Jump to content

FEVIK

Members
  • Posts

    246
  • Joined

  • Days Won

    1

Everything posted by FEVIK

  1. Legg den ut for en drøy pris og vent på respons. Markedet rår uansett, men det holder å finne den ene som absolutt vil Poenget med lett børse og ikke minst sikring på kolbehalsen bør være noe å spille på..
  2. Hei sjef! Vanskelig å si - du er jo antagelig den beste til å mene noe om dette selv. Men jeg ville jo tenke at dersom jeg selv skulle ha kjøpt en drilling nå og var på utkikk etter ca. børse som din, så ville jeg maks gi 15-20` (og det er jo fr billig!) for den med de forutsetninger du allerede har gitt. Men så er det jo ikke alle som antagelig vil bruke penger på å blånere opp pipesettet, du er jo litt over middels på finish Så er det jo også slik at det kun er et fåtall av oss "nerder" som bryr oss om hvilken type stål som er benyttet, den vanlige jeger driter fullstending i dette. Vekt er viktig - for oss som har sans for eldre kvalitetsvåpen, andre drasser rundt på tunge nymotens tyskere. Tilbys jo en del brukbare eldre drillinger til 25-30 000 men stort sett alle disse har jo samme problemet som du har, litt for håpløs kikkert til norsk bruk.
  3. Fått tak i et par uåpnede bokser med NC96M krutt. Antar at disse er av eldre dato. Åpnet og sjekket. Ser helt greit ut og lukter ikke noe uten at jeg vet hva det evt. skal lukte.. Fikk også med en lapp med ladedata for denne loten. Antar den er riktig da jeg ser det er blandet litt i dataene på boksen. Det er sikkert noen her som har erfart denne feilen tidligere. Trenger noen jaktfelt / treniningsammo til min T3x i 6,5x55 med 53cm pipe. Jeg har tenkt å lade 40 grains med dette kruttet sammen med 120 grains Barnes Match kule, col 76mm. Er det bare å sette igang eller bør jeg være skeptisk til evt. alder på kruttet?
  4. Har et par T3x som er litt forsømte mht. rengjøring og bestemte meg i dag tidlg for å demontere de for puss. Antok at det var kurant å få de fra hverandre men neida, her måtte det lages verktøy for å presse tilbake hylsa som holder fjæra. Hadde liggende en liten tvinge og da var det vare å finne frem drill / bor / vinkelkutter og fil. Og en 6mm mutter - som passet utmerket bak på nåla. Kuttet bort en del av flata på tvinga og boret 7,0mm hull. Kappet bort ringen på justerings skruen på tvinga og tilpasset den slik at mutteren passer rett på. Så var det litt filing og puss.Viktig å fjerne alt av grader. Ikke noe å skryte av rent finishmessig men fungerer utmerket som verktøy.
  5. Da har jeg endelig fått tid til å prøveskyte db rifla etter ny regulering. Det er gjort en god jobb med ny regulering. Siste serien til børsemaker var 2x 9ere, hull i hull. Min test for en ukes tid siden ga ca. 6 cm. Fra å ha totalt håpløs presisjon samler den nå veldig bra. Rett og slett utrolig fornøyd. Da gjenstår det å få ladet litt forskjellig for å se om klarer å få til greie samlinger med andre kuler. Oryx / Geco Plus / Woodleigh må prøves ut. Må også forsøke å duplisere original Evolution. Blir moro å teste ut dette nå som vet at iallefall noe funker.
  6. Tja.. Det er jeg usikker på. Mener at baskylen på 141 og 161 er basert på kaliber 28, de er en del lettere enn 140/150/160/240, som er basert på kaliber 20 baskyle. Lettere pga kortere piper og slankere baskyle.
  7. Jeg har selv vært i kontakt med Chapuis men de er lite villige til å kommunisere på engelsk. Løsnet da jeg rett og slett brukte google translate fra norsk til fransk, fikk litt info da om min franske føken. Schou er en interessant vei å gå - blir spennende å se hvilken feedback du får. Tror isolert sett ikke Chapuis er noe "dårligere" på slike børser enn Merkel, men Merkel klinger nok litt bedre der ute blant allmennheten. Blir vel litt som med bil, noe høyere inngangspris (og verditap), men kanskje litt høyere pris i ettermarkedet. Uansett hvor mye jeg vrir og vrenger på dette så er lysta der på en Merkel 141E. Eller Mathelon / Merkel rifledrilling. Fikk gleden av å plukke litt på Skaubjønn sin Merkel rifledrilling i vinter. Utrolig snasent og hendig våpen. VELDIG misunnelig
  8. Har kjent litt på en Chapuis X4 som er en sammenlignbar utgave til 141E. Den er kort og har god balanse. Og noe lettere enn Merkel sin 140/150 og min Chapuis med 60cm lodda piper. Den X4 er ikke så dum, angrer på at ikke handlet slik mens var tilgjengelig hos Rogne. Står forresten en interessant artikkel om den i forrige utgave av "Vapentideningen". Var en 141E på auksjon på Egun nå i forrige uke, ferdig med Kahles kikkert. Utropspris 6250 Euro, tror ikke den ble solgt. Med alle tillegg blir den jo allikevel vesentlig rimeligere enn ny rein børse her hjemme, så var jeg deg ville jeg ha fulgt med på den eller andre utenlandske sider. Er en annen kultur for slike børser nedenfor.
  9. Trenger og trenger. Det får da være måte på hvor ansvarlig man skal være da.. Hvis vi skal måtte ta hensyn til hva vi "trenger" blir det ikke mye igjen å diskutere her på forumet. Du fremstår jo som reine sosialdemokraten.
  10. Herlig tråd. Både artig og lærerikt. Litt nerdete kanskje, men det er jo åpenbart en rekke saker som diskuteres av oss her på dette eminente forum.. Vedlagt bilde av MIN jaktkniv, har brukt slik i flere år nå og er veldig fornøyd. Lett å sette opp, holder greit på skarpheten selv etter en del flåing og er billig. Antagelig ræva stål og alt annet, men god nok for mitt bruk. Dette er nok den BESTE kniven
  11. Det korte svaret er at du ikke kan hindre eier i å inngå slik avtale om vedkommende vil det. Og slik bør det også være. Du har hverken juridisk eller moralsk rett til dette. Se for deg at du er vedkommende, hvorfor skulle du ta hensyn til en slektnings ønsker når du selv ikke ønsker å ha kontakt med vedkommende? Langt mindre dersom du ikke ønsker at vedkommende skal få ta over gården DIN på odel. Skjønner at dette kan være trist, trist som faen for å sitere en avdød forfatter. Dårlige familieforhold kan være smertefulle hvor det til slutt -sett utenfra- bare sitter igjen tapere.
  12. Skjøt 1 spiss kron og 2 då med denne ladningen. 1 skudd på hver. Avstand 85m og 2x 110m. Alle kuler gjennomskudd bak bog, uten å være i bog eller vom. Pene slakt, lite blodslått. Dyra var nok litt stresset, men syntes de brukte uvanlig lang tid på å bli liggende stille. Er nok en fordel med mer hastighet for at kula skal virke optimalt. Ender nok opp med å bruke blykuler videre. Eller få ei lengre pipe for monokuler i eks. 6,5x284? Det ble felt mange hjort med Oryx og Accubond i 6,5x55, både fabrikk og hjemmeladde. Gjennomskudd på alle. Fra 40m til I overkant av 100. Mer blodslått og mer skader men ikke unormalt. Ikke akkurat vitenskaplig underlag dette men vår erfaring fra turen var at dyra slokna raskere med disse.
  13. Nei. Hunter takedown og classic dl har lik låskasse og pipe. Forskjellen er bare de freste hullene i takedown stokken. Victory og M97 passer samme stokk.
  14. Her gir en av forumets meget erfarne på feltet gode råd og innspill Dog lurer jeg på om ikke jeg har lest at enkelte drillinger i kaliber 12 faktisk er lettere enn samme utgave i kal 20? Dette skyldes kanskje tynnere piper/mindre gods? Tenker at en kaliber 12 drilling for mange dekker et større bruksområde enn tilsvarende i 16 / 20. Kan jo langt på vei erstatte en vanlig 12 er hagle om man ikke er veldig innafor mht. hagleskyting. Selv har jeg små puselanker slik at å gripe om annet enn en smekker sak i kal 16 er utelukket. Gud forby.
  15. Har ladet noen patroner med 120 grains TTSX kule til min 6,5x55 T3x. For dåhjort og hjort. Kronograferte noen skudd til snitt v0 840 m/s i min 51cm pipe. Dette fra 49 grain N15 i tilfeldige helpressede hylser, col 77mm. Jeg har tidligere benyttet Accubond kula med bra resultat, men ønsker å fornye kulevalget da mulig skal selge kjøttet. Vil det oppnås tilfredsstillende ekspansjon med denne ladningen på avstander 100-150m? Eller skal jeg holde meg til Accubond og unngå bogskudd?
  16. Da har jeg endelig fått enda et par damer i huset. En aldrende tysk frøken og en noe yngre fransk utgave. De har vært på ferie i Telemark en tid, og det føles godt å endelig ha de tilgjengelige igjen. Tyskeren har fått justert litt på sitt tenningspunkt og fransøsen har fått justert vinklene på de tynne leggene sine på nytt pluss fått lagt inn litt mere i baken. De må prøves snarest mulig så får håpe det blir en mulighet til "freddan". Spent som første gang..
  17. Min Sauer i 16/8x57JRS veier 2,8 kg rein. Skyter presist nok i massevis. Rifle på fremre avtrekker. Skutt drøssevis med rådyr. Ikke like mye brukt de senere år da mer hjortejakt nå. Blir i mitt våpenskap så lenge jeg kan jakte, går i arv etter det. Dukker opp slike på Finn rett som det er. Anbefales. Kombier i kaliber 12 blir etter mitt syn litt for tunge og klumpete. En jaktkamerat kjøpte i fjor en brukt Fair eller noe i den duren. 12/7X57R. For tung og lite hendig sier han. Fastmontert klumpete kikkert. Skal byttes til årets sesong.. Jeg har tidligere prøvd Tikka med omstiller og hane, endte med haglesuppe og skadeskyting når hensikten var å benytte riflepipa. Ikke min greie det der. Kjøp en lett aldrende europeer med sving eller hakemontasje. Tror du blir mer fornøyd med slik.
  18. Jeg er sikkert opphengt i gammelt vås og fordommer. Skeptisk av natur. Antagelig ikke noe problem i nyere våpen av god kvalitet. Nå vil jo noen etterhvert måtte prøve ut dette da tilgang på blyammo etterhvert blir problematisk. Da får vi erfaringer på det. Et ekornlager med dagens ammo / kuler er nok ikke dumt uansett for enkelte av oss.
  19. FEVIK

    Fluting

    Søk etter LongRange og du vil finne..
  20. Fortsatt over min fatteevne at det skal gås med ladet og usikret tjenestepistol når bevæpnet.
  21. Sikkert mange ulike erfaringer med forskjellige børsemakere over det ganske land. Som fagfolk forøvrig. Noen mener at rørlegger Hansen er ubrukelig mens andre lovpriser vedkommende. Har selv benyttet en 3-4 av de mest "kjente" og har gode erfaringer med de alle. Men nå er jo ikke dette en tråd om hvilke bm vi anbefaler eller ei
  22. Tror begge deler er riktige. Som sagt så må det nok smøres tjukt på med tålmodighet ja.
  23. Dersom man benytter "vanlige propanflasker" beregnet for eks. grillen på sommerstid, altså propan og ikke butan, så skal det være fint mulig å benytte disse i temperaturer ned mot 0`C. Til info er trykket i flaska ca. 2,3 barg ved -20`C. Man kan kortvarig hente ut en del effekt av slik propanflaske, men flaska vil fryse / ise ned dersom forbruket over tid overstiger egenfordampingen av propanvæske på overflata på væskespeilet i gassflaska. Men dette merker vi normalt ikke om sommeren da varme / sollys normalt fører til tilstrekkelig egenfordamping i flaska - nok til at vi kan lære mor hvordan det skal grilles! Det som er viktig er at flaskeregulatoren leverer både mengde og trykk som oppgitt. Og det selges så mye billig ræl der ute så vær obs. Kanskje virker ikke regulatoren din som den skal? Normalt trykk etter regulator skal for gassapparat som her ligge på ca. 30mbarg. Husk at en enkelt brenner på en vanlig gassgrill i dag fort er på 3-4-5kW, da høres det lite ut med en brenner som yter teoretiske 7,5kW for slik smelting. Tenk at du skal smelte dette ved kun å bruke 2x brennere på grillen, tror du må ha god tid da.
×
×
  • Create New...