Jump to content

OlaEr

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. Takk for svar Kuli, tror du har rett. Nøyer meg men skikkelig vask for denne gang, så slipper jeg å angre. Er faktisk litt usikker på hvor trygg denne årgangsammoen er .22 Krag. Heter Super 6.5 enhetspatron for Mauser og Krag. Lurer på om den er litt kraftig ladet, men det har blitt skutt en del hundre skudd med den med dette våpenet uten synlige skader så langt. Uansett kommer jeg til å levere den inn til børsemaker på mandag slik at den kan bli sett over.
  2. Takk for det Jegermeisteren! Imponerende tråd, får jobbe meg igjennom den og ta oppfølgingsspørsmål etterpå. Men lurer litt på om det er å banne i kirken å fjerne (den resterende) lakken på denne gamle Kragen, eller om det er det som skal til. Galte: Har foreløpig nok gammel årgangsammo fra Raufoss. Men har hørt det samme at Norma Rekrutt skal være safe.
  3. Hei. Jeg har nylig arvet en Krag M/1894 fra 1899. Kragen ser tilsynelatende bra ut mekanisk, bortsett fra litt overflaterust som ble synlig etter å ha tatt av stokken. Kragen har stor affeksjonsverdi for meg siden jeg har arvet den fra far og bestefar. I tillegg ble den brukt i et av de styggere slagene på østlandet i aprildagene. Problemet er at stokken er dårlig vedlikeholdt og mangler helt lakk flere steder. Jeg ønsker å kunne bruke den til koseskyting ved spesielle anledninger. Trenger tips til hva jeg skal gjøre med stokken slik at den kan holde seg best mulig (med forsiktig bruk). Tenkte en stund på å pusse den forsiktig med sandpapir og sette den inn med stokkolje, men er redd dette vil ødelegge det opprinnelige. Vil verdsette tips på hva jeg kan gjøre slik at denne kan holde seg 115 år til
×
×
  • Create New...