Jump to content

LynxCAT

Members
 • Content Count

  176
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Noen som vet hva ny våpenlov/forskrift sier om frist for å kvitte seg med våpendeler til våpen man ikke har våpenkort på ? Umiddelbart, 3 måneder, 3 år ? Har noen HK SFP9 magasin jeg fikk billig, da har tenkt å kjøpe optics ready varianten som ble annonsert for 2 år siden, men har ikke sett den til salgs i Norge. Har hørt av en innehaver av en større våpenbutikk at forskrift kommer før jul.
 2. ok. Jeg vet av en som fikk AR nøyaktig ett år etter godkjenningskurs....har shootnscoreit utskrift av godkjenningsmatch. Blir det her håndheva ?: "Hvis klubbleder utsteder skjema i strid med disse retningslinjer vil det kunne medføre eksklusjon fra DSSN" Fra RETNINGSLINJER FOR ERVERV AV VÅPEN TIL DSSNs PROGRAMMER" (https://dssn.no/wp-content/uploads/2018/09/Retningslinjer-våpenerverv.pdf)
 3. Noen som kan opplyse hva den kryptiske setninga "Alle karantenetider i dette regelverk gjelder fra medlemmet er tatt opp som fullverdig medlem av DSSN, d v s fra den dato første års medlemskontingent er betalt." i "RETNINGSLINJER FOR ERVERV AV VÅPEN TIL DSSNs PROGRAMMER" (https://dssn.no/wp-content/uploads/2018/09/Retningslinjer-våpenerverv.pdf) betyr? Jeg trodde karantenetid gikk fra bestått godkjenningskurs, men betyr setninga over at man kan få erverve AR tidligere enn 2 år etter bestått godkjenningskurs ? Det som står her er ikke rett da ? https://www.regjeringen.no/contentassets/22c5b4296d2a40b48f1a50e18ad45cc1/norges_forbund_for_praktisk_skyting.pdf?uid=Norges_forbund_for_praktisk_skyting
 4. LynxCAT

  Pump Action Rifle

  Bipod på Troy PAR. Jeg har ikke prøvd, men denne passer vel i hull i handguarden, da den er en Troy Alpha med utfresing på siden for pumpa. Noveske TRX Sling Stud/Bipod Mount for Troy Alpha Rails https://www.primaryarms.com/noveske-trx-sling-stud-bipod-mount-for-troy-alpha-rails-nvtrx-ss Tror ikke Brownells har den, men pvas.no skaffer "alt" som selges i USA.
 5. LynxCAT

  Pump Action Rifle

  Jeg vet om bare to forbedra avtrekk som passer til PAR, det er Hiperfire og Triggertech. Jeg vil bare komme med en advarsel: Hvis man installerer Triggertech avtrekk feil så kan man få accidental discharge !!!! Tension skruene bakerst på avtrekket må alltid skrus til, selv om man bruker anti-walk pins. Dvs skruene har ytterligere funksjonalitet enn bare å gi tension så vanlige trigger pins ikke faller ut. Hvis man glemmer dette, så gir følgende oppskrift accidental discharge: Ha sikring på - trykk på avtrekker, noen ganger vil man da høre et svakt klikk som ikke skal være der. Hvis man så tar av sikringa så faller hammeren !!!! Oppdaga dette heldigvis da jeg testa avtrekket etter installasjon. Så ikke på installasjons veiledninga denne gangen da jeg hadde installert avtrekket for et år siden på ei anna rifle, men da brukte jeg vanlige trigger pins. Triggertech skriver ikke i manualen at dette kan skje, men sier på første side at "WARNING: Failure to properly install trigger snug-down screws and ensure proper fit with safety could result in an unsafe firearm." (sorry for min Norwenglish, men 99% av min kjennskap til våpen kommer fra youtube)
 6. LynxCAT

  Pump Action Rifle

  Nå har jeg satt i 7.62x39 løp i PAR. Bruker gassblokk snudd 180 grader for å stenge av gassporten, det går bra for løp med mid eller rifle lengde gass system. Bruker bolthode fra en Brownells 7.62x39 AR bolt, har tatt av gassringene. Har testa at ikke får til å lukke bolt med no-go gauge. Må ta i litt for å få A-zoom klikkpatroner kamra...hmm. Men utkast funker upåklagelig. Får dessverre ikke prøveskutt før tidligst i april, trestokk mafian i Trondheim okkuperer skytebanen hver lørdag da det skulle vært trening for vanlige medlemmer. Og Jaktdepotet selger ikke lenger S&B 7.62x39 ammo for 4kr skuddet, eller billig østblokk stålhylse ammo(som Troy sier ikke skal brukes i PAR, angivelig problem med uttrekk av hylsa), så da hadde det ikke hjulpet særlig med bedre tilgang på skytebane likevel.... Har hørt at noen har importert 7.62x39 ammo, må vel begynne med det jeg også, hvis jeg liker PARx39. (NB: skruene på pumpa sitter bare med et par "omdreininger" i metalldelen mellom løpet og pumpa, jeg strippa et av skruehullene etter at jeg hadde skifta løp, brukte ikke mye kraft i det hele tatt. Pedersen's Våpenlager har bestilt reservedeler, men ikke sikker jeg får det på garanti, da Troy's "policy er at våpen kun skal arbeides på av forhandler/børsemaker for å få dekket på garanti.". Hvis dette gjelder for Troy sine vanlige AR15, så skjønner ikke jeg hvordan Troy har unngått konkurs)
 7. LynxCAT

  Pump Action Rifle

  Sonic 35 max 8mm leveres ikke i 5/8 UNF gjenging sist jeg sjekka, tror jeg var på hjemmesida til Sonic også. Hvor mye koster det å dreie ned fra 5/8 UNF til 1/2x28 ? Trenger vel ikke å kappe løpet heller ? Ellers så kan du jo kappe handguarden, her er Sonic 45 på PAR 300 AAC,
 8. LynxCAT

  Pump Action Rifle

  Bør jeg kjøpe 223 eller 556 no-go ? Skyter bare 223, men kammer på PAR etc er 556.
 9. LynxCAT

  Pump Action Rifle

  Skjønner at no-go er viktig å teste, men trenger man å teste go ? Blir dyrt hvis jeg skal kjøpe go/no-go til 556, 308, 7.62x39, 300blk og 9mm.
 10. LynxCAT

  Pump Action Rifle

  Skal bytte løp til 7.62x39. Bør jeg la en børsemaker sjekke headspacing for å være på den sikre siden? Bolthode er tatt fra en Brownells 7.62x39 bolt og løp er fra Faxxon.
 11. Walther PPQ går ikke i sivilpistol 2 målkassa, min PPQ Navy er 34.6mm tykk der sleide utløser(eller hva det heter på norsk) er. PPQ er er også litt for høy.
 12. LynxCAT

  Pump Action Rifle

  Er ikke Sig sikter lagd av Sig ? Lagd av Holosun ? Anna retikkel på Holosun i hvert fall, noen av oss liker circle-dot veldig godt.
 13. LynxCAT

  Pump Action Rifle

  Jeg bare venta på den kommentaren der. Grunnen til at de selger Holosun er at importør sitter i nabobygget, og de får inn sikter som ellers er umulig å få tak i. Prøv feks å få tak i pistolsiktet HS507c, det har vært utsolgt siden det kom på markedet for ett år siden. Har prøvd å få Brownells.no og 2alfa til å ta inn Holosun, men ingen interesse/kan ikke.
 14. LynxCAT

  Pump Action Rifle

  Hvis noen tar sjansen og vil kjøpe en Holosun, så kan dere maile sjappa her, cranesproduction@gmail.com .
×
×
 • Create New...