Jump to content

chs

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

chs's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Godt å se at en ikke er helt alene. Kjøpte første rifle i sommer og valgte rechts. Ettersom jeg stort sett i militæret og med hagle har skutt med høyre. Fikk beskjed av optiker etterpå at jeg var venstre dominant øye. Sånn å bruke venstre er egentlig ikke noe problem, bare litt uvant. Men selv om en lukket venstre øye ble samlingene rævva. Trente avtrekk og få bort napp. Hadde vel skutt par hundre skudd og tenkte prøve storviltpøva. Etter 30 øvelseskudd med høyre og maks en El to treff på de. Forsøkte jeg å skyte links, første gang 1bom og 4 treff. Andre forsøk 5 treff. Så da fant en vel ut at det er enklest å skyte links. Eneste teite er at en med fordel burde gå over til links mtp pistolgrep og kolbe. Samt lade arm på rett side. Antakelig så burde en også skyte links med hagla om en vil treffe noe:p Litt irriterende å nesten nettopp kjøpt ny rifle men:)
  2. Var ute å lokka en kveld her i skogen og satt på et fint sted på en høyde over et hogstfelt. Begynte med musepip, fugleskrik og hare. Prøvde litt forskjellige harefløyter. Og da jeg hadde sitti en stund tok jeg primos hareskrik to ganger. Var på nappet til å gå da plutselig Mikkel rev lusker ut på sletta og forsøker få lukt. Ble litt satt ut av å få inn reven så ble ikke skutt. Men spennende at den faktisk kom inn selv om det jammen tok lang tid:p
  3. Har for første gang forsøkt meg litt på revejakt også. Har blitt noen turer til nå, men kjenner det er litt læringsprosess med plassering osv. Iallefall da en driver med musepip. Fått inn to rever så langt, men ene kom inn bak meg. Den andre satt jeg i et jakttårn og da kom den den litt fortere enn antatt og akkurat der det var lengst gress, men den titta rett på meg og stakk Men morsomt er det jo. Opplever mye rart ute på morgenen og kvelden. Nå har jeg bare vært ute et par turer, men så langt har det vært innom mår, rådyr,råbukk og elg. Har to jakt terreng, men det er forsåvidt mest skog. Så har forsøkt på litt åpne hogstfelt etc. Ser vel med fordel at det kan være litt mer praktisk i litt mer åpne områder hvor det er gressjorder etc. Ser vel også at det kan være litt fordel med høst/vinterjakt da en får litt større områder over småsjøer/dyrket mark etc. Så det er vel bare å fortsette God jakt!
  4. chs

    fersk revejeger

    Aha. Hørtes mer ut som revelyd. Lik den rev i løpetid på lokke appen. Men fikk inn en fin råbukk på 25m idag og en nyskjerrig mår. Rev på musepip også, men satt litt feil
  5. chs

    fersk revejeger

    Ja, da har en altså kommet seg i gang med revejakt. Er litt prøv og feil i starten tror jeg. Har klart å få inn enn veldig brautende rev på hareskrik, fikk den ganske nærme men da snudde vinden og den fikk antakeligs teft av meg og jeg hørte den i nærheten. Er det normalt at de brauter mens de er på vei? Hørte nemlig på brautinga at den kom nærmere Nesten så den svarte hver gang jeg lokka, men bare at den kom nærmere. Litt spennende dette, selv om en dog ikke har sett rev enda. Får tro det snur ..hehe (denne skulle egentlig inn under lokk av rev)
×
×
  • Create New...