Jump to content

Hufsa

Members
 • Content Count

  90
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Hufsa

 • Birthday 12/07/1998

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei, nettopp kjøpt hytte på Rauland. Må jo få testa mulighetene for litt jakt rundt om, så lurte på om noen har erfaring med de terrengene som ligger rundt. Ser det ligger flere på Inatur. Tenker at ca. 45min-1t ish med bil fra Rauland sentrum er midt i blinken. Regner med å gå litt for å komme meg opp til Rauland statsallmenning sitt terreng. Primært Rådyr/hjort, men om sjansen byr seg på ælj er ikke det å forakte heller. Kommer til å søke på villrein på Rauland statsallmenning, 10-15 jegere fikk tilbud i fjor.. så men min flaks er nok det en null sjanse.. Noen forslag på hvor det er best å prioritere tia?
 2. Hei, nettopp kjøpt hytte på Rauland. Må jo få testa mulighetene for litt jakt rundt om, så lurte på om noen har erfaring med de terrengene som ligger rundt. Ser det ligger flere på Inatur. Tenker at ca. 45min-1t ish med bil fra Rauland sentrum er midt i blinken. Regner med å gå litt for å komme meg opp til Rauland statsallmenning sitt terreng. Primært skogsfulg/rypejakt Noen forslag på hvor det er best å prioritere tia?
 3. Ingen som har noen knep på enda penere hylser?🧐
 4. Blir de helt tørre av å tørke i sopp tørker? Eller må de stå en ganske god stund før de er knusk tørre?
 5. Heisann! satt og bladde gjennom kammeret, når jeg plutselig kom på at jeg aldri har gitt lade prosessen min en andre tanke. Har alltid gått i det samme gamle, og har rett og slett ikke tenkt noe over det... Personlig er jeg av den typen som er opptatt (kanskje litt for mye) av at hylsene skal være pene og skinnende, uten at det egentlig ikke har noe å si... 😂 Lader ikke enorme menger, men lite nok til at jeg gidder å gjøre det lille ekstra. Dette er hvordan jeg gjør det 1. Presser ut gammel tennhette. (lee universal decapping die) 2. Kjører hylsene i wet tumbler med SS media 3. Tørker de i stekeovn 4. Gløder hylsene. 5. Tørker av de med papir 6. Sprayer de med hylsefett mens de står i hylsebrett (Hjemmelaget fett (Lanolin+Isopropanol)og lar de stå i ca 10-15 min. 7. Resizer 8. Dry tumling med corn cob og litt polish (for å få av fettet+ de blir jo fine og se på da 😅) Noen forslag på enda bedre slutt resultat? 9. Evt trimmer, deburr/chamfer (hva i alle dager heter dette egentlig på norsk? 😂) 10. Sette i ny tennhette 11. Krutt 12. Kule Så hvordan er det dere gjør det? -Hufsa
 6. https://www.finn.no/81058692 så du mener det er greit for en nybegynner å ta turen opp 269 A/B? Med en grei sannsynlighet for felling?
 7. Har fått tilbud om to forskjellige bukkekort på Hardangervidda for aller første gang, og kanskje klarer jeg å felle en? Områdene det gjelder er 269 A og B pris 6000kr den andre er 59-v/60 og 59-iv/61 5500kr Hvilket terreng mener folk at sannsynligheten størst er for felling, for en som aldri har jaktet rein? Og er det vært de 5500-6000kr? og hvordan kan man sjekke at dette er ordentlige saker og ikke lureri?
 8. Hufsa

  Go light!

  Se der ja, snerten sak! Nå blir det Spennede å høre hvordan er å skyte framover!☺️
 9. Søkte på akkurat samme tid ifjor... da tok det 2uker.... Ja ser der ja, ufrivillig 😂
 10. Kjempe messing... detta må vel være en dårlig spøk
 11. Hufsa

  Go light!

  HA HA! Se der @ladebenken😂 er ikke bare YouTube generasjonen... Har du noe erfaringer med div. Kjøttposer msteiro? Er caribou noe du har prøvd? og noe som jeg alltid har lurt på helt siden jeg var liten.. for de som må kjøre mange timer hvis ikke dager, hjem igjen med kjøttet. Hvordan bevarer dere kjøttet på ferden hjem i bil? Is? AC -3727 og pakker dere inn i all verden varmedresser dere kan finne?
 12. Hufsa

  Go light!

  enda en gubbe.. neida 😂 Blir jo fort en titt på YouTube, når ting er spennende og nytt så vil man "oppleve" litt mellom noe visuelt og ikke bare lesing 😂 men ja, kall det gjerne youtube generasjonen. Så du bruker KUN en kniv under alt som omhandler vomming og partering?🤔 ble fort det ordvalget når det er det man hører det om og om igjen.. beklager 😂
 13. Hva faen.. søkte på rifle i juli ifjor og fikk svar på 2uker, veldig fornøyd over hvor fort detta gikk.. Men så på tirsdag leverer jeg en søknad å spør hvor lang tid jeg kan regne med, jada 8-12UKER. Spurte jo da underlig over hvorfor det tok så lang tid iforhold til ifjor. Grunnen var at sør-øst politidistrikt hadde blitt en greie tydeligvis.. Så forklarer dama i andre enden av røret at ALLE søknader blir samla i Skien for så å bli fordelt ut igjen. Det vil si... Jeg som leverer i Stokke (hvor det er våpenkontor) må vente på at den til sendt til Skien også tilbake til Stokke.. noen som har et svar på hvorfor de må sendes til Skien så til Stokke? Tør å påstå at 99,9% av de som leverer i Stokke bor nok i nærområdet, og ikke trenger å bli omdirigert til Skien for så tilbake til Stokke... Dagen utblåsning (håper jeg😂)
 14. Hufsa

  Go light!

  Noen som har en liste eller har lyst til å vise fram det dere har med dere på en 4 dagersjakt. I form av hygiene og et såkalt «kill kit?». Gerber foldeknivene med utskiftbart blad må vel være ypperlig på reinsjakt, men tanke på vekt og nye blader?☺️ Og hvilke viltsekker bruker dere? Har hørt mye prat om caribou vilsekker, noe å satse på?
×
×
 • Create New...