Jump to content

Scoopy

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Scoopy

  1. Jeg bruker autodrum for testladninger til flere typer....deriblant 33 s&w long. Og der bruker jeg 1.5gn N310 så autodrum annbefaler jeg virkelig.
  2. Det ble handel på enda en CP2 nå for noen få dager siden.....og trodde det jeg fikk nå var helt likt mitt gamle. Men neida.....jeg hadde jo ikke fått med meg at det er 4 forskjellige CP2 utgaver. Er det noen av dere som har skutt CO2 tidligere som kan fortelle meg eller vise meg med bilder hva forskjellen på en vanlig CP2 og en Match utgave er ? Jeg begynner og lure på om jeg har en av hver nå ettersom det er forskjeller på en del komponenter. Jeg har googlet litt, men det er heller tvilsomt om tittlene på bildene faktisk er riktige av de jeg har sett på. Eller er det forskjeller på dem ut i fra rammenummeret ? Ny og gammel modell tenker jeg da. Jeg skal se om jeg kan få lagt inn noen bilder av de jeg har som viser forskjellene. Ikke at det er så utrolig viktig, men jeg liker og vite hva jeg har
  3. Jeg derimot vil gjærne annbefale og kjøpe en eldre CO2 utgave. Da jeg kjøpte min første co2 for noen måneder siden, så hadde jeg også tanker om at det var ett dårlig valg, men jeg liker det bare bedre og bedre.....så jeg kjøpte like godt en til nå nylig ettersom det var mulighet for det. Jeg landet på en Walter CP2, og fylling kan gjøres med forskjellige tanker. Joska har inne, gav meg masse hjelp når jeg skulle starte opp, og det og fylle er ikke noe problem. Er det noe som kansje er ett problem er det lekasje fra selve tanken som pistolen bruker. Etter mange år kan pakningene bli dårligere. Har man litt mekanisk innsikt, så er det ikke noe problem og få de tette igjen. Jeg reparerte en av mine tanker for ett par måneder siden, og det var en enkel afære. Fylling kan man gjøre med f.eks en co2 branslukkeapparat eller co2 flaske beregnet for ølbrygging. Jeg bruker en ølbrygge flaske nå, men har fått utrangerte co2 brannslukkere til senere bruk.
  4. Det var ihvertfall mange meninger om dette. Men jeg må vel tolke loven på den mest strengeste måten....og det vil da si ikke lov uten bevilgning....pungtum. Er det noen man absolutt ikke ønsker og terge på seg, så er det Politiet. Jeg tror egentlig ikke man han sjans til og forsvare hobbyen om de bestemmer seg for og bruke deg som ett eksempel. Man kan nok gå under radaren om man gir bort/vennskapspris på kuler til de nærmeste....men hvis det man lager er såpass bra at andre lurer på hva du bruker, så går nok ryktet litt utover vennskapskretsen. Dette kan være en bakdel med en ellers veldig flott hobby som jeg ikke har tengt noe særlig på før nå.
  5. Det er dette jeg også har tatt som utgangspunkt, men kuler skal ikke selges uten at våpenkort er vist. Det er ihvertfall det forhandlerene må gjøre, og regner med det er det samme med hjemmestøpte kuler. Når det kommer til Skatt så er det vist forskjell på hva slags hobby man tjener på. Hvis man selger f.eks epler fra frukthagen sin så kan man tjene opp til 4000,- uten skatt. Ved f.eks salg av mopeder, biler eller andre ting så er beløpet mye høyere. Jeg har hørt oppimot 40-50 000,- Om det beløpet inngår i hobbyvirksomhet når man lager noe....det vet jeg ikke, men det er jo svært mange som lager og selger ting. Tredreiing, strikking og malerier er jo noe av det noen får betalt for og drive med på hobbybasis. Og kulestøping går "mener jeg" inn i denne kategorien. Dette er jo en hobby man driver med for at man først og fremst gjør skytehobbyen billigere og man kan ofte få bedre kuler "skreddersydd til våpenet" enn og kjøpe de. Men hobbyen er også til for og kose seg. Jeg støper altid mer kuler enn jeg klarer og skyte opp. Rett og slett for at jeg koser meg forran støpegryta. Men kan man med god samvittighet selge det man lager for mye til eget bruk uten at det går utover hobbyen ? Jeg vil nødig gjøre noe som setter skytinga på spill, og dermed kansje miste begge hobbyene fordi man gjør noe ulovelig "hvis det er tilfelle".
  6. Støping av kuler er det jo noe som mange driver med, og tipper de fleste blir spurt av andre skyttere om de kan støpe noe til dem. Men er dette lovlig ? Og hvis det er det, hva er innafor ? Går dette som hobby ? Hvis dette ikke er lovlig....hvilke konsekvenser kan dette få ? Jeg har jo blitt spurt om dette selv, og da også kalibre som jeg jeg ikke skyter selv. Men hvis dette kan få store konsekvenser for både skyte og støpe hobbyen, så er det absolutt ikke værd det. Noen som har en formening om noe av dette ?
  7. Jeg har brukt både en bordsag og gjæresag med tynt blad og fintannet. Har fungert fint med barrer som er støpt i brødbakerformer. Snakker vi mye større gjendstander i bly, så har jeg sett noen har brukt motorsag.....uten at jeg selv har testet det. Men jeg ville nok ha vært svært forsiktig med den i tilfelle.
  8. Bestilte meg en meter med 5mm urethane lisse og en med 2mm. Skal se om jeg kan lage dem selv av det. Jeg trenger egentlig bare en jigg til og kunne kappe dem helt rette på, og hvis gummien er bløt nok, så burde det holde tett ganske godt. Borrer bare ett hull på 1.5mm i midten av den 5mm lissa og da burde jeg ha en god pakning til den som ikke er en vanlig O-ring. Noe må bare prøves
  9. Egentlig ikke. På tegninga er det bare avbildet en sylinder og pakninga som er mellom pistolen og sylinderen. De jeg er ute etter sitter inni sylinderen, og det finner jeg ikke bilder av desværre. Men vet du hvilken type gummi man skal bruke til co2 ? Det er jo forferdelig mange typer gummi typer der ute
  10. Dette er innmaten i en sylinder. Jeg begynner og lure på om ei fjær har funnet veien ett annet sted for og holde trykk mot pakningene.....men den neste jeg åpner skal jeg være mer forsiktig med.
  11. Jeg er ute etter pakningene inne i selve sylinderen. Der sitter det en liten o-ring og en tettning som kan ligne en o-ring men er tykkere og er ikke rund i kantene. Jeg skal demontere den jeg prøve og reparere i går, og prøve og få inn bilder av delene. O-ringen mellom sylinder og pistol har jeg fått tak i....samt o-ringene til selve pistolen. Abs shooting skal jeg høre med. Eventuelt skal jeg få tatt mål av de som jeg demonterer og se hva jeg kan finne av slikt.
  12. Jeg er på jakt etter pakninger til selve CO2 ventilen til sylinderene som brukes til blant annet Walther CP2. Har noen av dere funnet noen som selges de ? Det er ganske så enkelt og demontere en sylinder og bytte pakningene, men det er en helt annen sak og finne noen som selger dem. Har også vurdert og legge gummipakningene i bremseveske da noen typer gummi kan bli fleksible etter og ha gjort det. Men det kan også ødelegge pakningene totalt. Alle innspill taes mot Jeg vil gjerne få tak i repsett til minst 4 stykker for og ha deler liggende til de sylinderene jeg har som er tette enda en dag tar kvelden også. Eventuelt er jeg også interisert i og kjøpe sylindere som er tette eller komplett pistol med sylindere som er i orden.
  13. Da er CP2`n i bruk Det og fylle på de beholderene gikk smertefritt og 2 av dem er tette. Det er en av de som lekker ørlite, så den legges til side fåreløbig og den siste som den forige eieren hadde skrevet på at lekker har jeg ikke sett noe nærmere på enda. Men er kjempefornøyd med pistolen. Jeg har en del jobb forran meg for og få sjeftet tilpasset mine hender, men det er bare kos. Og akuratt som du skrev joska, så passer adapteren på både eierflaska jeg har kjøpt samt co2 branslukkeren. Branslukkeren skal få stå i fred frem til den andre flaska er tom. Jeg går ut i fra at de beholderene ikke kan overfylles, for etter og ha fryst og veiet dem og prøvd og fylle, så får jeg ikke 53g med co2 i noen av dem. Men veldig nære blir det. Jeg tror neimen ikke det blir noen ordentlig luftpistol på meg før denne takker for seg....så fremt jeg ikke får en kjempegod pris på en Walther LP300 eller Steyr LP10 i fremtiden. Ser ingen grunn til og kjøpe det nå som denne fungerer så bra som den gjør.
  14. Jeg har 3 som virker, så jeg håper de vil fungere i mange år fremover Og i værstefall kan det kansje være og heller kjøpe en reserve pistol med sylindere som fungerer i fremtiden om jeg vil trenge det. Den som lekker skal jeg åpne og se litt på en gang siden. Har bestilt nye O-ringer til sylinderene, så ihvertfall de forblir tette. De skal ikke smøres med noe regner jeg med....monteres tørre ? Ellers så fant jeg ut at 2 av sylinderene fremdeles har co2 i seg. Det er jo topp... for så lenge jeg venter på og få kjøpt meg en beholder med co2, så får jeg skutt den inn nå. Jeg vil takke for alle svar om luftskyting. Dette er en helt ny verden for meg, og er så ny som det kan bli....ihvertfall med match våpen og co2 fylling "er sportsskytter innen NSF fra før" Har skutt kansje opp mot 100 skudd i ett gammelt knekkvåpen, men kan jo ikke si at det ga mersmak den gang. Men med disse match våpnene ble hele opplevelsen kjempebra. En kjempestor takk til deg joska som har svart så godt og enkelt at det har vært en fornøyelse og lese svarene Det er helt sikkert mye jeg må lære fremover i tiden, men det jeg har lurt på hittil har vært svært godt og få svar på.
  15. Da er pistolen hentet og sett over. Alt er komplett, så jeg har både fyllingsnippelen og det avtappingsverktøyet......heldigvis Men da er det tid for ett nytt spørsmål. Må jeg ha en overgang for og kunne fylle i fra en co2 branslukker og feste fyllingsnippelen på ? Eventuelt noen som vet hva jeg trenger ? Og leste meg frem til at disse sylinderene blir gamle og kan begynne og lekke i selve ventilen....ikke mellom O-ringen og våpnet. Kan disse repareres ? Hvis ikke....hvordan er det og få tak i nye sylindere ?
  16. Helt suverent. Jeg får den i posten til uka, så det blir spennende og se hva som følger med. På bildet ser det ut til at det følger med verktøy til påfylling. Jeg oppdaterer litt nærmere når den er hentet og fått tak i co2 flaske
  17. Det beste er nok og vite hvor mye man får inn. Hvordan gjør dere det ? Veie sylinderen er nevnt...men hva brukes til og veie eventuelt...trenger man bare en digitalvekt ? Og hvis man overfyller...hvordan får man regulert det til riktig vekt ? En annen ting jeg lurer litt på er hvor ofte fyller man en sylinder. Er det noe man bare merker på pressisjonen eller er det noe man gjør fast ved f.eks 100 skudd eller slikt ?
  18. Takker for svært utfyllende svar. Det svarte på mange av de tingene jeg lurte på. Men jeg må veie beholderene ja. Hvis jeg skal veie etter fylling....hvordan tapper jeg litt av hvis de veier litt mye ? Og veier man bare beholderen med innhold på en vanlig kjøkkenvekt ?
  19. Hei. Jeg er en splitter ny luftskytter "co2" som lurer på hvordan man fyller beholderene til pistolen. Har googlet meg frem til at man kan bruke co2 branslukkere...men kan man f.eks bruke alle typer co2 beholdere ? Ser det blir brukt co2 til ølbrygging blant annet. Og kan noen enkelt forklare eller henvise til en nettside som viser om man må ha en trykkregulator til fyllingen eller andre ting enn en adapter mellom flaske og beholderen til pistolen. Har akuratt kjøpt meg en walther cp2 og er denne som jeg må ha en mulighet til og fylle da klubben kun har trykkluft tilgjengelig. Er det andre ting jeg også må tenke på via fyllingen er jeg svært taknemmelig for allr tips og råd.
  20. Eg har skutt litt 357 med Lee 158grs TL-kuler, og Alox fungerer heilt fint med harde (hjulvektbly) kuler. Med mjuke kuler blir det blying. I 38 spec og 44 magnum fungerer Alox fint sjølv med kuler støypt av kulefangerbly frå miniatyrbana. Hvis min selvlagde brinelltester er riktig kalibrert så ligger kulene mine på runt 15-16 brinell. Jeg har calibrert den ut i fra clarry haglund sine 24 brinells kuler og justert målingene ut i fra det. Går de innunder bløte kuler eller er det en god hardhet og bruke til de fleste ladninger ? Dette er målt dagen etter at de er støpt og de er herdet i vann. Blyet er såkaldt "rangescrap" som er iblandet ca 2% tinn. Men kjempeflott om jeg kan bruke alox til de fleste kuler. Og whitesprit skal vist være flott til og gjøre rent spissen etter lading så de ser litt penere ut.
  21. Så da er viktigheten av at kulene blir harde nok og riktig dimensjon både diameter og vekt det man bør tenke mest på. Dette er vel like viktig som andre støpte kuler også, men er 9mm mer "kresne" på dette ? Og er det noen som støper selv som kan gi meg noen tips og råd angående 9mm støping ? For om jeg får til gode 9mm kuler, så burde jeg få til de andre dimensjonene også
  22. Takker så mye for svar. Hva er det som er krevende med 9mm blykuler ? Og vanlig smørefett på lee sine mikroriller er det vel vanskelig og få til. TL serien står vel for tumblelubing trodde jeg ? Men jeg har masse igjen og lære, og synes dette med støping er minst like spennede som og skyte. Det er vel som en sa til meg...i dette faget blir man aldri utlært. Det er supert at jeg ivertfall kan bruke lee alox på 38spl som jeg kommer til å skyte aller mest av i tilegg til 22lr. 9mm støpinga er rett og slett bare for at jeg fikk med en tang i det kaliberet, men kommer ikke til og skyte det selv før jeg får meg våpen i det kaliberet.
  23. Suverent Takker så mye. Og det er ikke meningen og overta innlegget for trådstarter, men håper dette også er svært nyttig for han
  24. Hvor mye legger du til av tinn når du veier det ? f.eks om du skal bruke 10kg bly ? Jeg er svært usikker på om det jeg bruker som mal er riktig, og det er ca 6 gram med tinn pr 1 kg bly for og legge til 1% legering. Kan de være sånn nogenlunde riktig ?
  25. Åja...det er det. Så jeg brukte rett og slett øsa til kulestøpinga for og få en pen liten stråle ned i bøtte. Men......ikke gjør det bare for og prøve engang. Det gikk bra for meg, men er ikke sikkert det gjør det for noen andre og jeg har ivertfall ikke tengt og gjøre det en gang til ! Dessuten så ekspanderer tinnet så det ser ut som aluminiumsfolie som er krølle sammen...bare ikke til en ball men med masse rare vinkler og former. Ser sikkert kunstnerisk ut, men er helt ubrukelig til og legere blyet.
×
×
  • Create New...