Jump to content

Tangemann

Members
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

79 profile views
 1. Tangemann

  Behandlingstid på våpensøknad

  leverte søknad på 3 våpen til jakt 18. mai og fikk godkjent 12. juni i Molde, kunne vel absolutt vært verre mtp det er første søknad og pass sesong
 2. lite utvidelses spørsmål. ... jeg fylte ikke ut noe som helst innen fabrikkmerke, pipelengde etc, jeg kan fortsatt kjøpe fra privatperson ja?
 3. hei, tenkte meg å kjøpe ei bolt action rifle i kaliber 22lr snart og leverte inn søknad på det, jeg la selgers adresse/navn stå tomt. kan jeg da kjøpe fra en privatperson med den søknaden, eller må jeg legge inn en ny søknad og betale ett nytt gebyr?
 4. har bestått jegerkurs! det var en del snakk om lover og regler på jegerkurset, men tror faktisk ikke det var nemnt ett eneste ord om selve våpensøknaden
 5. hei, driver å fyller ut våpensøknad, tenkte å kjøpe meg en brukt kongsberg mauser i kaliber 22lr til litt kråkeskyting, men mest for å få skytetrening. er det slik at alle bolt action rifler i lovlige kalibrer er godkjent til jakt? eller hvordan funker det der? og under "våpenet skal brukes til" kan jeg bare skrive "jakt" eller må jeg skrive "kråkejakt" eller hva er det lurest å skrive der?
 6. hei, har nylig tatt jegerprøven og ønsker å erverve våpen til småvilt jakt, hadde da tenkt å kjøpe en halvautomatisk rifle i kaliber 308 winchester og en hagle i kaliber 12, jeg er 16 år gammel og forstår det slik at jeg fortsatt skal kunne erverve våpen så lenge jeg har verge sin godkjennelse og oppbevarer det hos noen som har lov til å ha det våpenet. Jeg er litt forvirret når det kommer til 2 ting, den første er om det er "nok" å ha bestått jegerprøve( https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2009-06-25-904 § 10 b) eller om jeg trenger et slags særskilt tilfelle (https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1961-06-09-1/KAPITTEL_2#%C2%A78 § 7 ). den andre tingen jeg ikke helt forstår er hva kravene er til vergen/den som skal oppbevare våpenet er. må vergen min ha bestått jegerprøve? kan jeg oppbevare våpen hos noen andre enn vergen min dersom de har bestått jegerprøve? (evt. bror min) kan jeg oppbevare de hos vergen min selv om han ikke har bestått jegerprøve? (han har vært medlem i DFS og lokallag i godt over 20år hvis det har noe betydning)
×