Jump to content

VPIF

Members
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. VPIF

  Vannrensing i Norge/vannrenser

  Dihydrogenmonoksid, ja? Nei, det er fæle greier. Antar at du har sett listen over skadelige egenskaper dette kjemikaliet har i både fast-, flytende og gassform. Grufullt
 2. VPIF

  Dagens annonse på finn.no

  Interessant innredning i våpenskapet... https://www.finn.no/120776561
 3. VPIF

  Våpen for spesialpistol

  Ser ut til å være nesten tre cm for lang og halvannen cm for høy. Ruger Mk IV 22/45 Lite: ca 213 x 140 x 31 Målekassen for spesialpistol: 185 x 125 x 35
 4. VPIF

  Klassiske 22 lr finpistol pluss evt grovpistol.

  Jeg har en Browning international medalist (også kjent som model 150) fra 1973 som sitter som støpt i hånden min. Klarer knapt å løfte den uten at siktene danderer seg pent mellom øyet og blinken. Utmerket vektbalanse for min del, da den ikke er så fremtung som en del konkurransejern. Upåklagelig kvalitet. Personlig har jeg ikke møtt noen annen pistol jeg skyter så bra med, dog det skal nevnes at jeg på ingen måte dominerer toppen av resultatlistene med noe slags våpen. Veldig individuelt hva av pistoler som passer den enkelte, men vil anbefale å tafse litt på en international medalist om du skulle komme over en.
 5. VPIF

  Jakt App med spørgsmål om love og regler

  Sendt PM
 6. VPIF

  Cz-Klubben

  Har kjøpt denne pakken hos forhandler i Hønefoss, selv. Veldig fornøyd med den. Børsa samler godt, stokken kjennes solid og har god vekt, og løpet er frittliggende hele veien selv med tofot. Synes også avtrekket er veldig crispt og fint på min. Har en annen rifle med Timney-avtrekk, og synes ikke avtrekket på CZ-en står mye tilbake for det. Mulig jeg var heldig med det, da avtrekket er en av tingene folk har klaget over ved disse riflene. En anelse "rufsete" boltegange, men med litt olje og noe bruk så begynner dette å gå seg til. Nå har ikke jeg all verdens erfaring med alskens kikkertsikter, men synes Nikko-en er helt brukbar. Det skal sies at jeg ikke har tenkt til å bruke kikkertsiktet til fotolinse, men til å se hva jeg skyter på. Får litt lilla skygge på svarten i blinken med forstørrelsen på full klem, men det plager ikke meg. Lett å stille inn med tydelige, forutsigbare klikk. Virker solid og greit. Har overlevd ca. 50 skudd montert på en 6,5x55, så det tåler en liten trøkk. Føler egentlig ikke noe behov for å bytte ut siktet med mindre jeg skulle ha ønske om et sikte med andre egenskaper (Større lysåpning, mer forstørrelse, utvendige tårn, etc.)
 7. VPIF

  Langhold

  Gong på drøyt 600 m på Ringerike skytesenter rett nord for Hønefoss: http://wp.ringerikepistolklubb.no/su/skytebaner/ Det er den eneste jeg vet om, uten at jeg er spesielt bevandret i emnet.
 8. VPIF

  Duejakta 2017

  Tok en ringerunde til en del kornbønder i Hønefossområdet i slutten av august. Viste seg at duejakt er mer populært enn jeg antok, og at bøndene allerede hadde gjort avtaler med jegere. Måtte ta til takke med en havreåker, men det er tidvis en del overflyvere som kommer ned for å titte på lokkeduene. Den ene dagen jeg lot være å reise ut pga. regnvær kunne bonden fortelle at det hadde sittet rundt 200 duer et stykke ut på jordet... Ikke for å ta motet fra deg, det er bare å prøve og søke opp noen gårdsbruk i området og ta en telefon, men det er mange om beinet.
 9. VPIF

  Stereo-øreklokker for jakt

  Har et par vanlige, passive hørselvern fra Howard Leigh, og det er de mest komfortable øreklokkene jeg noen gang har hatt på. Det skal riktignok sies at jeg aldri har reist land og strand rundt for å prøve hørselvern.
 10. Hei. Noen som vet hva slags gebyrer og papirarbeid som kreves av godkjente våpenhandlere for erverv av brukte håndvåpen for videresalg? Vurderer å spørre en lokal forhandler om å være «mellommann» mens min egen ervervssøknad behandles. Eller kan det være like greit å spørre pistolklubben? Jeg har ikke våpenkort på håndvåpen fra før. Takker for svar. Edit: For de som evt. måtte lure på det samme: Ingen gebyr og begrenset med papirarbeid for godkj. forhandler. Sannsynligvis mye mer styr og gebyr for en pistolklubb.
 11. VPIF

  Cz-Klubben

  Får vel melde min ankomst etter å vært lesesnik på forumet lenge. En lokal butikk har tilbud på pakke med CZ 455 varmint med kappet og gjenget løp og Nikko Stirling 3-9x40 for rett under fire tusenlapper. Kjøpte i tillegg en A-tec wave lyddemper og noen pakker ammo. Storfornøyd med rifla etter å ha skutt drøyt 150 skudd med den. Sluttstykket kjennes litt grovmaskinert ut som andre har påpekt, men satser på at det går seg til med litt olje og bruk. Selv om det ikke er noe i veien med den originale syntetstokken må jeg innrømme at jeg sikler litt på en Pro Varmint fra Boyds. Bare å håpe de kommer på tilbud til $99 igjen, slik at de vil shippe dem over dammen.
 12. VPIF

  dress og reim vs "jaktbekledning" uten reim.

  Om du kan leve med syntetstokk og har bruk for en rimelig men velfungerende kikkert, selger Jaktkroken i Hønefoss CZ 455 varmint + Nikko kikkert for rett under fire tusenlapper. Kjøpte nettopp en selv, og er svinaktig fornøyd med rifla og handelen.
×