Jump to content

Oddbjorns

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Oddbjorns's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Har selv prøvd å finne ut av dette, google gir ikke mye info. Kontaktet J&F, hvor du gladelig kan få tilpasset et løp ved og ofre et orginalløp og setter inn et nytt løp i muffen fra ogærginalløpet. Jeg tipper dette ender på rundt 20k pluss en bolt (5k) om en ikkje bare utvider den en har. Kontaktet så S&L via hjemmesiden og det har vert laget løp i 6.5grendel, da i mindre antall eksemplarer og "cip lade". Litt usikker på hva som menest med det siste. Det gis også uttrykk for at dette kommer på markedet om ca et år. Usikker på hvor langt et dansk år er, men det kommer nok før eller siden.
  2. Elgjaeger har da eit godt poeng om målet er kortast mulig, da er det jo kun og søke om ny pipe, om de ikkje blir levert skamkappet så er det en smal sak og fikse. <<Idiot prosjekt>> på en zkk 601 er allerede prøvd, må da finnest noko mer ufornuftig Ser det kjem en del svar medan eg skriver, ZKKen min kom på rundt 3kg med law stokk og tykk fluta pipe på 50 cm, ikkje spesielt lett, heller ikkje spesielt billig. Finnast fabrikkvåpen som er lettare, har lang pipe som kan kappast ned, og får nok tåle grei balanse med demper. Men kan jo vere kjekt med noko ikkje alle har.
  3. Korleis var erfaringa med ttsx da Rokkdalen? Bruker sjølv tsx og synest det fungerer fint. Men få dyr felt endå, så får ha eit par sesonger til før eg vil gi noko anbefaling for eller mot.
  4. Eg har en vx5 hd 2-10x44, denne synest eg er heilt grei, men liler ikkje knappen for lys, mulig eg er idiot. Trur bladet Jeger testet rimlige kikkerter for ikkje så lenge siden, der vart vx5 hd langt får best, og dyrere enn mange konkurenter. Scoret bra på vekt om ikkje annet. Der var det en breitler 1-6 som kom godt ut, mest for pengene(?) tror den koster rundt 4500, og så en Nikko stirling 1-8 kom vel best ut. Har kun lest testen kjapt og gale og har ikkje bladet forran meg nå, men kanskje noen som har? Far min kjøpte breitler 1-6 til ettersøksbørsa, har kikket gjennom den og det var langt frå fælt, og en grei kikkert vil eg tru.
  5. Ut frå det eg prøvde ut i quickload kjapt og gale så virker både N110 og N120 til å gi veldig lav fyllingsgrad for å komme ned i 500m/s Kanskje trailboss er å føretrekke? Bilda viser simmulering med 55cm pipe, bruke QL då eg prøvde N530 og det stemte ganske godt. Men eg er ingen ekspert innen lading, så det kan godt hende både N110/120 er brukandes.
  6. Bardp, korleis er denne kikkerten når det begynner å bli mørkt? Har ingen kjennskap til merket, så vet ikkje kva eg kan forvente, noko du vil sammenlikne den med optisk? Mix, eg ser godt kva du meiner ang vekt, den var faktisk tyngre enn eg trudde, og ja det er overkill med 27 ganger forstørring på både 17 og 22 til jakt. Grunnen til att denne virket interessant var jo sida eg har kjennskap til meostar r1 og synest den er god nok optisk og eg er ellers fornøgd. Og eneste med tårn for vind. Har sett litt på finn også, og der dukker det opp zeiss conquest 5 3-15x42 med tårn, er dette noko å vurdere eller er bare å slå fra seg med en gang?
  7. Eg er på utkikk etter en ny kikkert på en cz455 som eg har 22lr og 17hmr løp til. Denne er stort sett brukt til jakt med hmr løpet, men også trening og morroskyting med 22lr, skjelden kortere hold enn 30m. Av jakt blir det hovedsaklig kråkefugl, ei og anna gås og åtejakt på rev, så det må også fungere på svakt opplyste åteplasser. Ønsker justeringstårn utvendig, prisklasse ~10k Har sett litt på meopta optika 6 på nett, da 4.5-27x50 sfp modellen. Da denne har tårn til kulefall og vind, men finner lite fakta og tester. Noken som har erfaring med denne, eller andre kikkerter som kan egne seg til mitt formål?
  8. Børsemakeren eg brukte til prosjektet sa vel egentlig att ttsx var for volsom i 358win, eg har ikkje prøvd dei sjølv men prøvde 200 tsx som han anbefalte og det såg ganske fint ut, men då er det kun eit dyr som er felt endå, så det kan jo vere tilfeldigheter.
  9. Alle eg veit om som har brukt woodleigh har ingenting å utsette på kulene. En anna ting er jo prisen, premium kuler er jo dyrere, men fortsatt kun en liten del av det årlige budskjettet, så kanskje det kun er tull frå mi side å ikkje berre legge litt ekstra i de få som går med i jakta. Eg skal prøve Woodleigh om børsa ikkje liker tsx kulene, eller om eg føler slakta ser for gale ut, det blir jo fort nokre år før eg har skutt nok til å dra konklusjoner der. Korleis er desse med restvekt om du har funnet igjen noken kuler?
  10. Ladedata på de sierra kulene hadde vert kjekt å ha. Desse kulene vurderte eg for litt siden men gikk heller for 200gr interlock til trening, brownells hadde tilbud så vart ikkje mykje dyrere. Er det noken ting en må ta hensyn til med å bruke 357 kuler kontra 358? En vil vel få litt mindre trykk, men har det praktisk betydning mtp kruttvalg? Valgte 250gr interlock når børsa kom i hus midt i jakta, fikk skutt rifla greit inn å hadde den med på all hjortejakt ut sesongen. Vart kun felt ei kolle, sjølv om det var mangen jaktdager. Slaktet såg omtrent ut som ved nosler partition i 6.5x55, så var ganske blodslått. Men dette er jo ingen fasit eller statestikk med kun eit dyr felt, men var litt skuffa skal eg være ærlig. Er det noken av dere som har fått veldig fine slakt med 358win? Kva kule har dere brukt då? Tenker primært på hjort, men all info er velkommen og kan jo vere til interesse for andre også.
  11. Usikker på ladedata på desse kulene, men dette er vel mest anbefalt hastighet mtp ekspansjon? Kulene burde vel settast med 9mm hold i hylsa, er ikkje det ein gammel "regel"? Er sjølv interessert i data til pistolkuler då eg fikk rifla tilbake midt i jakta og har skutt lite med den. Har sett på tyngre kuler sjølv, men om en stabiliserer lettere å billigere så er eg ikkje kresen.
  12. Det lover jo godt vist du har fått 13 omladninger! Kan vel ikkje forvente så mangen ganger med S&B, har dårlig erfaring med desse i kombien. Lapua er desverre ikkje så mykje å plukke på bana her. Folk kjøper det billigste dei selger på bana.
  13. S&B fungerte fint å necke opp, Norma hylser har eg ikkje testa endå, men går jo an å ordne med en brotsj om en får problem med donut innvendig i hals. Har nesten 200 S&B hylser så burde halde ei god stund om eg gløder dei av og til. Børsa kjem nok i neste veke vil eg tru, så blir spennandes å få testa den på hjorten.
  14. Trur norma importerer trailboss, så alle som er forhandlere av norma burde vel kunne skaffe.
  15. Vil tru 158gr kuler i godt over tiltenkt hastighet vil ha god effekt på bever. Var det ikkje noken som hadde skrevet om det tidligere i tråden? Har lest igjennom eit par ganger, men hugser ikkje nøyaktigt kven eller kva side det sto på.
×
×
  • Create New...