Jump to content

midtjo

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by midtjo

  1. midtjo

    Ruger gp 100

    Børsemakerverksted A. Michelsen blir brukt av Våpensøilen for reklamasjoner o.l. Har ikke benyttet han for avtrekksjobb, men veldig fornøyd med arbeidet som ble gjort i forbindelse med montering av justerbare sikter på en Ruger SP101
  2. Ja, det vil jeg påstå. Ser en på modellene som er klargjort for rødpunkt så må en ut med 10-12k mer for å få en Shadow 2 eller en Stock 2. Hvordan en vektlegger ettermarked og 2. håndsverdi blir jo opp til hver enkelt å vurdere. Canik har jo, som du sier, ett stykke opp der.
  3. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=292593855 Våpensmia annonserer de på Finn.no nå for NOK 14 595,-. Så det virker å være en god pris om de er så bra som anmelderene fra USA påstår.
  4. Om en skulle montere en ettermarked grepsmodul (f.eks GrayGuns) på en Sig P320, vil dette tilsvare å bytte grepsplater på en Shadow 2? Dvs. vil dette være dekket under §18.3 i regelverket og tillatt benyttet i Production divisjonene, eller har en automatisk lagd seg en Standard Minor pistol?
  5. Takk for tilbakemeldinger! Tenker jeg sikter meg inn på en med 5 - 5,5 tommer løp for å ha litt mer spillerom med tanke på lading og faktor.
  6. Går i tanker om å anskaffe en Open pistol, fortrinnsvis en 2011-variant. Ser at disse blir levert med både 4,15" og 5" løp. Er det noen vesentlig forskjell på disse spesielt med tanke på å oppnå major faktor med 9mm ladninger? Vil det lengre løpet (ca 2cm) gi så pass mye ekstra fart på kulen at det faktisk utgjør noen forskjell?
  7. Sivilpistol er ikke satsningsområde nei, mest for morro og retten til å skryte litt om det går bra Sivilpistolstevnene i klubben er uansett i all hovedsak lagd med så pass mye bevegelse at det er ikke noe voldsomt tap av tid om en må foreta en omlading underveis.
  8. Det smarte valget er nok noe i 40 S&W men det betyr enda et kaliber å lade til, så derfor 45 acp. Nå får en 10 skudd i en Glock 30, så det er kanskje det eneste valget i 45 acp der en teoretisk kan klare en stage uten å lade om.
  9. Vil da anta at alle kloner av Colt Officers ACP også passer. Nå har jeg hylster/rigg for fullsize 1911 så dersom disse kan x-brukes så er jo det en bonus.
  10. Har begynt å tenke på å anskaffe meg et våpen for sivilpistol kl. 3. Da jeg allerede har og lader for 45 acp er det dette kaliberet jeg ønsker. Spørsmålet blir da, hvilke våpen i 45 acp passer i kassa? Pr. nå så vet jeg at Glock 30 er et alternativ, men hvilke andre alternativer er tilgjengelige i kongeriket? Magasinkapasitet er selvfølgelig et tema, men et mag. bytte underveis går greit
  11. Tanfoglio og Shadow 2 er vel begge utviklet i fra den opprinnelige CZ 75, mener jeg. Så forskjellene er vel ikke så veldig store. 1911 blir helt forskjellig fra disse, både med tanke på avtrekksmekanisme, grep og magasinkapasitet.
  12. For Tanfoglio ville jeg sett på Stock II eller Stock III. De finnes i flere varianter, sjekker du nordskog.com kan du se hvilke varianter som er tilgjengelige. Stock III gir deg litt lengre siktelinje så personlig ville jeg fokusert på den. Alternativt kan du se på CZ SP-01 Shadow eller Shadow 2. Samme prinsippet her, Shadow 2 gir deg lengre siktelinje enn Shadow samt at den har litt andre forbedringer i tillegg. Personlig liker jeg 1911, så jeg tillater meg å slenge på et par alternativer her også Om det er interessant kan du sjekke ut BUL 1911 (2alfa.no) evt. STP Sparta (pvas.no). Begge er innenfor oppgitt budsjett. Lykke til med valget!
  13. Er det gitt noe indikasjoner på hva reglene for erverv vil være? Tilsvarende som for rifle?
  14. midtjo

    ruger mark iv

    Maks tillatte løpslengde er, etter det jeg kan se, 153 mm og Hunter har vel en løpslengde på ca 175 mm
  15. midtjo

    ruger mark iv

    Target, Hunter blir stor stor i forhold til reglementet
  16. Skal ha meg en dedikert Magnum1 revolver og planen var i utgangspunktet å kjøpe en GP100 til. Men nå har tanken på å få bygd en basert på en Ruger Security Six festet seg og vil ikke slippe taket. Er det noen her som har erfaring med Security six og kan dele litt av disse? Er det mulig å få til et brukbart DA avtrekk? Hvordan er de i forhold til en GP100? osv.. Eller ideen om en Magnum 1 revolver basert på Security Six tilnærmet idioti og bør skrotes så raskt som mulig? :-)
  17. Tja, i samme gate som det du har sett på, men rimeligere, så har du denne: http://www.vapen-soilen.no/nettbutikk/handvapen/ruger-sr9-cal-9mmpara-414-11cm og utover det så finnes det mye pent brukt på finn.no
  18. Blant de alternativene du lister ville gått for en G17 til grov/militær. Hovedsaklig pga. full størrelse grep og lengre siktelinje. Av samme grunn ville jeg også vurdert en G34. G19 er morro i spesialpistol
  19. Har en av disse, og jeg synes de fungerer greit. Disconnect bryteren for å hindre dobbellading sluttet raskt å fungere, men det er ikke noe jeg har tatt så tungt. Det laveste jeg har målt opp er 3,4 grs. (N310) og det fungerer bra, får ikke større spredning i kruttmengden ved små ladninger enn med større. Opplever at det tar litt tid å få stilt inn riktig kruttmengde, men når innstillingen er klar så endrer den seg ikke.
  20. Merket ingen problemer med mating i mitt våpen i første forsøk med disse kulene.
  21. Kulene jeg har er noen lokalt produsert TC kuler belagt med hi-tek. Vekten viste seg å være 2 grs lavere enn først oppgitt, altså er de 122 grs. Uansett, gjorde et forsøk med 4 grs N-340. Skaut en serie av disse over kronograf og fikk en hastighet på rundt 1050 fps og en faktor på ca 128.
  22. Militærfelt, faktor 120 + litt ekstra for sikkerhets skuld. Skytes ut av en 6" Pardini.
  23. Hei Har fått tak i noen 9mm kuler der jeg må ned i COL på 27 mm for å få kulene til å kamre uten at de treffer riflingen. Nå er det litt sparsomt med ladedata i det bøkene jeg har tilgjengelig som sier noe om ladedata når COL blir såpass kort. Tidligere har jeg benyttet 4,8 grs V-N340 bak Frontier 124 grs kule, men da har jeg kunnet benytte en COL på 28,8 mm. Er det noen som har forslag til startladning som er på den trygge siden for en COL på 27 mm? Fortrinnsvis med V-N340 krutt, alternativt med V-N320 krutt siden jeg har begge disse tilgjengelig. Kulen er en belagt blykule på rundt 124 grs. og totallengden på selve kulen er ca. 13mm. All hjelp mottas med takk
  24. Tok en telefon til importøren i dag og fikk forståelsen av at dette var en kjent problemstilling som de hadde diskutert med Pardini. Visstnok ikke noe å gjøre med det, så da får en slå seg til ro med at det fungerer som produsenten har tenkt. Hmmmmm
×
×
  • Create New...