Jump to content

Hufsa

Members
  • Posts

    104
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hufsa

  1. @Eiha den er vel fast lengde på? Med neopoden så kan man justere mitt utifra situasjonen. Bil helst ha montert på rifla, glemmer alt som er løst...
  2. @Ruger #1 sub Moa med 45cm løp, per nå står det vel mer på meg enn rifla når det kommer til presisjon. Godfølelsen er på topp med denne rifla i min mening, solid og ikke en følelse av at den er flimsete. Litt kjipt med 2 punkts sikring, men blir vandt til det. Som du sikkert kjenner igjen fra Kimber Montana så er det lettere å skyte stående med ett lett våpen kontra ett tungt våpen, ikke minst ved flere skudd. Litt mer rekyl er det men ikke uhåndterbart. Noe mer klønete å skyte liggende, men alt i alt stor fornøyd, bare grått en gang og det var når jeg dro kortet... Vurderer å sette på tofot, men usikker på hvilken. Erfaringer med Neopod sin? Hadde vært gøy å fått til en "komplett rifle" på under 3 kg... Er på jobb for tiden, så kan prøve å huske på å legge ut bilder når jeg er tilbake.
  3. Hei! Har en Weatherby mkv backcountry 2.0 TI (2150g orginal vekt). Er 61cm løp på den og har kappet til 45cm så nå veier rifla 1950g. Har en Swarovski z6i 2-12x50+ svemko demper. Men talley montasje. Så en 308. Rifle med en god kikkert til en vekt på 2852g er ikke ille.... noe mer krevende med skytinga. Men håndterbart.
  4. Hei! planlegger å gå til innkjøp av en hund til å trimme reven litt. Men hva er det egentlig som holder reven på beina? er det et losmål som starter tidlig som ikke overrasker reven når bikkja plutselig er 50m og slipper løs losen. eller er det hunden som holder ett lavt tempo, men starter losen tidlig så reven tidlig har kontroll på hvor langt unna bikkja er? Hastigheten på hunden har åpenbart en innvirknig på hvor lenge reven holder seg på beina. Hva er deres erfaringer å¨hva som holder reven på bakken og ikke kryper inn? er dessverre ikke en mulighet for hihund.
  5. Hei! planlegger å gå til innkjøp av en hund til å trimme reven litt. Men hva er det egentlig som holder reven på beina? er det et losmål som starter tidlig som ikke overrasker reven når bikkja plutselig er 50m og slipper løs losen. eller er det hunden som holder ett lavt tempo, men starter losen tidlig så reven tidlig har kontroll på hvor langt unna bikkja er? Hastigheten på hunden har åpenbart en innvirknig på hvor lenge reven holder seg på beina. Hva er deres erfaringer å¨hva som holder reven på bakken og ikke kryper inn? er dessverre ikke en mulighet for hihund.
  6. Hm, er nå mest i skogsterreng jeg jakter. Hvor brukelig er det da? Jakter han kameraten din mye alene?
  7. Det jeg også hadde i tankene. Vet du noe om hvordan de støtende hundene vil fungere om man jakter alene? den jager vel i 5 min også slipper dyrene, vil rådyra bukte i det hele tatt eller vil de bare løpe også stoppe?
  8. Først vil jeg si at jeg ikke ønker at dette skal bli en diskusjon om lovligheter etc. Har de siste høstene jaktet mye rådyr med lånte drivende hunder. dachs, basset og drever. Og har lekt med tanken om å kjøpe egen hund, men en som kanskje kan kombineres med andre jaktformer. hoved bruksområdet er rådyr, men tanken er å prøve å få til en hund som også kan fungere som støtende på skogsfugl og apporterende på gås, and og due jakt (både på vann og i land). Hvordan er det å jakte med disse støtende hundene alene eller i lag med 2-4 pers? blir nok mest alene. Wacthel, engelsk springer spaniel, strihåret vorsteh og kleine munsterlander er vel de rasene jeg har å velge mellom? Er dette et prosjekt jeg egentlig kan legge fra meg? Gjerne svar dere som jakter endel med støtende hunder Takk for svar på forhånd.
  9. Du får selge et kort til en som er midere heldig (hint), så slipper du å måtte tenke på å felle to dyr. Så får du det ikke like travelt
  10. Har fått kort på rådyr bukk på gjerstadeiendommen. Noen som har noen erfaringer? Evt. Noen som vet om noen som har ledige ettersøksavtaler i området?
  11. Har du funnet ut om dette stemmer? Er på leit etter en kule til sauer 100
  12. Mener jo selvfølgelig ikke at jeg skal få en 2018 modell for 250k mener biler som ikke er på kanten til å vippe over til gamle «dråg» Men som er gode sikkerhets messig. var å så på en Audi A4 allroad igår, å ganske fine biler, men ikke så stor plass. Å beholde pikkisen er dessverre ikke et alternativ, selvom jeg skulle ønske det... @Jibrag du sier noe der.... når du nevner det så har jeg faktisk ikke brukt planet mer en 3-4 ganger å frakte dyr på.. madamen har begynt å komme inn på tanken at stasjonsvogn er prima, men da må man nok over på noe litt høyere stasjonsvogner... jaja, heldigvis god tid til å finne ut av det
  13. Heisann, har idag en hilux som jeg er stor fornøyd med. Men fikk den glade beskjed idag om at to skal bli til tre i heimen. Og da må hiluxen byttes ut Trenger noe med mer plass og er litt mer familie bil.. noen som vil hjelpe meg? Tenker rundt 250k litt nyere bil. Hengerfeste Dab hadde vært nice, men ikke no krav 4wd god bakkeklarning da dette blir bilen jeg kommer til å benytte meg av når jeg skal jakte. Min verste drøm er å kjøre rundt i en ni trist familie bil, så ønsker noe som er litt sporty og litt futt i. Men dette er vel kanskje bare jeg må igjennom setter virkelig pris på noen tilbakemeldinger, om hvordan man skal fronte «sporty og «jaktbil» til fruen... har sett litt på Discovery og Q5 men litt liten plass i q5’en Hufsa Edit: glemte å nevne at vi har en medium Vorsteh som også må ha plass
  14. Hei, nettopp kjøpt hytte på Rauland. Må jo få testa mulighetene for litt jakt rundt om, så lurte på om noen har erfaring med de terrengene som ligger rundt. Ser det ligger flere på Inatur. Tenker at ca. 45min-1t ish med bil fra Rauland sentrum er midt i blinken. Regner med å gå litt for å komme meg opp til Rauland statsallmenning sitt terreng. Primært Rådyr/hjort, men om sjansen byr seg på ælj er ikke det å forakte heller. Kommer til å søke på villrein på Rauland statsallmenning, 10-15 jegere fikk tilbud i fjor.. så men min flaks er nok det en null sjanse.. Noen forslag på hvor det er best å prioritere tia?
  15. Hei, nettopp kjøpt hytte på Rauland. Må jo få testa mulighetene for litt jakt rundt om, så lurte på om noen har erfaring med de terrengene som ligger rundt. Ser det ligger flere på Inatur. Tenker at ca. 45min-1t ish med bil fra Rauland sentrum er midt i blinken. Regner med å gå litt for å komme meg opp til Rauland statsallmenning sitt terreng. Primært skogsfulg/rypejakt Noen forslag på hvor det er best å prioritere tia?
  16. Ingen som har noen knep på enda penere hylser?
  17. Blir de helt tørre av å tørke i sopp tørker? Eller må de stå en ganske god stund før de er knusk tørre?
  18. Heisann! satt og bladde gjennom kammeret, når jeg plutselig kom på at jeg aldri har gitt lade prosessen min en andre tanke. Har alltid gått i det samme gamle, og har rett og slett ikke tenkt noe over det... Personlig er jeg av den typen som er opptatt (kanskje litt for mye) av at hylsene skal være pene og skinnende, uten at det egentlig ikke har noe å si... Lader ikke enorme menger, men lite nok til at jeg gidder å gjøre det lille ekstra. Dette er hvordan jeg gjør det 1. Presser ut gammel tennhette. (lee universal decapping die) 2. Kjører hylsene i wet tumbler med SS media 3. Tørker de i stekeovn 4. Gløder hylsene. 5. Tørker av de med papir 6. Sprayer de med hylsefett mens de står i hylsebrett (Hjemmelaget fett (Lanolin+Isopropanol)og lar de stå i ca 10-15 min. 7. Resizer 8. Dry tumling med corn cob og litt polish (for å få av fettet+ de blir jo fine og se på da ) Noen forslag på enda bedre slutt resultat? 9. Evt trimmer, deburr/chamfer (hva i alle dager heter dette egentlig på norsk? ) 10. Sette i ny tennhette 11. Krutt 12. Kule Så hvordan er det dere gjør det? -Hufsa
  19. https://www.finn.no/81058692 så du mener det er greit for en nybegynner å ta turen opp 269 A/B? Med en grei sannsynlighet for felling?
  20. Har fått tilbud om to forskjellige bukkekort på Hardangervidda for aller første gang, og kanskje klarer jeg å felle en? Områdene det gjelder er 269 A og B pris 6000kr den andre er 59-v/60 og 59-iv/61 5500kr Hvilket terreng mener folk at sannsynligheten størst er for felling, for en som aldri har jaktet rein? Og er det vært de 5500-6000kr? og hvordan kan man sjekke at dette er ordentlige saker og ikke lureri?
  21. Hufsa

    Go light!

    Se der ja, snerten sak! Nå blir det Spennede å høre hvordan er å skyte framover!
  22. Søkte på akkurat samme tid ifjor... da tok det 2uker.... Ja ser der ja, ufrivillig
  23. Hufsa

    Go light!

    HA HA! Se der @ladebenken er ikke bare YouTube generasjonen... Har du noe erfaringer med div. Kjøttposer msteiro? Er caribou noe du har prøvd? og noe som jeg alltid har lurt på helt siden jeg var liten.. for de som må kjøre mange timer hvis ikke dager, hjem igjen med kjøttet. Hvordan bevarer dere kjøttet på ferden hjem i bil? Is? AC -3727 og pakker dere inn i all verden varmedresser dere kan finne?
×
×
  • Create New...