Jump to content

JER6.5

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JER6.5

  1. Har en Sig Sauer 238 i 380ACP til SP. kjempefornøyd med den, håndterbar rekyl, aldri opplevd funksjonsfeil på ca 500skudd og god presisjon. Men, absolutt utfordrende å skyte bra med, men det er kun skytteren det står på:)
  2. A-lock er fine greier, har det på langholdsbørsa. Du har ikke forresten testet A-tec sin rekyldemper til samme løsning? Ble litt gira på å rote i skapet etter å ha engasjert meg i denne tråden. Endte med litt bytte frem og tilbake på løp, og veiing av diverse.(dog med noe unøyaktig vekt). 56cm XTC i 6.5x55 løpet som er fluted veide Inn rett under 1.1kg, 61cm .300WM løpet ufluted veide inn på 1.2kg. Altså ikke store forskjellen her... MEN, når jeg byttet løpet over til .300 løpet så merket jeg stor forskjell i balansen til børsa, med andre ord har nok vektfordelingen her mye og si. Veide også selve børsa, ferdig med alt på: - Freyer Devik 269 demper - Sauer original tofot - Sauer ergorest reim - 5 skudds magasin med patroner - Sauer 404 XTC med fluted 6.5x55 løp, største kolbekappen - Sauer 30mm kikkertmontasje - Leica Magnus 1.8-12x50i Totalen ble 4,7kg. Alle vektet med forbehold, må skaffe en mer nøyaktig vekt til slike aktiviteter for fremtiden. Uansett, en bør få sjansen til å holde et slikt våpen i hendene før man avviser forskjellen i totalvekt på noen hundre gram. Vektfordelingen og balansen i våpenet er vel så viktig.
  3. JER6.5

    1911 22lr

    Har en Sig Sauer 1911 i 22lr. Liker ikke billigere ammo av typen Topshot eller lignende, CCI standard og jevnlig puss så fungerer den utmerket. Du er sikkert klar over det, men dette er ikke akkurat presisjonsvåpen. Tungt avtrekk, litt slark i løpsforing fremme bidrar til så som så presisjon, jeg oppnår greie samlinger med atec demper på den(stabiliserer løpet fremme mellom skuddene?). Brukes ikke til konkurranseskyting lengre, her er den rett og slett ikke egnet om man vil oppnå resultater. Er derimot godt egnet til mengder med skyting på tomme brusbokser og stål-spinnere Billig, stillemed demper(lett å gå under radaren og unngå telefon fra onkel) og ikke minst gøy! Og prisen på disse ny, og spesielt brukt er veldig fin dersom en ønsker å finne ut om skyting er hobbyen for deg!:)
  4. Egentlig ikke, har kun fått skutt inn med 6.5 løpet på privat mark, venter med 300 løpet til banene åpner igjen. I forhold til endring av treffpunkt med samme løp av og på, så har jeg aldri opplevd det på min 202 de årene jeg har hatt den. Men skal sies jeg ikke har hatt det annet enn ved større puss.
  5. Har sett den testen med Sakoen, den ser jo hel og forsåvidt fin ut etterpå, men tenker den er temmelig oppskrapet og «stygg» om en ser nærmere etter, men, det er jo rent kosmetisk. Kan ikke på noen måte uttale meg om hvordan en xtc ville klart seg i samme test, og har ingen planer om å finne det ut heller;) Har en god del erfaring med carbon fra rammer med hjul på, og baserer meg litt på erfaring derfra. Sammenlignet med en syntetstokk sin overflate vil Karbon lettere få skader, det ytterste laget er tross alt lakk/gelcoat av noe slag kontra teksturert gummi eller lignende på syntetstokk. Har fått en liten skade så langt, i form av en nesten usynlig stripe. Det var helt og holdent min feil, var uheldig og la rifla oppå sekken der det lå diverse remedier. Igjen, dette er bruksmerker jeg regner med, tror egentlig en trestokk er vel så utsatt for skader. Skal nevnes at jeg grenser til å ha et problematisk forhold til detaljer, alle har forskjellig oppfatning av hva som er å regne som «skader» på en gjenstand. Jeg har for eksempel mareritt om maskinvask av bil..
  6. Du oppsummerer mange av de fine funksjonene bra her, det justerbare avtrekket er helt fantastisk. Den justerbare kolbekammen som er integrert i stokken er også veldig hendig, justeres med verktøyet til bakre remfeste den og. Prisen er absolutt drøy, men alt er relativt, spesielt om man legger til tilbehør som originalt kikkertfeste, koffert og original karbon tofot(som forøvrig er veldig enkel å ta av og på!). Jeg gjorde det og gikk for «full pakke», det satt langt inne! Men kan ikke si jeg angrer i det heletatt så langt, hadde selvsagt rom for dette økonomisk, hvis ikke hadde det ikke blitt vurdert. Men denne børsa har stått øverst på ønskelista lenge..! Det finnes mange rimeligere gode alternativer, mange av de nevnt tidligere, men som du sier, «le helt til grava..» osv;) I forhold til pris på XXL kontra Landrø så er nok ikke de helt sammenlignbare. Landrø mener jeg nettopp har justert opp prisene jevnt over i nettbutikken med 7% grunnet kronens enorme svekkelse i det siste. De er i tillegg hovedimportør for Sauer. Den prisen de oppgir er vel veiledende, at forhandlere i det ganske land opererer med lavere priser er vel opp til dem ut fra hvilket påslag de ønsker å ta på deres innkjøpspris fra Landrø. En annen sak er at den rifla mest sannsynlig er del av et restlager som XXL ønsker solgt ut, det har vel ikke vært mangel på eksempler der de garantert selger med- eller tilnærmet med tap bare for å få begrenset varelageret. Den du linker til hos XXL leveres også med standard ufluted løp, XTC løpet som er med i pakken til Landrø er fluted, over 10 000kr i forskjell bare der. Men, uansett er det en bra handel. Det eneste jeg kan trekke frem som du bør tenke på med XTC’n er at carbonstokken er litt utsatt for skraper og skrammer sammenlignet med en syntstokk. Skal du dra børsa gjennom gjørme og bruke den som støtteben i steinura bør du kanskje revurdere. Bruksmerker regner jeg med, men en syntstokk er nok mer slitesterk.
  7. Har hatt en Sauer 202 i 6.5X55 satt opp med grs stokk nå i fem år, vært veldig fornøyd med den. Kun brukt til småvilt og over middels med skyting på bane/litt lengre hold. Har nå kjøpt meg en Sauer 404 XTC med løp i 6.5X55 og 300WM, og kan si det sånn, drar du for å se på en slik er du fort solgt... Har kun fått min skutt inn men har fikla mye med den og er sålangt veldig fornøyd, litt uvant med oppspenner kontra sikringa på 202, men det er vel vanesak. Toppet denne med en Leica Magnus, noe helt annet en den docteren jeg har hatt tidligere! Har ikke lest alt i tråden med lupe, men har ikke sett optikk omtalt her, har du noen tanker ift til det? Koster mye for god optikk og har jo endel å si for hva du sitter igjen med som «pakke». Start fra scratch/ønskegarderobe: Sauer 202 Sauer 404XTC Sauer 200STR satt opp for langhold Rizzini Aurum / event Premier CZ 455 .17HMR.
×
×
  • Create New...