Jump to content

Tangemann

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

276 profile views

Tangemann's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nokon som kan slå opp kragen min? Frå 1920 med våpennummer 143150
  2. blir alt i møre og romsdal sendt til Ålesund? mener på at min gikk til Fræna, leverte den i Molde
  3. jepp, bli i Molde ja, tenker å vente til hjortejakta er over før jeg kjøper noe... prisen bruker å gå ned en del da
  4. ja, blir litt treigt når det nesten har kommet ny våpenlov før de oppdaterer seg
  5. har ikke søkt enda, men går utifra de erfaringen som ett par på skytebanen hadde hatt veldig nylig.
  6. hei, tenkte meg å kjøpe en HV-mauser til jakt, har allerede ei bolt action rifle i 30-06, nå vet jeg at den gjeldende våpenloven skal tillate dette, men hva er det jeg burde "legge ved" søknaden min for å vise lensmannen at der lov? (har visst vært andre som har måttet krangle voldsomt for å kjøpe to rifler i samme kaliber) holder det å henvise til dette: - 3.5.1.1 jakt ".Innenfor dette antallet på 6 våpen kan jegeren selv bestemme hvilke våpen vedkommende ønsker å ha i sitt utvalg, enten det dreier seg om flere våpen som kan nyttes innenfor samme bruksområde eller en fordeling av våpen" fra Rundskriv 2009/009 Retningslinjer for politiets behandling av våpensaker Side 21 av 59 som dekker de ulike bruksområdene man som jeger ønsker å delta https://www.dfs.no/globalassets/documents/skytterkontoret/reglement/vaapenloven/rs2009-009_rett_politi.pdf
  7. problemet mitt er vel heller da at jeg ikke har lov å ha våpen hos meg enn omvendt. er mellom 16 og 18 år, så da *må* våpenskapet være hos mine foreldre.
  8. Det var plana, har pumpehagle så jeg tenkte å ha med meg bolten i baklomma på arbeid. visste forsåvidt at det var lov for konkurranser og jakt, var vel heller fordi det "bare" var ordinære treninger at jeg var i tvil.
  9. Ser du skriver jakt eller konkurranse, ville da vanlig leirdueskyting (altså "treninger") falle under dette?
  10. hei, har en hagle jeg gjerne skulle ha tatt med på leirdueskyting, men det har seg sånn at der jeg oppbevarer haglen (hos mine foreldre, ettersom jeg er under 18 år) er det dårlig med muligheter til det. Der jeg bor på hybel derimot (ca 2 timer en vei unna) er det er det leirdueskyting flere ganger i uka, så det jeg lurer på er om jeg da kan ta med meg våpenet til hybelen, dra på leirdueskyting og så ta det med tilbake til våpenskapet dagen etterpå og fortsatt være innenfor loven? kommer selvsagt til å være uten vital del mens det ikke er i bruk etc
  11. hei, har fått en godkjent søknad på ei bolt-action rifle i 22lr til småvilt jakt, men har nå fått tilbud om en ganske god deal på en ruger 10/22. har lest her før om folk som har fått gjort om på en godkjent søknad, hvordan går jeg fram med dette? og er det realistisk å få gjort om fra bolt action til halvauto?
  12. leverte søknad på 3 våpen til jakt 18. mai og fikk godkjent 12. juni i Molde, kunne vel absolutt vært verre mtp det er første søknad og pass sesong
  13. lite utvidelses spørsmål. ... jeg fylte ikke ut noe som helst innen fabrikkmerke, pipelengde etc, jeg kan fortsatt kjøpe fra privatperson ja?
  14. hei, tenkte meg å kjøpe ei bolt action rifle i kaliber 22lr snart og leverte inn søknad på det, jeg la selgers adresse/navn stå tomt. kan jeg da kjøpe fra en privatperson med den søknaden, eller må jeg legge inn en ny søknad og betale ett nytt gebyr?
×
×
  • Create New...