Jump to content

Henning24

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Henning24

  Billig, men bra!

  Da var det tid for å prøve å finne seg en ny o/u hagle igjen etter noen år med halvauto. Håpte derfor noen her inne hadde noen gode tips til hva jeg kan se etter på bruktmarkedet. Børsa skal være et bruksjern å ha med seg på fuglejakt og så prøver jeg å skyte noen tusen skudd på banen i løpet av året. Har skutt med endel forskjellige hagler opp igjennom og funnet ut at jeg liker litt slanke hagler, helst litt bratt pistolgrep, vekt 3,2 - 3,4kg, singel avtrekker, kaliber 12/70 eller 12/76, 66cm-71cm pipe og må ha løse choker. Høres kanskje mest ut som en Beretta 686, men det blir for dyrt til å kunne gi børsa status som bruksjern føler jeg. Prisen bør være rundt 3000,-(maks 5000). Har tittet litt på Lanber, Fair og Marocchi.
 2. Selv bruker jeg nå plasthagle og plast patroner med tanke på åssen det blir brukt på jakt under alle slags forhold. Det ser kanskje ikke så flott ut, men det smeller ihvertfall hver gang jeg drar i avtrekkeren.
 3. Skal absolutt vurdere å teste dem etterhvert!
 4. Takker for svar alle sammen! Etter en omfattende test på papp i fjord av ulike typer patroner og flere år med testing på jakt har jeg kommet frem til at Rottweil Waidmannsheil US.6 36g. 12/70 er den beste patronen til skogsfugl og rype i kombinasjon med cylinder choke for min del. Ihvertfall i 9/10 tilfeller klapper fuglen sammen i smellen og de gangene de ikke har gjort det så skyldes det rett og slett dårlige skudd som f.eks vingeskudd. Har vel skutt på så og si alle typer hold ut ca. 35m. Jakter kun med stående hund og desidert mest orrfugl. Holda har jo en tendens til å bli korte og kjappe i små glenner skogen, så derfor jeg ville prøvd å spre svermen litt tidligere, men har sett det selv på papp at det er ganske så lik spredning de første meterne ut til et visst punkt uansett patron.
 5. Ja har prøvd spredere, men vil helst bruke den patronen jeg bruker idag pga. kun bra erfaring med den etter mye testing.
 6. Hei! Jeg lurer på om det er mulig å skaffe en choke som er mer åpen og sprer svermen mer enn vanlig cylinder. Har alltid brukt cylinder i fra starten av fuglejakta, men synes den er litt trang da jeg stort sett skyter på maks 10-15 meters hold de første ukene i jakta. Har hørt at det skal finnes diverse spesial choker til forskjellig formål, men vet ikke hva jeg skal lete etter her på nettet. Hagle jeg skulle hatt det til er en Benelli M2 24" 12/76.
 7. Låsekassa er fra 54 som nevnt tidligere her og løpet er fra 52 i følge serienummeret.
 8. Jeg har tenkt samme tanken som deg! For serienummeret på løpet stemmer ikke med serienummeret på børsa. Med gravering på løpet mener jeg tegn, symboler og tall. Skulle gjerne hatt speed load og et annet løp med mer åpen boring. Vil ikke modifisere noe på det løpet jeg har til den med tanke på at det for meg har en historie, men om noen vet om noe å få tak i så skrik ut! Da hadde den nok fort blitt med meg å bikkja oftere på tur ett rype og skogsfugl. Har alltid fått høre det at kaliber 16. er et veldig flott kaliber til fuglejakt. Har ikke testet det selv, men skal nok få gjort det. Selv tror jeg ikke det har så mye å si om det er cal. 20, 16 eller 12 som blir brukt og synes stort sett alle jegere idag skal ha magnum patroner med mega haggel i. Jeg har mer troa på patroner som har fine skuddbilder og gjerne da us.6 for en tett og fin sverm. Nok om det, for denne tråden handler vel om Browning!
 9. Tenkte den var fra ca. 50-tallet. Børsa ble kjøpt i statene av en kar som jobbet der borte på denne tiden og tok den senere med hjem til Norge. Den ble så solgt til Onkel av min far. Han brukte den en stund, men solgte den videre til min bestefar da han selv mente han ble en dårligere skytter på grunn av mulighet til å ha flere enn 2 patroner i den. Børsa er i bra teknisk stand og fikk en full service av den lokale børsemakeren for en del år tilbake. Det var nemlig den børsa jeg startet å skyte med, med unntak av noen skudd med en gammel avkappet russisk sideligger. Browningen ble dessverre fort byttet ut pga. dårlig tilgang på treningsammo og litt for trang boring etter min smak som stort sett skyter med cylinder. Børsa er egentlig litt stas og ha og vurderer å pusse støv av den å ta den med til skogs igjen til høsten da det er litt moro med gamle travere. Børsa er i kaliber 16/70 og det er masse graveringer på løpet. Løpet har derimot ikke i hull i ringen som tres over magasinet og avtrekkeren er ihvertfall ikke gullbelagt lengre nå. Låsekassen har de fire freste spora for å lette vekt, den er jo gravert med Sweet Sixteen og annen pynt.
 10. Hei! Her er noen bilder av min Browning. Noen som kan anslå når den ble produsert?
 11. Hei! Prøvde å se bildene i photobucket, men de vises ikke der heller lengre. Kunne noen ha lagt ut bildene her om de har dem? Vurderer sterkt å bygge om montasjene på min blaser, siden jeg bruker 42mm og 24mm.
 12. I år har jeg for første gang fått bukkekort på Brødsjø i Drangedal via inatur. Har aldri jaktet hos statskog og lurer litt på hvordan man gjør ting, da jeg vil si det er litt dårlig info på inatur. Er det så enkelt som at man rett og slett betaler kortet, ordner seg ettersøksavtale og melder inn ved evt. felling av bukk? Jeg er ikke kjent der jeg skal på bukkejakt i år, så om noen har vært der før eller er kjent i området hadde det vært fint med noen tips. Brødsjø i Drangedal: https://www.inatur.no/jakt/51263a50e4b0c462f5d41e15
 13. Ser ikke det relativt like ut da Glote? Jeg synes ihvertfall det, men har du ellers noen synspunkter om Neopod da det ser ut som du er eier av en.
 14. Har en en stund tenkt på at det ville vært fint med en Neopod montert samtidig som man har hurtigfeste for Stoney Point på rifla. Jeg vil ikke montere noe lengre bak enn det originale reimfeste, da det trolig vil ødelegge for den vanlige skytinga uten noen form for hjelpemidler for min del. Det jeg igrunn lurer på om lar seg gjøre er å montere et reimfeste foran det originale for å kunne montere Neopod feste i. For meg kan det se noe trangt ut med ca. 4,5cm å gå på, men utelukker ingen ting før man har prøvd eller fått noen mål. Om noen kan svare på spørsmålet på bildet under her hadde det vært til stor hjelp. Jeg har ikke fått anledningen til å teste Neopod selv enda og lurer derfor litt på hvordan dere oppfatter den. Er det en god tofot til jaktbruk? Er den stabil, holdbar, er det noe skrangling, etc. Har ikke noen plan om å ligge å dunke tusenvis av skudd med den på banen, men ser jo helst at det er et slitesterkt og holdbart som tåler at det blir brukt produkt til den prisen. Den har jo vært på markedet en god stund nå og tanken har slått meg om at det kanskje dukker opp en 2.gen av den nå som den har blitt testet litt. Er det flere som tror dette vil skje eller er den god nok som den er uten store forbedringspotensiale. Henning
 15. Henning24

  Tikkaklubben

  Fant vel igrunn noen bilder selv når jeg byttet ut EVO med CR1 i søkefeltet. Kan poste det om noen andre skulle være interessert i det samme.
×
×
 • Create New...