Jump to content

predatorjeger

Members
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

predatorjeger last won the day on March 25 2017

predatorjeger had the most liked content!

Community Reputation

38 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vert eit par daga på fjellet og fiska No, på vei heim måtte eg berre svippe innom for å sjå korleis 2.slåttet sto til. Joda, en ny "goplass" var slått. Henta Børsa og tok med ein kamerat. Etter 40min kom en rev utpå på ca 120m. Kunne plukka den her, men ville ha den nærmare. Etter litt smatting la den ifrå seg musa den hadde i kjæften og sette fart. Endte med at den fekk ei haglskur i fleisen på 10m😊 fyste viltet til kameraten. Stor tispe, so er nok kvelpar i området.
 2. Igår 30min etter at eg for kom Mikkel (samme plass som forrige) får sjå om eg ikkje får tatt den i nærmaste framtid😊 på dinna plassen blir eg nødt til å legge meg heilt opent pga vinden. Ellers blir eg sittende der reven kjem ut😊 forrige tispa kom frå eit ganske uventa hold, og eg blei sann delvis oppdaga. Heldigvis sto ho litt for lenge å vurderte saken😊 Grattis til alle andre som har felt rev😊
 3. Oppdaga at ein bø som eg kan jakte på var nyslått. La kjapt ein solid plan med 2 haglepostar på kantane, og meg i midten med rifle. Vi satte oss til og vente, og vente. I heile 5min😂 so kom dinna tispa luntrande. Stoppa opp på 70m, Der eg allereie låg klar med 222en. Ei vmax kule blei sendt avgårde og gjennom mitt nyinnkjøpte kikkertsikte; (leupold vx-6 4-24x52) såg eg reven dette i smellen. Glade og fornøgde for vi heim for å sjekke åtet. Joda luringen gjekk der, men forsvann i lause lufta, og blei ikkje sett igjen.
 4. Vart pangstart for vår del. Starta fyst med at eg skaut en liten kvelp på eine åtet i 11tida. Klokka passerte 2 og ein rev var observert fleire gongar av kameratane mine uten at dei fekk skote. Etter kvart blei ein rev observert i noke bakkar på 300m hold. Eine kameraten sneik seg innpå og fekk tatt den. Samtidig vart det observert ein anna rev på det andre åtet (400m frå den reven som nettopp var skutt) . Denne blei lokka inn og skote på åtet.
 5. Aktiviteten har tatt seg opp voldsomt No i det siste. 2-3 revar som går på åtet kvar natt😊 berre sett ein kvalp, so spørst om dett berre er ein i kullet(???) har tilfeldigvis fri 16 juli.
 6. predatorjeger

  PIC (30).JPG

 7. Forberedelsane er akkuratt starta i form av nytt kikkertsikte (leuould vx-6 4-24*52), og utlegging av åte. Vert få observasjonar av rev i sommar, men såg ein på åtet inatt
 8. Hei, lurte på om nokon kunne gi ein kort instruksjon på korleis ein bruker X-diene? Engelsken er ikkje heilt på topp
 9. Åtebua er på plass, og klar! Hadde tre revar samtid på åtet no ei natt. 2 voksne revar og ein kvalp Hadde rev inne maks 5 gongar iløpet av heile forrige sesong, og no er der 1-2 omtrent kvar natt! Og sitta skjedde kunn ved å flytte åteområdet 300m!
 10. Sesongens første og sannsynlegvis siste vart tatt i gårkveld. Fin tispe på 7kg. Kunn jakt skabbreven no. Dette er forøvrig og i Sogn og Fjordane
 11. For å få temaet over på noke anna, so lurer eg på kva reglane er ang skabbrev? Har ein ganske stygg en i området no, so kjem nok til å følge med litt sjølv etter jaktslutt. Eg kjem sannsynligvis til å skyte om eg ser den. Kva dokke andre synes?
 12. Ja, det er einaste moglegheita at det kan komme seg folk bak åtet uten å få auge på dei. Men sikkert er det uansett om ein brukar hurtigekspanderande ammunisjon.
 13. Skjønnar godt at folk ikke er heilt overbevist, men vi er som sagt fleire som har vurdert dette. Skal leggast til at plassen er midt ute i ingenmannslang, og vi kjenner alle. Svært lite trafikk (som vi får auge på både langt til høgre, og laangt tilven venstre for åtet. Skal jaktast på natta,og då er det ingen går tur. Itillegg skal det jaktast med v-max og då føler eg meg trygg på at kula ekspanderar i underlaget. Har skote mykje her før, og hurtigekspanderande kuler slik som v-max, kjem seg ikkje vidare. Og når ein skal jakte hjort er det ikkje verre enn å vente ei lita stund til hjorten har gått forbi åtet, og der får ein svæært godt overblikk. Og får full kontroll over absolutt alle risikofaktorar uansett kor bittesmå dei er. Om ein ser på det første bildet, så kan ein sjå når vegitasjonen sluttar, og bøane fortsetter oppover. Viktig å få med at der ei ein lang TUNELL eit stykke til høgre for åtet, og er derifrå 2mil til neste byggd. der kjem sjølvsagt ikkje folk ifrå, og ein får auge på eventuelle folk langt til venstre for åtet,og i god tid før dei er bak åtet. Einaste moglegheiten er at folk går på vegen medan det er heilt mørkt utan lykt, refleksvest. Eller at dei kjem gåande rett ned skogen, midt på natta. Om med tanke på at der eigentleg ikkje går an å gå pga hammerar og mykje nedblesne ,er det større sjanse å vinne 3gongar på rad i lotto. Om eg som jeger gjer jobben min, så føler eg meg heilt trygg.
 14. Vel då får vi berre vere ueinige. Eg meinar det er forsvarleg, og du meinar det ikkje. Eg kan og vil skyte med tryggheit.
 15. Er nok litt dårleg formulert, men skal sjølvsagt ikkje skytast i retning husa. Dei som bur nærmast er dei som eig området, og dei er sjølv med på prosjektet. Kan forsikre dokke om at det er vel så forsvarleg å skyte her som det er på toppjakt midt i dei svenske skogar. Ingen av husa, dvs feriehusa ein kan sjå på bildet er bebudde anna enn i feriane. Bilane tilhøyret folk som bur på andre sia av fjorden. Ikkje at det er noken god unnskyldning anna med tanke på bråk og folk som kan bli redde. Har blitt skote mykje hjort gjennom åra frå akkurat denne kulen. ER HEILT FORSVARLEG. håpar dette kan overbevise dokke
×
×
 • Create New...