Jump to content

Reinlykke

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Reinlykke's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

14

Reputation

  1. Knall det der! Hva fikk du til hastighet med denne ladningen? (løpslengde?)
  2. Reinsbørse!! Kimber Hunter 6,5 Creedmoor med Freyr Devik 196 + Talley Lightweight og VX-freedom 3-9x40 CDS. Fått skutt noen skudd med den, og ser ut til å gå greit på elektronisk skive. Kjøpt noe S&B 140 gr treningsskudd, samt Federal sin Eagle i 120 gr. Blir å lade selv etterhvert. Håper å få tak på Federal Terminal Ascent 130 gr til jaktammunisjon, evt. bruke Federal Premium Accubond 140 gr. Gleder meg til å teste utover vinteren.
  3. Hydrodipping er jo et alternativ: https://arctichydrographics.no/vapen/
  4. Det er endel XXL butikker som har M12 inne, da kan man få tafsa litt. Er litt forskjell på Extreme versjonen og en Impact / Black impact i balanse og vekt pga fluted kortere løp. 101 og M12 er vel i praksis samme våpenet slik jeg ser det, litt forskjell på sluttstykke og sikring, men magasin og løsninger er vel like, samt prisen. Så personlig preferanse spiller vel mest inn. M12 finnes ned rundt 13-16 000 kr, men de er uten oppspenner så vidt jeg har fått med meg. Men vet noen har fått bygget om sluttstykket i etterkant hos børsemakeren til Mauser i Norge. Tror kanskje det er Norhunt.no som har gjort det. Det er bare bakerste delen på sluttstykket som er forskjellig.
  5. Hei Jeg bytta ut min Tikka etter flere uheldige opplevelser med utilsiktet avsikring. Endte opp med en Mauser M12 Impact. Veldig fornøyd med den, enkel og spenne opp, god stokk, god boltføring, og hele følelsen er et knepp opp fra ihvertfall Tikka, men også Sako i mine øyne.
  6. Ser at @t-trim nevner du kan sette de over i Astro-modus. Men går dette med Alpha 200i? Tatt fra Magasinet.no sine sider: "OBS: Alpha 200i kan ikke settes i Astro-modus, slik Alpha 100 og 50 kan."
  7. Jeg mener Hunter er et must, mye mer behagelig på post og kondenserer mindre innvendig. Men det kommer litt ann på hvor man jakter, forskjell på å sitte på 2000+ moh i Snøhetta og bjørkeskogen i Rendalen. Ang sokker har jeg god erfaring med Jerven sine liner sokker og ullsokker. se jerven.no Men favoritten er Swazi Farm ullsokkene, utrolig varme og gode! ljfs.no Hørselvern bruker jeg ikke på høyfjellet, de åpne terrengene reflekterer ikke lyden på samme måte som i skogen, så med lyddemper er det ingen problem. Om du vil bruke hørselvern med skyting anbefaler jeg heller en sånn bøyle med to propper som man har rundt halsen. Den kan du bare vippe inn i ørenen når det passer seg. Jeg liker best å bruke netting så lenge jeg er i bevegelse, men tar på meg ulltrøye utenpå når jeg setter meg ned. Sørger alltid for å lufte ut litt fuktighet fra nettingen før jeg tar på ulltrøye. Blir det indre tøyet vått/fuktig, bytter du bare plass og tar den tørre innerst og den fuktige utpå. Da tørker den som ligger ytterst på kroppen.
  8. «Midten av mai» sa de før hælga. De legger ut melding på facebook så fort de har sendt ut tilbud på mail til alle som er tildelt jakt.
  9. Innenbygds trekning fra Fjellstyrene?
  10. Nå er det mye rart hos Jaktfall. Jeg har prøvd å komme i kontakt et par ganger for et pakketilbud. Måtte purre to ganger dør jeg fikk beskjed om at prisen sto i nettbutikken, og at ting ikke kunne være på tilbud hele tia. Greit det, men skal man bruke 15 000kr på 2-3 ting så kan man vel spørre om en liten rabatt. Nå har han annonsert prisøkning pga kronekursen, men han er så tidlig ute at han knapt har rukket å bestille noe fra statene til kronekursen. Fin unnskyldning for å levere varer kjøpt inn til dagens kurs til en vesentlig høyere profitt. Har fulgt litt med på en Fury avstandsmåler en tid. Og siste uka har prisen variert fælt, fra 14000kr til 17500kr til nå 15300kr. virker for meg useriøst!
  11. Hvilken type Geovid og hva var prisen?
  12. Det er kanskje fordi mange er fornøyde og ikke selger de Hva trenger du av utstyr? Kikkertsikte og demper? Tofot? Jeg anbefaler deg og legge penge i rifla og kjøpe utstyr til den etterhvert. Kjøp en rifle du tror du blir fornøyd med, ikke et kompromi fordi du ville få havlgrei optikk som du kanskje bytter ut uansett? Mauser M12 pakke: Rifle 11990,- (Hvis du pruter litt hos Hagemo) Kikkert 2499, - Hawke 2,5-10x50 Montasje 750,- Warne baser og ringer Lyddemper 3000,- Hausken JD151 ferdig kappet og gjenget på rifle. Totalt: 18200,- Velger du Sauer 100 får du rifla i en pakke for ca 10 000,- Da blir pakken 15-16 000 kr. Velger du Sauer 100, Browning X-bolt eller Mauser M12 blir du fornøyd uansett tror jeg! Mer skeptisk til en M18. Tofot koster 200 kr på ebay
  13. Det er mange alternativ som har vært oppe her, og jeg tror du kommer i gang med de fleste av dem. Men hvis du først vurdere Tikka så syns jeg du bør vurdere Mauser M12 også. Jaktdepotet selger M12 Extreme til 12990,- og de lager sikkert en pakke til deg hvis du ønsker. (+ er MYE bedre stokk, 3-punkts sikring/ - litt tung) Hagemo har en utstillingsmodell til 12990,- det sikkert kan prutes på med referanse til Jaktdepotet sin pris. Sauer 100 bør også vurderes, koster 10 972 hos Landrø. (Kjenner ikke dette våpenet noe særlig, men mange som er fornøyde) Det bunner og grunner vel i hva du føler passer deg best og hva du tror du blir fornøyd med, men snakk med butikkene og be om et godt tilbud. Har selv hatt Tikka, men solgte den etter 2 år da jeg avsikret den mot beltekanten flere ganger under aktiv jakt. (Reinsjakt, snikjakt, etc) Sikringen er kun 2-punkts og låser ikke bolten. Både Mauser, Sauer og Weatherby har 3-punkts sikring med midtposisjon hvor våpenet er sikert og bolten kan tas ut uten å avsikre mekanismen. X-bolt har 2-punkts, men denne ligger midt oppå stokken slik som på en hagle og har ikke opplevd at det har skjedd med de jeg har lånt.
  14. Jeg har selv Mauser M12, aldri tatt i M18. Tikkaen solgte jeg pga dårlig plassering på sikring og jeg syns den rusta lett på blåneringen. Avsikra den mot beltekanten flere ganger under gange. Prøvd og klådd på kompis sin X-bolt og når jeg kjøpte M12 sto det mellom X-bolt og M12. Så jeg ville valgt en X-bolt av de du nevner fordi: Bedre sikrings plassering, kryssmata magasin som flusher med stokken og bedre feeling på stokken da den ikke er like glatt som tikka (Dura Touch) Som sagt aldri tatt i M18.
  15. Jeg ville lagt denne meldingen ut i følgende grupper på facebook og sett om du fikk delt kostnadene med noen: "Organisering av helikopter transport på¨reinsdyr jakt" "Villreinjakt på Hardangervidda"
×
×
  • Create New...