Jump to content

Maffe

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Maffe's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

  1. Har forsøkt lokalforening, ingen treff. men kan alltids forsøke andre foreninger i nærområdet.
  2. Er interessert i aversjonsdressur på rådyr på hunden. Noen som vet hvor man kan henvende seg? Helst på østlandet.
  3. Dette høres jo lovende ut, et raskt Google søk så finner jeg ammunisjonen dere beskriver i 150 grain kuler. Utgangshastighet 850m/s det er denne dere sikter til, sant?
  4. Er det noen som har erfaring med å jakte skogsfugl med kaliber 3006? Jeg skjønner at helmantlet prosjektil vil være et must, men er ute etter om noen har erfaringer ved bruk av kaliberet på fugl. Jeg lader ikke selv så fabrikkammunisjon er valget, og stort sett står det på meste av treningsammunisjon at det også er anbefalt til fugl. Så tilbake til spørsmålet, tar det seg gjøre, eller vil det resultere i kjøttfrie skrotter i gryta?
  5. Jeg takker for gode svar. Valget er nå tatt og på grunn av flere faktorer (blant annet ingen respons på 3 ulike finn annonser, begrensinger i størrelse på hva det er plass til å montere, tips og råd, og at jeg vet det har sittet en 3-9x40 Leupold på børsa tidligere) falt valget på Leupold vx-freedom 3-9x40. Siktet kom in posten i dag og ble montert uten problemer. Så nå gjenstår det å se om den gamle mauseren skyter rett.
  6. Jeg takker for mange gode svar. Valget er nå tatt og på grunn av flere faktorer (blant annet ingen respons på 3 ulike finn annonser, begrensinger i størrelse på hva det er plass til å montere, tips og råd, og at jeg vet det har sittet en 3-9x40 Leupold på børsa tidligere) falt valget på Leupold vx-freedom 3-9x40. Så satser på at montering går smertefritt og at jeg blir fornøyd med valget.
  7. Takker for gode svar fra alle. Har sjekket ut Nikon siktene dere har anbefalt og det er definitivt med i vurderingen. Jeg har fortsatt ikke bestemt meg, så kom gjerne med fler innspill. Og så over til nytt spørsmål; Noen erfaringer med opplyst retikkel? fordeler/ulemper? Personlig så tenker jeg at det er en unødvendig greie, og at det blir en ekstra faktor som kan resultere i feilfunksjoner. Men jeg har aldri prøvd det, og derfor ingen erfaringer.
  8. Hei, jeg har to sikter jeg står mellom, og jeg trenger hjelp til å velge. Breitler premium 2.5-10x50 denne kan jeg få kjøpt for omkring 1000kr brukt. Eller så kan jeg få tak i en Leupold vx-freedom 3-9x40 utstillingsmodell med alle garantier for 2000kr. Hva bør jeg velge? Pris er en viktig faktor for en fattig mann, og jeg ønsker ikke råd som "ikke kjøp noen av dem", med mindre det presenteres konkrete alternativer i samme prisklasse. Sikte skal sitte på en gammel mauser og jeg kommer nok til å bruke den mest på toppfugeljakt (vet den kan være noe grov) men også rådyr. Jeg kjenner ikke forskjellene på lysfølsomhet på eks. 40mm og 50mm og om dette er av betydlig forskjell på disse siktene/bruk. Jeg har heller ingen erfaring med mengden zoom de ulike gir, eller effekten/viktigheten av dette. Kjenner litt til Leupold og vet dem produserer kvalitet. Breitling kjenner jeg ikke, men ser at Wingevåpen mener dem er svært gode kjøp mtp. pris? Her trenger jeg gode råd.
  9. Hei, jeg har to sikter jeg står mellom, og jeg trenger hjelp til å velge. Breitler premium 2.5-10x50 denne kan jeg få kjøpt for omkring 1000kr brukt. Eller så kan jeg få tak i en Leupold vx-freedom 3-9x40 utstillingsmodell med alle garantier for 2000kr. Hva bør jeg velge? Pris er en viktig faktor for en fattig mann, og jeg ønsker ikke råd som "ikke kjøp noen av dem", med mindre det presenteres konkrete alternativer i samme prisklasse. Sikte skal sitte på en gammel mauser og jeg kommer nok til å bruke den mest på toppfugeljakt (vet den kan være noe grov) men også rådyr. Jeg kjenner ikke forskjellene på lysfølsomhet på eks. 40mm og 50mm og om dette er av betydlig forskjell på disse siktene/bruk. Jeg har heller ingen erfaring med mengden zoom de ulike gir, eller effekten/viktigheten av dette. Kjenner litt til Leupold og vet dem produserer kvalitet. Breitling kjenner jeg ikke, men ser at Wingevåpen mener dem er svært gode kjøp mtp. pris? Her trenger jeg gode råd.
×
×
  • Create New...