Jump to content

osteinsmo

Members
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by osteinsmo

 1. Hei. Mulig dette er diskutert før, men det er vanskelig å søke seg fram til en så innviklet problemstilling: Jeg sitter mye og spekulerer for tida. På nabovaldet til der jeg jakter elg, jaktes det både hjort og elg, og de bruker to forskjellige hunder som er trent på hvert sitt vilt. De bruker blant annet en gråhund til elg, og en beagle til hjort/rådyr Dette er jo med blandet suksess, litt fordi de bruker unghunder. Skytter må være disiplinert nok til å holde igjen hvis feil hund kommer med feil bytte osv. osv. Er det noen flere som praktiserer dette? Jeg spekulerer litt på hvor stor suksess det ville være å ta med f.eks. en finsk spets og en harehund i skogen samtidig, og prøve to forskjellige jaktformer samtidig. Jeg tenker at i teorien burde det gå, hvertfall når hundene begynner å bli gode jakthunder. Både en harehund og en treskjeller skal jo kunne opprettholde losen lenge, spetsen skal jo holde byttet sitt på en plass mens haren vil jo ta med hunden på rundtur rundt uttaket. Jeg ser for meg en svært intens jaktform med mulighet for mange store opplevelser og å ha to vidt forskjellige jakthunder uten å måtte sette igjen en av dem hjemme for å jakte med den andre. Noen som jakter på lignende måte, eller har noen tanker rundt dette?
 2. Om du er en konsekvent og tålmodig hundeeier, bør du sjekke ut Langhåret Vorsteh. Min LV blir 3 år i desember, ble nylig godkjent som ettersøkshund, og har denne høsten begynt å ta skikkelig stand på fugl. Har vært svært nær ved å skyte for han ved flere anledinger, men hagleskytingen er ikke helt på topp. 1. premie på blodsporprøve og 8 poeng på fersksporprøve. Under sporingsarbeid ligger han knallhard framoverlent i selen, og har en helt umiskjennelig iver. Svært lett å lese når han er på sporet av noe. Jeg føler meg rimelig sikker på, at med rett og mye trening, kunne han blitt en bra bandhund på storviltjakt. Jaktinnstinktet er vertfall enormt. Grunnen til at fuglearbeidet ikke har kommet tidligere er nok en blanding av for lite trening/tur og dårlig fuglebestand. Søket på fuglejakt ligger stort sett på rundt 50-70 meter, og kan være opp til 150 meter. Det lengste han har gått ut er på 350 meter, men da var han ute og støtet rådyr. Noen jaktprøvehund for fugl blir han nok aldri, men det er ikke interessant for meg heller. Kort sagt så er alt med puls interessant, og akkurat dette kan jo være en utfordring for enkelte. Jeg har valgt å ikke bry meg så mye om han slår til med en femminutts rådyrlos(innenfor kravet til støtende hund), ettersom han jo koser seg fælt og ikke har sjangs på å holde følge med dem. Han er også svært glad i folk, og setter i gang et helsikes leven når vi får besøk. Ellevill jubel og løping rundt huset med en sko eller lignende i kjeften. Flink med barn er han også, virker som han skjønner at han må være litt mer forsiktig rundt dem. Ulempen er at han er ganske stri, og krever en konsekvent og tålmodig fører. Det hjelper liksom ikke å kjefte og smelle, han må læres opp skikkelig med rett motivasjon, man må ta små steg og belønne og korrigere etterhvert. Bare ta kontakt om du lurer på noe spesielt.
 3. Hvordan er da 7-08 på kraft, rekyl og ompressing av hylser ift. 7 rem mag? Hvis jeg ikke har misforstått, kan man presse om 308 hylser til 7-08, er det noe tilsvarende for 7 rem mag? Noen som vet?
 4. Interessant. Ser på nettet at 7-08 og 270win presterer noenlunde likt. For å svare på et av spørsmålene fra i sted; jeg går ikke nødvendigvis så langt der jeg jakter, men terrenget er relativt ulendt. Jeg tenker jo uansett å anskaffe kkc-stokk, så jeg tror ikke jeg vet så mye om vekten før jeg kjenner på et våpen med kkc.
 5. Der jeg jakter er det forholdsvis korte hold, så jeg tror jeg kommer til å kjøpe en 1-6x30 eller en aimpoint. 7-08 har jeg ikke hørt om, er det å få skaffe fra en velrennomert våpenprodusent? Systemrifle fra skikkelig produsent tror jeg blir dyrt. jeg har jo både salong og hagle, så hvis jeg ikke kjøper FOR grovkalibret storviltbørse så har jeg jo det jeg trenger for all slags jakt.
 6. Etter litt søking og styr her på forumet er jeg litt i beit for gode råd ang. min neste rifle. Per dags dato har jeg en Diamond Hunter i kal 6,5x55SE, med en bushnell 3-9x40 kikkert med vannintrenging og en hardcore twister lyddemper. Kort om nåværende børse; kresen på ammunisjon, forferdelig tyngdepunkt(ble ikke bedre av å sette på demper), relativt tung, sluttstykke kan kile seg når jeg lader pga. slakke. Avtrekket er faktisk veldig fint, og ettersom den er så tung er den bra å skyte med så lenge jeg har anlegg. Jeg tenker å ligge på et moderat prisnivå, mellom 20 og 30 lapper bør holde til både rifle, kikkert og kkc-stokk. Og så; over til nyanskaffelsen. Jeg har sett litt rundt, vurdert litt kalibre og våpen frem og tilbake, og jeg vurderer en browning x-bolt i kaliber .270 win. Litt fordi det ikke er noe alle har, og litt fordi det ser ut til å være en fin mellomting mellom 6,5x55SE og de tyngre kalibrene. Ammunisjon er ikke et stort problem, ettersom jeg kjenner en som er hjemmelader. Er det noen her på forumet som kan øse med sin kunnskap for og imot både kaliber og børse? Setter pris på alle innspill egentlig.
 7. Dette glemte jeg jo å nevne, men i denne kolbekappen er det et ekstra magasin. Jeg har tenkt på akkurat det du sier her, men jeg ønsker litt justeringsmuligheter
 8. Hei, jeg har en Browning T-Bolt som jeg har et lite dilemma med stokken på. Stokken passer meg ikke helt, og dette går utover skytingen. Den er rett og slett for liten, både i høyde og lengde, og akkurat nå har jeg kompensert for det med en kolbeforhøyer fra bearproof og 1cm høyere ringer på kikkerten enn nødvendig. Den er ikke så verst å skyte med nå, men jeg har hørt at kikkerten gjerne skal være montert så tett mot løpet som mulig. Mitt bruk av denne salongen er varierende, men den er først og fremst tenkt som en børse jeg kan ha i sekken når rypa begynner å bli sky. Dette er den også perfekt til, ettersom den veier bare 2.1 kg. Jeg ønsker derfor ikke å investere i KKC- eller Boyds-stokk til den, ettersom den vil bli en del tyngre. Jeg lurer derfor på om det er noen som har en lur patent på å få flyttet ned bakstykket på kolben, slik at jeg ikke trenger å bytte stokk og kan få kikkerten helt ned til løpet? Om det er stygt har egentlig ingenting å si, jeg velger alltid funksjon foran utseende. Det viktigste er at det ikke henger seg opp i f.eks. sekken, eller andre ting som kan påvirke bruken eller påliteligheten. Edit: Glemte å nevne dette, men kolbekappen på denne rifla har plass til et ekstra magasin. Det er også en fordel at det er litt justeringsmuligheter, har tenkt på noe ala en skinne for høydejustering og shims for lengdejustering, men har ikke kommet på en bra måte å gjøre det på
 9. osteinsmo

  Ny rifle?

  Hvis du bare skal skyte rovvilt(rev?) Og fugl på topp ville jeg valgt browning t-bolt i 17 hmr. Den er latterlig lett og har en god rettrekkermekanisme. Har levert inn våpensøknad på en selv, gleder meg som en unge! Sent fra min Nexus 6P via Tapatalk
×
×
 • Create New...