Jump to content

predatorjeger

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by predatorjeger

  1. Vert eit par daga på fjellet og fiska No, på vei heim måtte eg berre svippe innom for å sjå korleis 2.slåttet sto til. Joda, en ny "goplass" var slått. Henta Børsa og tok med ein kamerat. Etter 40min kom en rev utpå på ca 120m. Kunne plukka den her, men ville ha den nærmare. Etter litt smatting la den ifrå seg musa den hadde i kjæften og sette fart. Endte med at den fekk ei haglskur i fleisen på 10m😊 fyste viltet til kameraten. Stor tispe, so er nok kvelpar i området. 

    IMG_20190728_232336.jpg

    • Like 4
  2. Igår 30min etter at eg for kom Mikkel   (samme plass som forrige) får sjå om eg ikkje får tatt den i nærmaste framtid😊 på dinna plassen blir eg nødt til å legge meg heilt opent pga vinden. Ellers  blir eg sittende der reven kjem ut😊 forrige tispa kom frå eit ganske uventa hold, og eg blei sann delvis oppdaga. Heldigvis sto ho litt for lenge å vurderte saken😊 Grattis til alle andre som har felt rev😊

    PIC (51).JPG

    • Like 2
  3. Oppdaga at ein bø som eg kan jakte på var nyslått. La kjapt ein solid plan med 2 haglepostar på kantane, og meg i midten med rifle. Vi satte oss til og vente, og vente. I heile 5min😂 so kom dinna tispa luntrande. Stoppa opp på 70m, Der eg allereie låg klar med 222en. Ei vmax kule blei sendt avgårde og gjennom mitt nyinnkjøpte kikkertsikte;  (leupold vx-6 4-24x52) såg eg reven dette i smellen. 

    Glade og fornøgde for vi heim for å sjekke åtet. Joda luringen gjekk der, men forsvann i lause lufta, og blei ikkje sett igjen. 

    IMG_20190717_234423.jpg

    • Like 4
  4. Vart pangstart for vår del. Starta fyst med at eg skaut en liten kvelp på eine åtet i 11tida. Klokka passerte 2 og ein rev var observert fleire gongar av kameratane mine uten at dei fekk skote. Etter kvart blei ein rev observert i noke bakkar på 300m hold. Eine kameraten sneik seg innpå og fekk tatt den. Samtidig vart det observert ein anna rev på det andre åtet (400m frå den reven som nettopp var skutt) . Denne blei lokka inn og skote på åtet.

     

    IMG_20190716_031418.jpg

    • Like 6
  5. Aktiviteten har tatt seg opp voldsomt No i det siste. 2-3 revar som går på åtet kvar natt😊 berre sett ein kvalp, so spørst om dett berre er ein i kullet(???) har tilfeldigvis fri 16 juli. 

    PIC (30).JPG

    • Like 2
  6. Forberedelsane er akkuratt starta i form av nytt kikkertsikte (leuould vx-6 4-24*52), og utlegging av åte. Vert få observasjonar av rev i sommar, men såg ein på åtet inatt:)  

    • Like 1
  7. Åtebua er på plass, og klar! Hadde tre revar samtid på åtet no ei natt. 2 voksne revar og ein kvalp :D Hadde rev inne maks 5 gongar iløpet av heile forrige sesong, og no er der 1-2 omtrent kvar natt! Og sitta skjedde kunn ved å flytte åteområdet 300m!

  8. For å få temaet over på noke anna, so lurer eg på kva reglane er ang skabbrev? Har ein ganske stygg en i området no, so kjem nok til å følge med litt sjølv etter jaktslutt. Eg kjem sannsynligvis til å skyte om eg ser den. Kva dokke andre synes?

  9. Skjønnar godt at folk ikke er heilt overbevist, men vi er som sagt fleire som har vurdert dette. Skal leggast til at plassen er midt ute i ingenmannslang, og vi kjenner alle. Svært lite trafikk (som vi får auge på både langt til høgre, og laangt tilven venstre for åtet. Skal jaktast på natta,og då er det ingen går tur. Itillegg skal det jaktast med v-max og då føler eg meg trygg på at kula ekspanderar i underlaget. Har skote mykje her før, og hurtigekspanderande kuler slik som v-max, kjem seg ikkje vidare.

    Og når ein skal jakte hjort er det ikkje verre enn å vente ei lita stund til hjorten har gått forbi åtet, og der får ein svæært godt overblikk. Og får full kontroll over absolutt alle risikofaktorar uansett kor bittesmå dei er. Om ein ser på det første bildet, så kan ein sjå når vegitasjonen sluttar, og bøane fortsetter oppover.

    Viktig å få med at der ei ein lang TUNELL eit stykke til høgre for åtet, og er derifrå 2mil til neste byggd. der kjem sjølvsagt ikkje folk ifrå, og ein får auge på eventuelle folk langt til venstre for åtet,og i god tid før dei er bak åtet. Einaste moglegheiten er at folk går på vegen medan det er heilt mørkt utan lykt, refleksvest. Eller at dei kjem gåande rett ned skogen, midt på natta. Om med tanke på at der eigentleg ikkje går an å gå pga hammerar og mykje nedblesne ,er det større sjanse å vinne 3gongar på rad i lotto.

    Om eg som jeger gjer jobben min, så føler eg meg heilt trygg.

  10. Er nok litt dårleg formulert, men skal sjølvsagt ikkje skytast i retning husa. Dei som bur nærmast er dei som eig området, og dei er sjølv med på prosjektet. Kan forsikre dokke om at det er vel så forsvarleg å skyte her som det er på toppjakt midt i dei svenske skogar.

    Ingen av husa, dvs feriehusa ein kan sjå på bildet er bebudde anna enn i feriane. Bilane tilhøyret folk som bur på andre sia av fjorden. Ikkje at det er noken god unnskyldning anna med tanke på bråk og folk som kan bli redde.

    Har blitt skote mykje hjort gjennom åra frå akkurat denne kulen.

    ER HEILT FORSVARLEG.

    håpar dette kan overbevise dokke :-)

  11. det ser kanskje litt dårleg ut på bildet, men er ein bratt skrent som går rett ovanfor åtet, og når bu blir sett oppe på kulen så blir det bra vinkel. Vi er fleire som har sett på dette. Muligens det syner beire på dette bildet

    IMG_20170326_133845.jpg

  12. Velge å legge inlegget inn her og, då eg håpa å få litt liv i revejakttråden :) Blir for det meste jakt heime på sommaren for min del, då eg skal reise på jakt og fiskelinje på folkehøgskule til hausten. Men blir nok ein del revejakt der og, og då får faren min hovedansvaret heime

    Har lenge hatt i tankane å lage til ei jaktbu der ein kan jakte både hjort, rev og det som skulle vere. Klarte omsider å få faren min med på prosjektet, og bygginga av jaktbua er såvidt igong. Blir ei lita bu, men uansett optimal. Kjem til å vere 5 kanta, med dør på den eine sida, og 4 forskjellige skyteluker på dei andre sidene. Kvar side bli ca 1,60m58d7ae6cdf470_TEPROSJEKT.PNG.c32a8899637765042cc0ec8dfceec557.PNG                                               Bua er den blå rundingen i midten, og dei blå sirkelane skal vere åteområde der ein strør ut hundefor, og ting på den størrelsen. Større ting slik som slakteavfall o.l blir dumpa i ei hole (blå prikk) der det veks noko kratt som ein spiss nedover bøen. Om vi ser til venstre for bua ser vi eit raudt område. Dette er eit område som skal bli ei nyatlege no iår, og der kjem hjorten til å gå. Mykje av dette området er opplyst av eit lys nede på småbåthavna, men blir selfølgelig ikkje skote noko anna ein rev der, om det ikkje er månelys. Heile området rundt bua er eigentleg hovedområdet til hjorten når han kjem innpå bøen om natta. Så dette bli ein konge post for hjortejakt mot slutten av året (om vi har fleire igjen på kvoten). Ifrå bua skal vi ha to lyskjegle (Brunst åtelys) som lyser opp på kvar si side av åtegropa(blir skytelys ved gropa og). Det svarte feltet nede i fjæra er ein normal sitteplass for kråker, so dei og lever farleg om dei landar der eller på åtet. Dei blå stripene viser normale trekkruter for reven, mens dei raude er hjorten sine. Det er storeområder med bø til venstre for bildet og, og hjorten/reven kan sjølvsagt og komme der ifrå. 17547667_1277908902296397_2009771479_o.jpg.e50d4fc47457635d98ec2cfcfcae0979.jpg                            Her ser ein eit bilete av plassen bua skal stå på. Ser ut som det er lengre hold enn det det eigentleg er. Som sagt kunn 80m opp til stømpålen oppe i skogkanten. Inne i sjølve bua er planen å ha ein stol som ein kan snurre 360 grader, og ha gode skytestøtter ut alle lukene. OG bua skal stå på ein kul midt på bøen slik at ein får fin overhøgde til åtet. Fleire oppdateringar kjem :grin:

     

     

    • Like 1
  13. Har lenge hatt i tankane å lage til ei jaktbu der ein kan jakte både hjort, rev og det som skulle vere. Klarte omsider å få faren min med på prosjektet, og bygginga av jaktbua er såvidt igong. Blir ei lita bu, men uansett optimal. Kjem til å vere 5 kanta, med dør på den eine sida, og 4 forskjellige skyteluker på dei andre sidene. Kvar side bli ca 1,60m58d7ae6cdf470_TEPROSJEKT.PNG.c32a8899637765042cc0ec8dfceec557.PNG                                               Bua er den blå rundingen i midten, og dei blå sirkelane skal vere åteområde der ein strør ut hundefor, og ting på den størrelsen. Større ting slik som slakteavfall o.l blir dumpa i ei hole (blå prikk) der det veks noko kratt som ein spiss nedover bøen. Om vi ser til venstre for bua ser vi eit raudt område. Dette er eit område som skal bli ei nyatlege no iår, og der kjem hjorten til å gå. Mykje av dette området er opplyst av eit lys nede på småbåthavna, men blir selfølgelig ikkje skote noko anna ein rev der, om det ikkje er månelys. Heile området rundt bua er eigentleg hovedområdet til hjorten når han kjem innpå bøen om natta. Så dette bli ein konge post for hjortejakt mot slutten av året (om vi har fleire igjen på kvoten). Ifrå bua skal vi ha to lyskjegle (Brunst åtelys) som lyser opp på kvar si side av åtegropa(blir skytelys ved gropa og). Det svarte feltet nede i fjæra er ein normal sitteplass for kråker, so dei og lever farleg om dei landar der eller på åtet. Dei blå stripene viser normale trekkruter for reven, mens dei raude er hjorten sine. Det er storeområder med bø til venstre for bildet og, og hjorten/reven kan sjølvsagt og komme der ifrå. 17547667_1277908902296397_2009771479_o.jpg.e50d4fc47457635d98ec2cfcfcae0979.jpg                            Her ser ein eit bilete av plassen bua skal stå på. Ser ut som det er lengre hold enn det det eigentleg er. Som sagt hunn 80m opp til stømpålen oppe i skogkanten. Inne i sjølve bua er planen å ha ein stol som ein kan snurre 360 grader, og ha gode skytestøtter ut alle lukene. Fleire oppdateringar kjem :grin:

    • Like 1
  14. Velvel, so var kråkene kanskje utrydda frå heimbygda :cool: 5 min etter forrige innlegg kika eg ut glaset, og ka ser eg såvidt gjennom småskogen? Jo ei kråke som satt i SAMME treet (riktignok ein fast utkikkspost) som den eg skaut tidlegare! Sprang ned, og sakoen blei frivillig tatt med ut. Samme taktikk som forrige gong. La meg ned, og ser kråka sitte med ryggen imot meg, so brukte litt tid på skotet pga mykje vind. Korset låg heilt iro, men det gjorde ikkje kråka som svingte ut og inn av kikkertsikte. Venta i nokre sekund, og der kom sjansen. Pfffft, og kråka dette rett ned. Er nok det skye kråkeparet som no lever eit lykkelig liv på dei evige åteplassar. 

    IMG_20170325_111843.jpg

    • Like 4
  15. Komman! Ingen som skyte noke eller?!??

    Våkna tidleg idag, og ka høyrte eg? Jo ei kråke som skreik noko forferdeleg utafor. Tok tak i armen min, og heiv meg ut av senga, kika ut glaset, og ser ei kråke som fauk å sette seg i eit tre 200m bortafor. Sprang ned, og tok ut sakoen. Sneik meg i sjul av ein kul på plenen til naboane, og kom meg inn på 120m. La meg ned med tofoten, og sendte ei barenskule i 308 rett i brystet på den 8-)  Lure på om det var ei ny kråke, fordi den ikkje fauk sjølv om den såg meg såvidt på 150m. For på den avstanden hadde vertfall ei av dei to normale kråkene som bur her, letta på. (Er/var kunn eit par her i byggda, og dei har sett mange vennar og familie miste livet, og derfor er dei heilt sjukt skye)

    IMG_20170325_082755.jpg

    • Like 4
  16. Var nok ravn ja, tatt på eit åte på fjellet. Var eigentleg å filma kongeørn, men når ramnen kom å slo seg med mellom ørnene, so kunne eg berre ikkje dy meg 8) satt å venta i 15min på å få to i eit skot, memen. Er eit sonykamera til 3000 (huska ikkje meir eksakt), men måtte gjere filmen om til GIF for å legge den inn her, derfor litt rart. Alle dissa er skote med hjorterifla i 308. Og barns tsx :winke1:

  17. Etter ein heilt tragisk seson, ser det ut til å beire seg. Mykje rev i terrenget no, so blir nok ein snart. Til neste sesong derimot skal alt bli beire :) har til no hatt reveåte på ein eigentleg rææva plass, men no skal vi få sett ut ei bu som er beregna både rev og hjort. Blir ei femkanta bu med skyteluker på 4 av sidene. bua blir ståande på ein haug midt ute på bøen, der ein har oversikt i 360grader. Her er det ca 80m til skogkanten, og skal ha åte der. I tillegg til dette skal eg sette opp eit grønt lys, eller evt 2. Planen er å ha ei stor åtegrop der ein legg nedi store ting, som døde dyr, og slakteavfall, medan på bøen nærmare blir mindre ting som matrestar og hundefor hevet ut. So satsar på å komme sterkare tilbake då. Bilde kjem :)

    • Like 1
×
×
  • Create New...