Jump to content

BlackHillsRoy

Members
  • Posts

    209
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BlackHillsRoy

  1. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å kjøpe en tikka T1x og ett visjon hybrid chassis. Dette fordi jeg har en tikka T3x light i 223 som også skulle i ett hybrid chassis. Tanken var at da ville det bli en lett overgang fra 22 til 223 for guttungen. Nå er det jo ingen butikk som vil selge hybrid til 223 pga at visjon skal komme med et eget/justert utgave av hybrid for tikka i 223. Men etter å ha ventet på dette i snart et år ga jeg opp og kjøpte et brukt vanlig visjon chassis på finn… Den tikkaen jeg har i 223 går som en drøm i det vanlige visjon chassiset men det blir for tungt og stort for guttungen (10 år). Ser skikkelig fin ut, jeg får dra inn og se på den…. Fint alternativ men har det kommet noen god løsning på 10 skudd magasin i 6,5x55? CZ var neste på lista mi når jeg så at det er et eget visjon chassis for CZ og de får mye skryt på YouTube, Regnet med at dette var brukenes når lille visjon kommer med egen modell for CZ. Hvordan er KRG Bravo i forhold til MDT XRS, de ligger veldig likt i pris her i Norge. Ser at man kan få KRS Bravo til nesten halv pris i Sverige. Er det noe must å ha de forskjellige kaliberne i samme rifle merke? Hva med samme stokk/chassis? Burde jeg bygge noe som passer meg og la guttungen vokse seg inn i det. Eller er faren stor for at han vil miste interessen hvis jeg går den vegen?
  2. Jeg har brukt butikk som har sendt til Børsemaker 2-3 ganger. Alle gangene var det for å montere den samme lyddemperen til løpet…alle gangene var det 4 uker… pluss, pluss tidsmessig. Resultat 2 stk ødelagte lyddempere. Gikk så til XXL Sandvika snakket med børsemakeren (de har verkstedet i butikken). Fortalte om min erfaring med børsemakere…. Overleverte rifle og ett sett A-etc integral for installasjon. Han prøvde fortvilet å få meg vekk fra intergralen, men jeg sto på mitt (ikke misforstå, han var hyggelig han)… Jobben var ferdig på 3-4 dager…. Nå virker riflen, jeg er skikkelig fornøyd. Kommer til å kun bruke XXL Sandvika fra nå av.
  3. Sitter med flere spørsmål om PRS skyting. Men i stede for å pøse ut alle stemmen i samme tråden skal jeg prøve å dele det opp. Ser at flere har en mengdetrenings rifle i 22LR. Det er noe jeg har tenkt å bygge også, den skal brukes av både meg og guttungen. Hvis det tar helt av blir det kanskje en til meg og en til han…. Hva er anbefalingene deres i rifle valg i 22LR som skal settes i et chassis?
  4. Ja det har jeg også lyst til……. Men ikke til 4700 pund….. ser helst på noe i andre enden av pris spekteret først….
  5. Hei Sylfersk innen dette temaet…. Jeg ser at alle bilder stort sett er av rifler i ett eller annet chassis i aluminium. GRS hevder jo at flere av deres stokker er til konkurranse og langhold, hvorfor blir de ikke brukt til dette? Er de ikke kule nokk eller er de ikke gode nokk???? Jeg har rifler i 223 og 308. Skjønner at dette er greit til å starte med men at jeg må over på sauer 200 etterhvert….
  6. Si i fra hvis dere holder noe kurs på østlandet
  7. ikke helt ukjent fenomen det der…. har sovet godt til flere soloppganger under et tre…..
  8. Ja dette (eller tilsvarende) var det jeg begynte å se på, så ble dette vinklet til saddle hunting siden det var MYE bedre…. Så da ble jo dette noe å se på kveld etter kveld på YouTube ….
  9. Har sittet og sett snart alle YouTube filmer om buejakt langt oppi et tre. Er det noen med erfaring i å klatre opp i et tre for å sitte på post her til lands? Nå er det jo ikke lov til å jakte med bue er til lands, men Danmark og Finland tillater dette…. Så nå blir det snart bue og blink i hagen her hos meg også…. Men det jeg egentlig trengte å spørre dere alle om er om noen av dere har noe erfaring med å sitte på post i et tre enten en slik stol som stropper fast, det er jo flere butikker som selger slike her til lands. Eller hva med «saddle hunting» noe jeg ikke har funnet i noen norske butikker. Poenget er at det er et tre du må klatre opp i og at du må ha med deg alt utstyr du trenger i sekken, klatreturen opp og alt du trenger for å sitte/stå trykt der oppe….
  10. Jeg har samme riflen men mangler leopold scout kikkert. Hvor fikk du tak i den…
  11. Hei Ser at jerven har nytt stoff i bukser og jakker. Er det noen som har prøvd disse nye…. Og som har erfaring med de gamle…..
  12. Sitter å vurderer 2 forskjellige kart størrelser. 1: 20 000 og best men dekker bare et lite ommerådet: https://www.magasinet.no/garmin-topo-norway-premium-v3-topokart 1:50 000 dekker hele norge og er vesentlig billigere: https://www.magasinet.no/garmin-topo-norway-experience-pro-v5-1-50-000 Trenger dette til villrein jakt på Hardangervidda denne gangen. Er V5 bra nokk eller må jeg ha V3??? Er valdene markert på disse kartene? hva mister jeg på V5??? PS: jeg har V3 kart for mitt nær/primær ommerådet, nå må jeg ha et nytt kart for en ny jakt utenfor det kartet jeg allerede har.
  13. GPS kart…. Sitter å vurderer 2 forskjellige kart størrelser. 1: 20 000 og best men dekker bare et lite ommerådet: https://www.magasinet.no/garmin-topo-norway-premium-v3-topokart 1:50 000 dekker hele norge og er vesentlig billigere: https://www.magasinet.no/garmin-topo-norway-experience-pro-v5-1-50-000 Trenger dette til villrein jakt på Hardangervidda denne gangen. Er V5 bra nokk eller må jeg ha V3??? Er valdene markert på disse kartene? hva mister jeg på V5???
  14. Skal prøve meg på villrein i år for første gang…. Var på introjakt på villrein i fjor og det ga mersmak….. selv om vi verken så eller smakte på noe…. Ser ut til at jeg kan få kort på fritt dyr på Hardangervidda nord HA 24 Simadal sameige. har noen noe erfaring i dette terrenget?? er det noen regler for dette ommerådet jeg må forholde meg til (overnatting/Max døgn/behandling av viltet/registrering av viltet / parkering/ osv)…?
  15. Ja det er ikke bare bare å være så forbanna fruktbar...... men det går fint å ha et lite laderom, under forutsetning at alt «kjekt å ha» fjernes... har / er der litt selv. men det sitter veldig langt inne å ta noe vekk..
  16. Nå som jeg har fått jakthund valp i huset har jeg begynt å tenke på hundefører børse. ruger grs må vel være en god rifle til dette???
  17. Jeg kjøpte meg ny tikka t3x rustfri i 223 i år (2-3 mnd siden). Beste riflen i skapet, jeg måler nå alt mot den. har «hull i hull» både med og uten demper og samme treffpunkt.
  18. Skyter med støtte (sand bag) rett foran avtrekker bøylen, der er kolben stivest....
  19. Hei jeg har en Vanguard S2 i 308 fra xxl. fin rifle som treffer «hull i hull» Så kjøpte jeg med en tikka T3x i 223, den kom ferdig gjenget så jeg kjøpte en sonic 35 lydemper. »hull i hull» både med og uten demperen på, og et mye bedre avtrekk. Dette ga mersmak. Sender 308 inn for å få gjenget opp løpet til å ta en demper....... det skulle jeg aldri ha gjort.... kjøper en sonic 45 demper, treffer ikke blinken engang på 35 m innendørs... Drar tilbake til butikken sonic´en blir kassert får kjøpe en hausken til redusert pris.. tilbake på skytebanene (både inne og ute) treffer blinken med ca 20cm spredning...... drar på jakt uten demper..... Tilbake til butikken, sende riflen tilbake til smeden. Kappe løpet og gjenge opp på nytt. Får nå begge demperen tilbake med beskjed om at de ikke er ødelagte selv om begge har «skade» fra kule som treffer i innerveggen på demperen.. riflen er nå prøveskutt av smeden og alt er ok. på skytebanen, først uten demper. «Hull i hull» men tydelig at kikkerten er justert kraftig.... på med sonic demperen, 1 av 3 skudd på skiven...... uten demper, «hull i hull»... på med hausken, alle 3 skudd seriene innenfor «8» på skiven, dette er vel strengt tatt stryk på storviltprøven.. Mulig forklaring? pipa ligger / tar borti kolben. Så når jeg får noe tungt i enden flyttes treffpunktet. Dette forklarer også forskjellen på sonic og hausken demperene de har forskjellig vekt...??? Vil jeg bli kvitt problemet med en f.eks GRS kolbe hvor løpet er frittflytende, eller blir dette penger ut av vinduet????
  20. Tusen takk alle sammen, her var det mange gode forslag. Jeg googler alle forslag og kommer til å prøve flere. Har også tenkt å prøve varmekjeledressen til Jaktdepoet..... jeg var en frysepinne før, nå har jeg redusert vekten med 36 kg og mangler all isolasjon. Nå er jeg en ekstrem frysepinne..... så alle forslag motaes med takk..
  21. Hei har alltid slitt med veldig kalde føtter. jeg trenger noen skikkelige varme vintersko. Skal ikke bære tung sekk, bare en liten sekk / stolsekk (rådyrjakt). hva bruker dere av skotøy på posterings jakt??
  22. Ja jeg er også på en størrelse opp.... men disse må være små i størrelsene...
  23. Det ble 23 350 ,- det inkluderer 3x hyller, avtagbare drypp brett til gulvet inni skapet og frakt. dette er 9000 varianten. den største av de «vanlige» skapene
  24. Hei jeg har kjøpt meg et par syncro på Finn. tok i å kjøpte 43, bruker vanligvis 42. Dette pga erfaring med Forsvarets mars støvel. Der bruker jeg alltid 2 par sokker + innleggssåle. 43 ble for smått....... både i lenge og i tilgjengelig luft rundt fot/tær..... er det noen med samme erfaring...?
×
×
  • Create New...