm for høy. Ruger Mk IV 22/45 Lite: ca 213 x 140 x 31 Målekassen for spesialpistol: 185 x 125 x 35
 9. Jeg har en Browning international medalist (også kjent som model 150) fra 1973 som sitter som støpt i hånden min. Klarer knapt å løfte den uten at siktene danderer seg pent mellom øyet og blinken. Utmerket vektbalanse for min del, da den ikke er så fremtung som en del konkurransejern. Upåklagelig kvalitet. Personlig har jeg ikke møtt noen annen pistol jeg skyter så bra med, dog det skal nevnes at jeg på ingen måte dominerer toppen av resultatlistene med noe slags våpen. Veldig individuelt hva av pistoler som passer den enkelte, men vil anbefale å tafse litt på en international medalist om du skulle komme over en.
 10. VPIF

  Cz-Klubben

  Har kjøpt denne pakken hos forhandler i Hønefoss, selv. Veldig fornøyd med den. Børsa samler godt, stokken kjennes solid og har god vekt, og løpet er frittliggende hele veien selv med tofot. Synes også avtrekket er veldig crispt og fint på min. Har en annen rifle med Timney-avtrekk, og synes ikke avtrekket på CZ-en står mye tilbake for det. Mulig jeg var heldig med det, da avtrekket er en av tingene folk har klaget over ved disse riflene. En anelse "rufsete" boltegange, men med litt olje og noe bruk så begynner dette å gå seg til. Nå har ikke jeg all verdens erfaring med alskens kikkertsikter, men synes Nikko-en er helt brukbar. Det skal sies at jeg ikke har tenkt til å bruke kikkertsiktet til fotolinse, men til å se hva jeg skyter på. Får litt lilla skygge på svarten i blinken med forstørrelsen på full klem, men det plager ikke meg. Lett å stille inn med tydelige, forutsigbare klikk. Virker solid og greit. Har overlevd ca. 50 skudd montert på en 6,5x55, så det tåler en liten trøkk. Føler egentlig ikke noe behov for å bytte ut siktet med mindre jeg skulle ha ønske om et sikte med andre egenskaper (Større lysåpning, mer forstørrelse, utvendige tårn, etc.)
 11. VPIF

  Langhold

  Gong på drøyt 600 m på Ringerike skytesenter rett nord for Hønefoss: http://wp.ringerikepistolklubb.no/su/skytebaner/ Det er den eneste jeg vet om, uten at jeg er spesielt bevandret i emnet.
 12. VPIF

  Duejakta 2017

  Tok en ringerunde til en del kornbønder i Hønefossområdet i slutten av august. Viste seg at duejakt er mer populært enn jeg antok, og at bøndene allerede hadde gjort avtaler med jegere. Måtte ta til takke med en havreåker, men det er tidvis en del overflyvere som kommer ned for å titte på lokkeduene. Den ene dagen jeg lot være å reise ut pga. regnvær kunne bonden fortelle at det hadde sittet rundt 200 duer et stykke ut på jordet... Ikke for å ta motet fra deg, det er bare å prøve og søke opp noen gårdsbruk i området og ta en telefon, men det er mange om beinet.
 13. Har et par vanlige, passive hørselvern fra Howard Leigh, og det er de mest komfortable øreklokkene jeg noen gang har hatt på. Det skal riktignok sies at jeg aldri har reist land og strand rundt for å prøve hørselvern.
 14. Hei. Noen som vet hva slags gebyrer og papirarbeid som kreves av godkjente våpenhandlere for erverv av brukte håndvåpen for videresalg? Vurderer å spørre en lokal forhandler om å være «mellommann» mens min egen ervervssøknad behandles. Eller kan det være like greit å spørre pistolklubben? Jeg har ikke våpenkort på håndvåpen fra før. Takker for svar. Edit: For de som evt. måtte lure på det samme: Ingen gebyr og begrenset med papirarbeid for godkj. forhandler. Sannsynligvis mye mer styr og gebyr for en pistolklubb.
×
×
 • Create New...