Jump to content

wabby

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

About wabby

  • Birthday 12/26/1980

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

wabby's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

7

Reputation

  1. Den på Tåsen virker veldig intressant! Hvilken klubb må jeg kontakte for å skyte der? Ser også at det er noen som skriver om en bane på Kjelsås. Noen som kjenner til den?
  2. Jeg skyter kun 9mm FMJ (Fiocchi) 115grs per i dag, ikke noe mer spennende enn det. Men vurderer å få kjøpt meg en SW 686 etter hvert også. Skal sjekke med okts.
  3. Hei, som ny i byen så prøver jeg å finne ut hvor kan jeg skyte og trives. Kommer fra Kristiansand Garnison PistolKlubb og er NSF medlem. Jeg har fått muligheten til å skyte på Løvenskiold, men ser at det er litt langt unna hvor jeg bor mtp kjøring og bom. Så kunne tenke meg noe mer i nærheten (bor på Bjerke). Har sett på Oslo SkyteSenter borte ved Haugenstua, men de har noen priser som ikke ligner grisen. Jeg er interesert i å finne en klubb som er sosial og hyggelig, samt bane som ikke koster skjorta. I Kristiansand betalte jeg 700 i året inkl kontigenten og hadde egen elektronisk nøkkel for tilgang til skytebanen. Regner ikke med at det er mulig å få til det samme i Oslo, men jeg håper at det finner bedre alternativer enn Oslo Skytesenter som tar 2185,- i året + 70-120 spenn for hver gang du skal skyte.
  4. Dette er visstnok en av de aller billigste X-five så rubbel og bit innvendig + sikte skulle byttes. Usikkert om det også inkluderte skjefteplater.
  5. Når man først er inne på våpen for nybegynnere, så sitter jeg med blandete følelser. På en måte så ønsker man et "godt" våpen billig, men på en annen side så får man ofte det man betaler for. Får man et våpen som gjør det vanskelig å skyte godt, så ryker motivasjonen også. Det er jo ønskelig at en nybegynner også treffer og gjør det relativt bra. Det skaper mer motivasjon. Selv er vi to i klubben som endelig fikk våpensøknaden på plass. Han ene kjøpe en rimelig X-Five, og jeg valgte å importere en P210-6 HeavyFrame og deretter investere i et Karl Nill grep. Min totale kostnad ble vesentlig høyere, men når vi var på skytebanene så traff han ikke en dritt. Han prøvde min, og skøyt 8, 9 og 10'ere. Vi målte han sitt avtrekk, og det var på svimlende 2,5Kg mot min på 1350g. Enden av historien er at han nå har levert inn sin x-five for å bytte avtrekk med mer, for å få den opp på Match nivå. Dette koster han nå 10.000,- hos Pedersen. Mitt råd, Ikke kjøp 4 billige våpen, men heller en til to gode i første runde!
  6. For meg avhenger det litt med hva jeg skyter med. Bruker jeg min Sig Neuhausen P210 bruker jeg ikke briller, men bruker jeg pardini eller benelli 22LR våpen så bruker jeg briller da disse har en tendens til å sparke hylsene i trynet på meg. Ellers merker jeg at jeg sliter litt med briller på. I den forstand at ofte mister litt fokus på kornet med brillene på. Så skyter best uten. Mulig dette er noe som kan trenes mer da jeg aldri bruker briller ellers. Også gått inn for å kjøpe Beretta sine briller til 800,- på XXL uten at det hjalp noe.
  7. Og der kom Karl Nill grepet i hus og en digital avtrekk måler. Himmel og hav hvor fantastisk dette våpenet ble nå. Skal poste litt bilder senere
  8. Hei, Her er to vedlegg, måtte klippe vekk toppen av søknaden da den biten er personlig. Den engelske kopien fikk jeg av politiet, men den reflekterer ikke den norske søknaden 100%. Den er heller ikke på tysk. Så jeg scannet min norske, og tegnet opp en strek for hva Børsemakeren måtte fylle ut og så skrev jeg på tysk over hvert felt hva de stod for. Dette var godt nok for han og det tyske politiet som ordnet eksport papirene.
  9. Ah, det kan gi mening. For basert på serienummeret så ser det ut som at P210-6 HF startet i 1995, så at akkurat denne ble produsert i 2000 er da fult mulig.
  10. Av, tusen takk! skjønner jeg har mye å lære her
  11. Ulm faktisk, hvordan så du det? Når jeg så geviret, så trodde jeg det kunne være børsemakeren, siden han har et gevir som logo på hjemmesiden sin. Jeg er faktisk født 3 timer ifra Ulm med bil Er fra Oberfranken i Bayern
  12. Hei, da har jeg handlet min første pistol og jeg bestemte meg for å gjøre dette ved å importere selv. Dette var en lang prosess som hovedsaklig bestod av tålmodighet og venting, men ønsker å dele min erfaring med dere I utgangspunktet så var jeg på jakt etter en P210 Heavy Frame og startet søket mitt på Finn og andre fora. Jeg fant ikke noe i Norge og etter å ta direktekontakt med noen tyske våpenforhandlere, så ba de meg å legge ut våpenønske på VDB. https://www.vdb-waffen.de/de/waffenmarkt/waffensuche_-_kaufgesuch_aufgeben.html Kort forklart er dette en våpenportal som sender ut ditt ønske til alle våpenforhandlere og børsemakere i Tyskland som har registrert seg her. Noen gå timer etterpå, så startet det å rase inn e-poster fra forhandlere som hadde en P210 inne. De to som var av interesse var: P210-6 tidlig produksjon med SP47/8 Sport slide og alt var produsert i Sveits, inkl Nill Grip. Denne var 6" P210-6 HF med 22lr topp, alt fra 1995 Valget falt på den siste pistolen, mest fordi den hadde likt serienummer på topp og pistol. Våpensøknad med ekstra våpendel ble gjort hos Politiet og når dette var gjort dro jeg ned på stasjonen igjen for å be dem skrive på ekstra "Valid for Import to Norway" på alle papirene. Siden alt var på norsk, så ønsket våpenforhandleren at det kom med en oversettelse slik at de visste hva hvert felt betydde. Dette gjorde jeg selv og sendte ned en PDF for verifisering om at dette var godt nok for dem. Det var det. Sendte så ned Våpenpapirer, kopi av pass, oversettelsen til dem. De sendte dette så til de Tyske myndighetene for å få godkjent eksport (dette tok vel 4 uker). Når alt var OK, og våpenet var klar for sending til Norge, så gjorde jeg opp for pistolen og forhandler sendte denne opp med "Luginger Transportberatung" som kan transportere Våpen til Norge. Våpenet landet til slutt hos DHL, som leverte alt til Tollregionen i Oslo. Tollregionen fylte ut siste del av våpenarkene og tok det dem trengte. Til slutt fikk jeg våpenet levert på døra med blått eksemplar, eksportpapirene fra Tyskland og mer. En grei prosess, men tidsmessig tok dette meget lang tid. Legger med noen bilder av vidunderet, så langt er jeg meget fornøyd! Ikke fått testskutt den enda siden XXL og GMAX var utsolgt for 9mm. Det er noen stempel på pistolen jeg ikke kjenner igjen, og som google ikke klarte å fortelle meg. Kanskje noen av dere vet? Jeg har en mistanke om at stempelet til høyre er stempelet til børsemakeren som solgte meg våpenet, men det er bare en spekulasjon. På toppen, ser det til å være det tyske merke. AA eller N, vet jeg ikke noe om. Til slutt... Det jeg stusset på fra DHL sin side var at de utleverte pakkene til meg uten å spør om noe legitimation i det hele tatt. Jeg sa bare mitt navn, og de hentet pakkene.
  13. Jeg er i en prosess med å importere en Sig Neuhausen P210-6 HeavyFrame med 22LR topp fra Tyskland. Har ikke prøvde denne med 22 topp, kun med 9mm, men er forelsket i denne og venter som en unge på å få den i posten! Når alt er i boks har jeg tenkte å legge ut et lite skriv om dette.
×
×
  • Create New...