Jump to content

Vaaken

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Vaaken's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja visst. Da er den kanskje ikke i så god stand likevel? Kan hende skruene og dekselet ligger hjemme. Våpnene tilhørte min bestefar, og jeg har ei eske med ymse der det kan være verdt å ta en titt. Kanskje man bør la noen som kan det se over den? Hvem bør man kontakte i så fall tro?
  2. Så artig at det er så mye kunnskap her inne på forumet. Ser at den CJV jeg har har nummer 706. Jeg vet lite om hvordan man ser om hvorvidt den er sliten eller ikke, men den ser da ut til å være tålelig fin.
  3. Haha ! Ja, sannelig. Syntes det så litt rart ut, og lurte litt på hvordan det kunne fungere i praksis når jeg så på børsa. Men da skjønner jeg. Takk
  4. Mye spennende informasjon! Maskingevær sier du? Ja, det ser ut som det går an å dytte inn flere patroner under kammeret, som på ei halvautomathagle. Krag-Peterson gikk altså å fyre flere ganger uten å ta nytt grep? Det ser forøvrig ut som at det er bajonettfeste på alle tre geværene. Kan det stemme? Er det noe man bør gjøre for å vedlikeholde disse? Pusse de eller gå gjennom på noe vis så de ikke forringes med tiden? Jeg kommer nok ikke til å fyre de i utgangspunktet. Og om så skulle bli fristende kommer jeg nok til å oppsøke kyndig veiledning:) Jeg har lagt til et par bilder til. Håper de dekker det du var interessert i å se.
  5. Tusen takk! Og takk for kjapt svar! Nå har jeg lagt til noen bilder til i albumet. Håper det var omtrent slike bilder du lurte på. Er ikke sikker på hva en kammerlader er, men håper det var den jeg knipset nærbilder av. Dessverre er det litt vanskelig å se stempelet, men det ser ut som en K. Kanskje for Kongsberg? Behøver du flere bilder? Vet du hva disse våpnene ble mest brukt til? Og hvilke kalibre de kom i? Kjennes ut som temmelig grove kalibre de jeg har iallefall, sammenlignet med dagens jaktgevær.
  6. Hei! Vi har noen eldre gevær og en og en halv pistol på veggen hjemme. Men jeg aner ikke noe om de. Er det noen her på forumet som har litt peiling og kan hjelpe meg? Flere og bedre bilder kan selvsagt tas. https://goo.gl/photos/jAKm5gfCmikAf9BWA
×
×
  • Create New...