Jump to content

piripiri

Members
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

piripiri's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Matloven §4 bestemmer at omsetning er definert som "Besittelse med sikte på salg, utbud for salg, distribusjon, samt selve salget og enhver annen form for overdragelse med eller uten vederlag." I praksis betyr dette at alt annet en mat som spises i egen husholdning er "omsetning" og omfattet av loven. Det er omsetning selv om det ikke betales noe vederlag for slaktingen/kjøttet. Matloven peker videre til animalehygieneforskriften som i sin tur gjør EU-direktiv 853/2004 gyldighet som norsk forskrift (pga EØS-avtalen). Dette direktivet gjelder ikke for "tilberedning, håndtering eller oppbevaring av næringsmidler i hjemmet til konsum i private husholdninger", men det unntaket gjelder neppe hvis du har slaktet 20 gris hvorav mesteparten skal ut av *eget* hjem (det hjelper ikke at det skal til *andre* private hjem). EU-forordningen er klar på at slakting for omsetning skal skje i godkjente slakterier under oppsyn av Mattilsynet, og at kjøtt fra svin skal kontrolleres for trikiner før det omsettes. I tillegg kan du risikere en smell fordi det er krav om at de som slakter dyr for omsetning skal ha bestått et kurs om dyrevelferd før de gjør dette. I beste fall ender du opp med en skriftlig advarsel. I verste fall blir kjøttet inndratt og destruert for din regning, og du får en politianmeldelse som antagelig vil føre til en bot på noen tusen kroner (med en subsidiær fengselsstraff). En advokat kan antagelig rådgi deg på om dette er en "fight" det er verdt å ta, eller om det er bedre å legge seg på rygg og bli ferdig med saken.
×
×
  • Create New...