Jump to content

krs79

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Prøvde kviherrad-buksa her forleden. Sammenlignet med min finnskogen-bukse fra midten av 90-tallet, er str M to helt forskjellige størrelser. Buksa fra 90-tallet er laget av polyester og det utvider seg jo minimalt. Til den prisen bør de tilby flere bredder innen for hver størrelse. Typisk LS (Large Short) etc. slik Arc'teryx gjør.
 2. Så en intern omorganisering i politiet er altså tilstrekkelig for å bruke karakteristikker, normalt ellers reservert for diktaturer og regimer kjent for fundamentale brudd på meneskerettigheter??? Skal terskelen være så lav er vel det meste av offentlig omorganisering både antidemokratisk og autoritær... Ja, EU har muligens et demokratisk underskudd, men EU-parlamentet består utelukkende av demokratisk valgte representanter og Rådet består av demokratiskt valgte regjeringsmedlemmer, så så ille er det faktisk ikke. At man ikke liker foslagene er ikke det samme som at det er udemokratisk..
 3. Det er ikke byråkratene som får disse ideene ut av det blå. De stammer nok fra div interesseorganisasjoner. Det være seg jaktmotstandere/dyrevernere og miljøorganisasjoner. Dette tas igjen videre av politikere, som i beste fall har minimalt med kunnskap om fagfeltet. Ikke ulikt all annen lovgivning, slik det også skjer her hjemme. Blir dette gjennomført, spøker det nok for 6,5x55 som storviltkaliber...
 4. Fiocchi i 20/76 i tillegg til nevnte Rottweil har funka bra for meg i str 7,6 og 5. I 4 har jeg noen gamle Remington som også har funka greit i både en Ruger Red label og Beretta SP. Problemet med 20/76 er IMO at alle jeg har kommet over leveres med gul hylse. Hadde vært greit med litt variasjon i farger slik at man ikke risikerer i "kampens hete" å sette inn "tiurammo" når man er høyt oppe i rypeterrenget...
 5. Jeg skal nå starte på mine egne oppussingsprosjekt. Først ut er en gammel Husqvarna 30-06 som jeg har arvet fra min bestefar. Den er i fra slutten av 60-tallet. Jeg har fått den bedda og kjøpt ny kikkert til den (Zeiss Conquest 2,5-12x50). Disse riflene er kjent for en noe usympatisk rekyl, så en ny tykk kolbekappe er montert. Det at stokken muligens er best egnet for skyting med jernsikter, og ikke kikkersikter, får nå så være. Deretter står min første hagle for tur. Dette er en Ruger Red Label i kal 20/76. Den ser skikkelig ille ut. Gammel dårlig lakk som er sprukket, samt at blåneringen er slipt bort. Begge våpnene skal også blåneres av børsemaker. Det finnes flere flotte tråder her inne om oppussing av stokker, med mange gode tips. Men det er litt vanskelig å få oversikt over prosessen fra ”A-Å”, så jeg forsøker meg på en oppsummering for å se om jeg har forstått ting riktig. Først sikler man av det øverste laget. Jeg ser ingen som bruker grovt sandpapir til denne prosessen. Når man er ferdig med siklingen, pusser man seg oppover i koningsgrad på sandpapiret. Typisk at man starter med 100, så 150 og til slutt kanskje 200. Deretter ser jeg at enkelte fukter treverket for at fibre skal løfte seg, slik at disse skal være lettere å pusse ned neste gang. Denne prosessen gjentas flere ganger. Nettkjæringen kuttes/skrapes med egnet verktøy: http://www.brownells.no/epages/Norge.sf ... 1238/11325 http://www.biltema.no/no/Verktoy/Handve ... 000016868/ Så begynner det å bli komplisert. Etter at stokken er pusset helt ned, og nettskjæringen ferdigbehandlet, skal stokken oljes. Bruker dere da først noen form for forsegling? Jeg har plukket opp at man helst bør bruke kokt linolje, og kun det. Dette påføres så i virkelig små mengder og at man deretter pusser ned stokken med veldig fint sandpapir (våtslip 800korning), mellom hver gang. Denne prosessen gjentas én gang i uken den neste måneden. Overskytende olje tørkes av mellom hver gang. Etter flere runder men olje og våtslip, skal man de siste rundene bare påføre olje med hendene, og tørke av overskytende før det får tørke i gjerne 1-2 uker mellom hver gang. Ønsker man en matt finish, skulle man gå over med fineste stålull. Jeg har plukket opp at man bør unngå oljer som inneholder stoffer som gjør at det tørker fortere. Hva da men denne: http://www.brownells.no/epages/Norge.sf ... /083040032 Vet dere om noen andre, som kan benyttes direkte? Red Root eller varianter av oljer fra Tungtreet. Jeg har prøvd å få tak i Raudnakke, men har enn ikke fått svar. Har jeg forstått noe som helst, eller er jeg helt på tur….. ? Takker for svar… Om moderator mener dette er postet i feil tråd er det bare å slette/flytte innlegget.
 6. krs79

  Rifle nummer to

  Da ble det en .223. Howa Mini Action Takker for innspill!
 7. Da var den bestillt i .223 Til Knut fra Knut - God Jul Med Sonic 35 demper, og tofot. Kikkerten ble en ordinær Nikon Sterling Diamond 2,5-10x50.
 8. krs79

  Gode Jakthansker

  Har samme. Kjøpte dem i "minste mulige størrelse" for å kunne håndtere sikring og avtrekk på hagla. De er ikke fryktelig varme (-2 og frisk bris). Kommer til å ha et par tynne innehansker i ull i sekken neste gang.
 9. krs79

  Rifle nummer to

  Dette kaliberert blir "for sært", selv om det sikkert har gode egenskaper. Jeg skal ha noe de selger mye av og billig på xxL Jeg bruker kal. 20 i hagla, og er alt for godt kjent med bakdelene med å benytte kalibre som ikke er "standard". Har sett på den ja. Opptill flere ganger Takker for alle innspill, så langt... !
 10. krs79

  Rifle nummer to

  I dag har jeg en 30-06 og er nå på utkikk etter en rifle i et mindre kaliber, som kan supplere denne. Jeg lader ikke selv, og kommer heller aldri til å gjøre det. Ammo må være lett tilgjengelig og kan gjerne være billig. Skjønt sistnevnte er ikke noe absolutt krav. 6,5x55 og .223 er vel de to mest aktuelle kandidatene? Men forskjellen på disse er vel ganske store. Bruken vil primært være småvilt, fugl og ett og annet rådyr. Gitt disse forutsetningene, hvilket kaliber ville dere ha valgt?
 11. Jeg mener å ha hørt at 6,5x55 ikke vil tilfredstille kravene til storvilt om det nye EU-forbudet mot blyamunisjon går igjennom. Men dette er det andre som kan mer om enn meg... Før dette er (endelig) avklart, hadde ikke jeg turt å kjøpe 6,5x55.
 12. krs79

  Zeiss Victory Diavari

  Takker for svar...
 13. Dette er kanskje et skikkelig nybegynnerspørsmål, men jeg prøver meg for det. Når en Zeiss-kikkert er merket med "Diavari" men ikke "Victory", er det da fortsatt en av de eldre toppmodellene, dvs "Vicotry" eller har benevnelsen "Diavari" blitt brukt på andre mellomklassekikkerter fra Zeiss?
 14. Jeg har arvet en Husquarna (1640?) i kal 30.06. Denne skal jeg nå ha et oppdatert skikkertsikte på. Det er jernsikter på rifla så jeg vurderer vippemontasje. Jeg er ute etter en kikkert som funker til det aller meste, samtidig som jeg vil ha stor åpning (50mm er ok, 56mm er ønskelig) for å få inn mye lys for jakt i skumring. Jeg vurderer følgende: Ultimax 3-12x56 m.opplyst Ret 4 http://www.jaktdepotet.no/display.aspx? ... odid=11762 Zeiss Conquest DL 3-12x50 Ret. 60 m/lys http://www.jaktdepotet.no/diverse-smaat ... t-60-m-lys Docter Basic Unipoint 3-12x56 http://www.jaktdepotet.no/diverse-smaat ... nt-3-12x56 I tillegg synes jeg denne var fryyktelig billig til å være Zeiss Conquest? Conquest HD5 3-15X50 Monocular https://www.xxl.no/zeiss-conquest-hd5-3 ... etargeting Hva er forskjellen på Zeiss Conquest i hhv HD og DL? Har dere andre forslag i ca samme prisleie?
×
×
 • Create New...