Jump to content

Llanic

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nei jeg har ikke prøvd fabrikkammunisjon i rifla. Hadde jo vært interessant, og det er jo fornuftig å kjøpe en pakke når man skal skyte de første skuddene med ny rifle. Gjorde det da jeg skaut de første 20 med min 300 wsm. Kunne da måle trykkringer som jeg senere kunne bruke til sammenligning. Men har nå ikke gjort det med creedmoor-en. 130gr-ene skaper ikke høyt trykk, og jakt skuddene på 140gr vil ha lavere trykk enn hva jeg allerede har testet. Det fungerer for meg. Kunne sikkert ha kranglet med Bergara hvis fabrikkammunisjon med store tennhetter også gir krater, men riflen er den mest presist jeg noen gang har skutt med, og er også den billigste jeg noengang har kjøpt.
 2. For ikke å skape bekymring så må jeg få si at mitt siste bilde var av en ladestige med mrp, og at jeg stoppet der. Ble mye høyere trykk og hastighet enn forventet. Var sol og 20 grader også. Har redusert ladningen nå, og venter på kaldere vær, som er mer representativt for Nord-Norge i oktober. Men fint å se at hetten tåler høyt trykk, da jeg som sagt allerede ser krater på hetten ved 777m/s på 130gr diamond line.
 3. Jeg får forøvrig krater allerede på 777m/s med 130gr diamond line.
 4. Skal iallefall litt til før CCI#450 punkterer. Dette er det verste jeg har sett i min korte ladekarriere, men var 140 grain kule med høyere hastighet enn 130 grain i 833m/s som jeg bruker mest. De tre til venstre var 140gr i 831m/s, og de tre til høyre er 140gr i 846m/s.
 5. Tja, jeg betalte 9500,- for min HMR i 6,5 CM. Og det går helt fint med vanlig skyting 130 grain Norma Diamond line i 833m/s. Stokken og montasjen kan jeg bruke på en fremtidig kasse som også er basert på Rem 700 SA. Så jeg er brukbart fornøyd. Er vel bestandig en risiko når en kjøper helt nye litt uprøvde ting. Men Bergara er iallefall ærlig. Usikker på om noen andre fabrikanter hadde sagt sannheten.
 6. Fra Bergara 13/6-19: "Basically, your 2017 bolt design don´t allow heavy loads, it work fine on factory ammunition, but not for reloaders. Summarizing a lot, the pin and hole are too large, we made an improvement last 2018 designing a thinner firing pin, so all Bergara SA rifles manufactured from mid-2018 are stronger. This allows heavier hand load on less cratering, because pin/hole surface on primer is smaller. Unfortunately, there is no upgrade kit available, too complicate and dangerous to modify the bolt head without getting back the rifle to factory in Spain."
 7. Det vil jeg også gjerne vite. Er det noen som vet?
 8. Takk for tipset. Skal sjekke det ut.
 9. Ja jeg var litt bekymret for at de skulle bli for fulle, men har akkurat ladet 3 patroner med 70 grains mrp. Ikke noe knaselyd, og kruttet beveger på seg inni når jeg rister på patronen. Dette er i nye Normahylser med en kapasitet på 78,5 grains h2o. Tipper brukte hylser, sammen med komprimert ladning burde gi mulighet for mer enn nok krutt. Men har ikke fått testet det enda. Men tagergaard brukte 76grs, så da er det nok plass. Quickload mener mrp skal gi best hastighet.
 10. Takk for svar. Hadde vært interessant å få høre hvilke hylser du bruker, og hvor mange grains H2O de rommer?
 11. Hei Skal snart lade mine første patroner i 300 wsm. Jeg har nye Normahylser, Norma mrp-krutt og CCI #250-hetter som jeg skal bruke. Det jeg har liggende av kuler fra før er 155grs Nosler CC, 150grs Nosler E-tip og Barnes 150grs TTSX. Kanskje litt lette kuler, men greit nok til å begynne med tenker jeg. Har tenkt meg ut noen startladninger, men skulle gjerne ha hatt mer offisiell ladedata å støtte meg på. Men siden jeg ikke finner det på nettet eller på papir, så håper jeg at noen av dere med 300 wsm og mrp-krutt kan dele litt ladedata som dere bruker. Hadde vært fint å få litt ekstra data å støtte seg på. På forhånd takk!
 12. I innlegget over mente jeg at 49 grs var fin startvekt, men etter å ha vært oppe i 50,5 grs, så har jeg bestemt meg for å gå for 49 grs som maks ladning i mitt våpen. Er trykkforskjell i mitt våpen mellom TTSX og E-tip.
 13. Håper jeg ikke ødelegger tråden nå men jeg har også lite med plass hjemme, og ikke noe stødig bord. For meg ble Lee Reloading stand en god løsning. http://www.hjemmelading.no/tilbehor-for-lee-ladepresser/ladebenk-lee Satte den inntil kontorbordets høyre hjørne, og funker som fjell for meg. Tar lite plass. Og kona syntes rødt (Lee classic breach) og svart var veldig stilig i lag...
 14. .308 49,5cm løp, 1:11 Cfe 223, ttsx 150grs, cci 200, normahylser. Col 71.5mm. 49 grs gav i mps: 859, 859, 859, 850 og 857. Snitt på 856. Så da stemmer Hodgdon sin ladedata for e-tip ganske bra. 49 grs er en fin startvekt. Var unødvendig av meg å starte på 48 grs som forresten gav i snitt 838 mps.
 15. Ja Hodgdon har vel også sagt at de legger inn en liten sikkerhetsmargin også i sine ladninger. Men problemet mitt er at Hodgdon ikke har 150grs ttsx med cfe 223 i ladetabellene sine. E-tip er der, men det er jo en helt annen kule.
×
×
 • Create New...